Garmin podruhé / Garmin one more time

by April 17, 2012 6 comments
Už jsou to skoro tři týdny, co jsem musela paní z Brna vysvětlovat, že USB nabíječka není měřič tepové frekvence a že hrudní pás je měřič tepové frekvence a ne jen nějaká gumička a tudíž je balíček, který jsem jim poslala zpět, kompletní.
O víkendu jsem konečně dostala zpátky peníze. Ale taky mi zmíněná paní volala, že jim přišel Garmin ze servisu a že prý je naprosto v pořádku :-o
Pořád jsem neměla nejmenší tušení, co si objednám tentokrát. Po tom, co mi paní řekla, jsem se rozhodla neriskovat a neobjednávat znovu 310XT, protože prostě už nechci znova vstoupit do stejné řeky a znova ho vracet - pravděpodobnost, že si s notebookem nebude rozumět stejně jako předchozí mi zkrátka přišla nezanedbatelná (zvlášť, když na něm neshledali závadu). A taky jsem si byla jistá, že potřebuju nakoupit někde blízko, abych ho mohla v případě problémů snadno vrátit a nemusela ho zase posílat do Brna a čekat a pořád někomu něco vysvětlovat. Asi to bude o trošičku dražší, ale stojí mi to za to.
Udělala jsem si srovnávací tabulku - vlastnosti, ceny a hodnota těch vlastností pro mě. Vyšlo mi, že kromě 310XT by se pro mě ještě hodila 910XT a nebo 410. 410 je skoro o tři tisíce levnější a jediná pro mě podstatná nevýhoda je, že se s ní nesmí plavat, je nedostatečně vodotěsná. Ale chci vůbec platit tři tisíce za plavecké blbůstky? Možná. Ovšem podle Ječmínkovy recenze 910XT neumí bazény kratší než 20m a já bohužel skoro celou zimu plavala v 17m bazénu a příští rok to bude asi totéž. K tomu skoro většinu mého tréninku ve vodě tvoří technická cvičení - nohy, jedna ruka etc. A to 910XT taky neumí, dělá, jako že vůbec neplavu. Pfff. Tak takové blbosti nepotřebuju, stejně by mi to bylo k ničemu. Pokud koupím 410, budu mít problém v jediném případě, když budu závodit. Ale budu letos závodit? Příští rok? Kdo ví… Ale přece nebudu platit tři tisíce navíc jen tak pro jistotu, kdyby náhodou… závody mi teď moc pravděpodobné nepřijdou. A tak jsem se rozhodla a objednala 410 :) (A taky má sexy dotykové kolečko místo čudlíků .)


V neděli jsem objednala, v pondělí si vyzvedla. Hned jsem ho v práci nabila, abych ho mohla otestovat na odpolední procházce. Bylo fakt hnusně, pršelo, fičelo, zima… ale měla jsem skutečně nezanedbatelný důvod se vykopat ven :) Zapla jsem stopky a vyrazila a světe div se, ono to fungovalo. Už jsem byla jen nervózní, jestli se povede přenos do počítače. A ten taky fungoval! Fakt se mi ulevilo :)) V úterý ráno jsem vylezla s kolem před barák a čekala, jestli se najdou satelity. Už jsem to jednou zažila… ale tentokrát se našly. Vypadá to, že tenhle si nechám, konečně funkční Garmin! Už mám v plánu, jak v následujících dnech otestuju, co to všechno umí, hurá! :) Hned zítra třeba zkusím, jak mě bude navigovat po trase :)

 Cesta z práce / From work to home

Almost three weeks after I had to explain to the shop assistant that the USB charger is a charger not the HR monitor (:D) and the HR monitor is a HR monitor and not just some kind of elastic band so the package I had sent was complete I received my money for broken Garmin back. She called me last week again to tell me that the Garmin serivce explored the device and found nothing wrong about it. They told her it was OK :-o
Well, I was still not decided at all which device should I buy that time. After getting this information from Garmin I rejected the idea of buying the 310XT one more time - there may be the same problem again. What I knew for sure was that I wanted to buy it somewhere near where I can return the device back easily - not like the last time to send it to Brno and wait weeks… even it's more expensive it worths it.
I have made a table comparing the devices - it's prices, the features and the ranking of the features for me. And it came out that I should buy 910XT or 410. 410 is almost 3000 CZK cheaper and the only significant feature missing there is that you can't swim with it. Should I pay 3000 CZK more for swimming features? Maybe. However according to the Jecminek's review of the 910XT it can't handle swimming pool shorter then 20m and I swim at 17m pool very often. I also swim just legs or one hand stroke etc. very often (technical drills creates at least half of my entire swimming training) - which 910XT can't understand and acts like I don't swim at all. Pfff. I don't need such features. The only problem if I buy the 410 is that I would not be able to swim with it at all - it's not water resistant enough. This would be a problem only if I race. But will I race this year? Or the next year? Who knows… I don't want to pay more money just in case I'm able to race which I don't see as a very probable option nowadays.
So I'd made my decision. I've ordered the 410 :) And it has the sexy touch bezel .) I've ordered on Sunday and received it on Monday. I've charged it at work immediately to be able to test it during the walk at the afternoon. The weather was really ugly - strong wind, cold and rain. However I had so huge motivation to go out :) I just started the stopwatch and walked. And it worked! Great! There was just one possible problem waiting for me - to transfer the data into the computer. And it also worked! I felt such a relief! :))
Tuesday morning I went on bike to the office. A was standing in front of the house and waiting for satellites to be searched. It took a while however there was no problem again. So it seems I have the working Garmin finally! :) I'm looking forward to test all the features in a following days :)

6 comments:

  1. Sexy dotykové kolečko rozhodlo. :-D

    ReplyDelete
  2. Mam asi tyden 310XT a premyslim, jestli jsem udelala dobre: pod sklickem se po hodince behu kondenzuje voda a ani ten oranzovy pasek neni zas tak moc sexy :-).

    ReplyDelete
  3. Ta kondenzace by nastávat neměla. Nejdřív přístroje s kondenzací Garmin měmil, ale pak to začal vydávat za vlastnost. Tedy v případěm že se na chvíli zamlžil při přechodu z pokojové teploty do třeba -5°C. To dělal i mně, ale během 10 minut se to odmlžilo. Ale pokud u tebe k žádným velkých teplotním rozdílům nedochází, reklamoval bych ho.

    ReplyDelete
  4. Advid: :D Ale jen trochu :)
    AprilRuns: Mne se ta oranzova zrovna docela libila. Ale pravda, ze kulaty jsou hezci. A krome te vodotesnosti ani nevim, jestli 410 neco postrada, oproti 310...

    ReplyDelete
  5. postrádá výdrž na baterky, ale to Ti asi zas tak nevadí. Držím palce, aby 410 udělal víc radosti než 310XT.

    ReplyDelete
  6. JM: Tak ironmana jeste neplanuju a az budu, tak aspon budu mit motivaci ho dat za 8h .))

    ReplyDelete