Stručně

by February 10, 2010 7 comments
Jinak než stručně to nejde, protože je toho obrovské množství. Poslední týdny byly hektické, úžasně spravedlivé i strašně nespravedlivé, plné stresu a snahy. Na psaní nebyl čas ani pomyšlení. Ale je to za mnou. Tenhle příspěvek už píšu jako magistra :)
Stálo mě to 5.5 roku ve škole, poslední dva měsíce plné disciplinovaného učení a posledních 14 dní mě stálo 5kg tuku (ne, že bych o ně přišla, právě naopak). Nepíšu o tom jen tak pro nic za nic. Naposledy jsem běžela asi před necelým týdnem. Všechno v pohodě, pěkně jsem si zaběhala. To bylo ráno. Večer mě ale začalo úplně z ničeho nic tak jakoby tahat a škubat ve stehně. Stejné stehno, jako jsem si ho natrhla na podzim, ale jiné místo a trochu jiné škubání a tahání, ale ne úplně jiné. Raději jsem tedy běh pověsila na hřebík, prozatím. A teď mám čas to řešit a nevím :) Možná je to kdo ví co, co mám z toho sezení. Poslední týdny jsem kromě běhu celé dny akorát seděla na zadku a učila se. A nebo jsem si ten sval zase poškodila. Ono není divu 10km, 5kg navíc, to se určitě pěkně nasčítá. Na podzim se mi to taky stalo, když jsem dosáhla této hmotnosti... Mám dvě možnosti. Počkat, až trochu zhubnu a noha se zotaví, tím ale přijdu o další tréninky a nevím, jak pak ten 1/2PIM zvládnu. A nebo to zítra zkusím rozběhat. Třeba to půjde a začnu normálně trénovat a ten týden, co jsem teď neběhala, nějak doženu. A nebo mi to v tom rupne definitivně a budu se moct s 1/2PIMem zase rozloučit. Těžké rozhodování :( V podstatě mě ta noha nijak nebolí při žádném běžném pohybu, jen to tak jednou až dvakrát denně tak divně zaškube a zatahá vevnitř. Kdybyste někdo náhodou měl podobnou zkušenost a věděl, o co jde, prosím podělte se o svou zkušenost :)
A teď hurá vstříc dalším cílům (a zatím především dohnat všechny resty, co jsem během učení zanedbávala:).

7 comments:

  1. Gratuluji! Určitě je to úleva, nemuset se už učit. Mě to čeká příští rok na jaře. Peggy

    ReplyDelete
  2. taky gratuluji, je to nádherný pocit.Katka

    ReplyDelete
  3. Ohromna gratulace! Me to ceka taky, uz jen par mesicu:-)
    Zkus si zlehka zabehat a uvidis, co to s nohou udela. Nijak trenink nedohanej, to je nejlepsi cesta k pretizeni. Proste to akorat nevygradujes "jako v knizce", to neni zadna tragedie. Budu ti drzet palce, at jsi v poradku;-)

    ReplyDelete
  4. Jsi šikula, to už jsem ti psala.
    S tou nohou fakt nevím, uvidíš až zase něco shodíš, jestli to přejde. Mazala jsi? Cvičila jsi?

    ReplyDelete
  5. Diky za gratulace i rady :)
    Cvicila jsem jednou, protahovala jsem, mazala jsem obcas, moc tem mastim neverim, posledne to vubec nepomohlo...
    Do zitrka to jeste promyslim, ale asi to zitra pomalicku kratce zkusim...

    ReplyDelete
  6. Taky moc gratuluju a už se těšim na pravidelný příspěvky.Chybělas mi!
    Šla bych,být tebou, taky lehounce poběhat a uvidíš...je zima, blbej povrch,mělas pauzu a stresík...hlavně udržet sval v teple.A jak řiká Adam..nemusíš nic dohánět,máš ještě měsíc a půl čas...do tý doby dost času na to zaběhnout párkrát běh kolem 15-20km...aby si tělo zvyklo..nic víc nepotřebuješ..Jo a na strečink bacha...taky jsem přehnaně poctivým a důsledným strečinkem natáhla cosi zevně na koleni..bolelo to pak při běhu a měla jsem pocit určitý nestability kolene...když jsem začala flákat strečink, koleno se uzdravilo...takže všeho s mírou a žádný násilí.Tak čauda Mega

    ReplyDelete
  7. Dovolim si taky gratulovat, protoze uleva od skoly je uzasna, co si budem povidat. Co se tyce treninku, rad tu probehlo vic nez dost, ja mela na podzim potize s holennimi vazy a musela jsem behani omezit (no vlastne nebehat), ale kompenzovala jsem ho kolem a eliptickym trenazerem a poctivym strecinkem a muzu rict, ze kdyz jsem se po asi mesici vratila k behu, behem tydne jsem byla na stare kilometrazi a mnohem snaze jsem pak zvysovala objemy. Takze hlavne to neprepalit, ale to Ty urcite vis, jsi uz zkusena bezkyne :o)
    Drzim pesti v priprave na 1/2 PIM,
    w.

    ReplyDelete