Středa 9.12. - Posilování s balancováním, vyčerpání

by December 09, 2009 5 comments
Žaludek se zlepšil, ale dnes odpoledne mi bylo zase špatně, tentokrát jinak. Myslela jsem, že je to stresem a tak jsem si šla zacvičit (Balance workout), pokořila jsem Zuzany čas (to je ta slečna, co to cvičí na tom videu) o téměř tři minuty :) Pak se mi ale udělalo vážně špatně. Začalo mi docházet, že to bude nedostatkem sacharidů. Tak jsem si dala musli s jogurtem a pak to zajedla čokoládou. Už je mi docela fajn, ale minimálně do pátku budu jíst skutečně dostatek sacharidů a pak asi zase začnu trochu šetřit s jídlem, ale ne tolik, jako teď. To jsem asi vážně přehnala. Každopádně jsem dneska dodělala diplomku! Zítra tisk a vazba, pozítří odevzdání, juchůůůůů!
Btw už několik dní si jako odstresovávadlo pouštím následující video, je to fakt strašně super:

trénink
Posilováníčko "Balance, Strength, Agility", 4 série po doporučeném počtu opakování, za 20 minut! Začínám se chytat.
otužování
dneska jsem neměla raní běh a po odpoledním posilování mi bylo blbě, takže jsem to moc nehrotila
učení
dopsaná diplomka :))))
strava
jahody, dobrá vláknina, kefír, mandle
kus hrušky a mandarinky
neloupaná basmati rýže, tuňák, salát, majonéza, rajče
bílá activie, trocha marmelády, musli
čokoláda (celá! %-|)
tortila se dušenou zeleninou a sýrem
Už vidím ty komentáře: To jsi mohla čekat, že když málo jíš a cvičíš, že se vyčerpáš... Já vím. Problém je v tom, zjistit, co je málo a co moc, najít tu rovnováhu. To mi zkrátka dělá problém. Teď jsem měla pocit, že jím OK, necítíila jsem hlad ani únavu. Až do dnešního odpoledne. Jestli máte někdo typ, jak zjistit, kolik toho sníst, aby člověk hubnul, dostal se do kondice a přitom se mu nestávaly takovéhle věci, tak sem s ním. :)

5 comments:

  1. Rada? Par dni sledovat, jaky mas energeticky prijem a vydej vcetne energetickeho slozeni potravin (existuji kvalitni zapisniky na netu, ktere obsahuji i vyzivove hodnoty pro spousty jidel). Pro hubnuti je to jednoduche - dlouhodobe mensi prijem nez vydej (max. o 20%)
    :-)
    Ale dulezita je samozrejme skladba tuky/sacharidy/bilkoviny. Kdyz budu citovat doporuceni Nancy Clark: denne 1,1 - 1,4g bilkovin na 1kg vahy, tuky se podileji na prijate energii 25 - 30% (ten podil se pocita jako "(gramy tuku)*38/(energeticky prijem)") a zbytek sacharidy.
    Me to funguje, ale samozrejme si kazdy musi hlavne najit to, co vyhovuje jemu.

    ReplyDelete
  2. Sledovat vydej, to je ten problem :) O skladbe jidel celkem predstavu mam, bilkoviny jim imho OK, stejne tak tuky (davam si mimo jine olivovy olej a taky rybi tuk). Asi zkratka moc ukrajuju tech sacharidu...

    ReplyDelete
  3. Tak zase takovy problem to snad neni, zkus si odhadnout bazalni metabolismus podle ruznych vzorecku (jsou jich na netu fakt mraky:-)) a pro kazdy den si k nemu pridavej aktivity, co delas (ktere pises treba sem). Samozrejme to nebude presne, ale kdyz mas pak cisla za mesic a vidis, jestli se ti pohnula vaha, muzes odhadnout, jestli si to nadhodnocujes nebo podhodnocujes a upravit...
    Jinak taky muzu doporucit dat si neco sacharidoveho hned po treninku, urychli to celkovou regeneraci.

    ReplyDelete
  4. Ok, díky za rady. Do toho počítání kalorií, abych byla upřímná, se mi úplně nechce, mám teď starostí dost, sotva stíhám psát tenhle blog :) Ale je to dobrý tip, až mi povolí starosti se školou, asi to zkusím. Zatím zkusím improvizovat - jíst jako jsem teď jedla, ale o trošičku více, třeba to bude stačit. Jinak po běhu si téměř vždy dávám nějaké ovoce a po posilování občas taky neco sacharidoveho, i když většinou spíš bílkovinného. To muzu změnit. Jeste jednou diky.

    ReplyDelete
  5. Jasne, pocitani je prece jenom prace:-) Tak uvidis, snad te to prejde a nebudes to potrebovat...

    ReplyDelete