6.1. - Jak jsem naměřila velké kulové

by January 06, 2010 5 comments
Před tréninkem:
Ráno zazvonil budík, ještě jsem chvíli ležela, pak jsem nandala pás, naslinila, snažila jsem se podsvítit si hodinky, abych viděla, jak to vypadá, ale podsvícení mám nějaké rozbité a tak jsem to musela zmáčknout asi dvacetkrát, než jsem se dočkala světýlka. Bylo tam něco kolem 67. Tolik?! Lehla jsem si, že se na chvíli zase uklidním a uvidíme. Po asi deseti minutách jsem zase chvíli bojovala se světýlkem a pak jsem na chviličku zahlédla 59 a pak tep zmizel. Znova jsem naslinila pás, znova jsem bojovala se světýlkem, znova 59 a pak uz zase nic. Rozhodla jsem se rozsvítit si lampičku, abych nemusela bojovat s podsvícením displaye. S vypětím všech sil jsem našla vypínač a rozsvítila. Au, tolik světla přímo do očí. Ještě jsem chvíli ležela a pozorovala display. Nic neukazoval. Tak jsem střídavě ležela a koukala na hodinky a nasliňovala pás. Jednou za čas problesklo nějaké číslo, jinak nic. Srdce mi bušilo tak, že jak jsem měla ruku s hodinkami položenou na hrudníku, úplně nadskakovala, ale pulsmetr se nechytat. Krám jeden, říkala jsem si.
Vypadá to, že na měření ranního tepu jsem ztracený případ :) A ještě k tomu budu asi brzo měsíc běhat bez měřidla - podsvícení spíš blbne, než funguje a tep se čím dál tím častěji nechytá, i při tréninku (buď se nechytá, nebo ukazuje blbosti). Asi to budu muset reklamovat. Footpod taky vždycky ztratí kontakt v půlce tréninku a je potřeba ho sundat z boty, vyndat a zandat baterku a pak zase půlku tréninku funguje. Ten mám ale z druhé ruky, takže u toho reklamace nehrozí. Ale možná bych se mohla zkusit zeptat na obyčejnou opravu, na kolik by to tak přišlo.

Po tréninku:
Tak pulsmetr se definitivně rozhodl stávkovat. Fungoval asi prvních 10s tréninku a pak prostě přestal měřit a už se nechytil :/ Vypadá to, že mě vážně čeká měsíc tréninku jen podle pocitu. Tak alespoň budu mít zase nějakou novou zkušenost :)

Po posilování:
Na posilování se zase chytil, tak nevím...

trénink
Ranní výklus - 3.88km za 35 minut, odpolední posilka 500 Rep Workout za 35:42, což je imho docela dobré :)
otužování
Docela OK.
strava


→ 1,418kCal

5 comments:

  1. Není jen špatná baterka v pulsmetru? Mě takto podobně taky blbnul, vyměnil jsem baterku a už bylo vše ok

    ReplyDelete
  2. Nevím co máš za puslmetr(předpokládám Polar), ale vypadá to na vybité baterie (pulsmetr+pás). Běhání v zimě baterkám nepřidá :-) Doporučuji, zajít do Allsystem (http://www.allsystem.cz/kde_najdete_servis_polar.html) a nechat si rovněž zkontrolovat funkčnost pásu. Někdy je příčinou problémů nefunkční přenos způsobený sníženou vodivostí elektrod.

    ReplyDelete
  3. Diky za rady, ale baterky jsem menila asi pred 14 dny u vseho. Mam Suunto. Myslim, ze zitra zajdu do obchodu a poptam se tam, zkusim to asi reklamovat - uz jen to svetlylko, co nesviti, je opruz, hlavne ted v zime, kdyz je dost tma...

    ReplyDelete
  4. Nezoufej, ráno v posteli si můžeš tep snadno změřit i bez přístroje - stačí stopky a počítat :). Při běhu už je to bohužel horší....

    ReplyDelete
  5. Anonymni: to jsem zkousela taky bezuspesne, viz. predchozi prispevky :)

    ReplyDelete