První běh

by November 17, 2009 4 comments
Tak jsem po šesti týdnech relaxace a týdnu eliptického trenažéru vyrazila ven! Skutečně pod širé nebe, v běžeckých botách, předsouvat levou nohu před pravou a obráceně.
Během jsem nestrávila ani 25 minut, ale celá ta akce mi zabrala přes hodinu. Absolvovala jsem téměř ukázkový trénink (doufám, snažila jsem se o to). Začala jsem tím, že jsem vyběhla na náves, protože jinde rovná hezká cestička bez aut není, a rozehřívala jsem se. Pěkně podle knížky, různé skopičiny, klusání, poskakování, mávání rukama i nohama. Následovala návštěva přilehlého hřiště, kde jsem děsila tatínka s dítětem svými kreacemi na houpačce ve snaze se protáhnout. Měla jsem se protáhnout u lavičky, ale tam byli oni a nechtěla jsem jim mávat před nosem zablácenými botami, tak jsem improvizovala u houpačky.
Konečně jsem vyběhla. Běžela jsem svoji nejkratší trasu, pomaličku. V plánu byl tep do 65%, ale puslmetr celou dobu ukazoval cca 75-80%. Doteď nevím, jestli si ze mě nedělal srandu, ale skoro mu bohužel věřím. Sedm týdnů je holt sedm týdnů, kondice je ta tam. To moc nevím, jak se budu držet půlmaratonského plánu s takovým tepem. Uvidíme.
Zanedlouho jsem doběhla zpět do cíle a poctivě absolvovala ještě druhé protažení, tentokrát už na lavičce a ještě před ním posilování. Mno, posilování, jestli se to tak dá nazvat. Opět za hojné pozornosti kolemjdoucích i babek v oknech jsem dělala kliky, různě polehávala na lavičce a zvedala nohy... Od každého jen 10 opakování a raději jen jednu sérii - druhou už bych bez újmy na hrdosti nedala. Musím přidávat nějak postupně, aby zvědavci nepoznali, že už nemůžu :D

Když jsem se teď podívala na výsledek (2.9km za 23 minut s průměrným tepem na 76%), tak nechápu, jak jsem si mohla před dvěma měsíci připadat běžecky neschopná. To jsem teprve teď. Ale ono se to za čas poddá :) Věřím!

4 comments:

  1. Jen se neboj, telo se dokaze rychle vratit, kde jsi prestala, rozhodne rychleji, nez kdyz jsi zacinala od nuly. Takze kdyz se ti vyhne dalsi zraneni, tak to pujde;-)
    A pak samozrejme sporttester si umi delat legraci, se mnou to ten muj dedecek obcas zkousi taky;-)

    ReplyDelete
  2. To bude fajn, jen to chce nějakej čas.Vždyť to znáš.
    Myslím si, že ten jarní půlmaraton přichází v úvahu, nebo snad ne?

    ReplyDelete
  3. Do jara je spousta času..hlavně, že už běháš.Všechno zlý je k něčemu dobrý, jsi báječně odpočatá a namotivovaná.V březnu v Praze ahoj.Megatraged

    ReplyDelete
  4. Jj, v breznovy 1/2PIM porad doufam :) Dneska jsem dala 2 mile za 25 minut pri tepu jako jsem je dala na jare za 17 minut... :D Tak aspon ted uvidim, jak se to bude zlepsovat :)

    ReplyDelete