Výzva / Challenge

by May 20, 2012 8 comments
Venku svítí sluníčko a moje triatlonová kombinéza puchří ve skříni... Sednout si k notebooku a procházet a hledat závody mě strašně baví - zvlášť, když najdu nějaký, který je dostatečně krátký a lidový na to, abych ho měla šanci ve zdraví dokončit a užít si ho. Jestli jsem měla někdy na závod nějaké špatné vzpomínky, všechny jsou zapomenuty a zůstaly jen ty úžasné. A díky těmhle báječným vzpomínkám spolu s moji bujnou fantazií mám hroznou chuť se zase společně sejít na závodě a užít si ho až na kost, i když zatím běhám jen kilometr (za 10 minut a po relativně bezbolestném terénu:). A jsem si jistá, že to půjde. Možná je to teď přesně to, co potřebuju, abych se zbavila té lenory, co na mě v posledních dnech skočila a začala být zase trochu disciplinovaná.
Vidím, jak svítí sluníčko, cítím předzávodní nervozitu. Výstřel a start. Všude gejzíry vody, samé ruce, samé nohy. Srdce mi buší jako o závod (překvapivé výstižné). Vstávat, zatím jen dřepíš u notebooku! :)
Takže, jak asi už tušíte, jsem něco našla. Je to závod v Sudoměřicích u Tábora, v sobotu 14. července. Je to závod pro širokou veřejnost, vypadá to, že to bude podobná legrace, jako loni. Trať je krátká (pro ženy může být ještě kratší): 0,3-16-6 km (pro ženy i 0,1-8-3 km - ano, jen 100m ve vodě!) a nefungují tu žádné výmluvy. Pořád slyším: "Jo triatlon, to bych si ráda zkusila(a), ale neumím moc plavat.". Citace z propozic: Jelikož se plave podél břehu, komu by se už nechtělo plavat, může plavání dokončit čvachtáním se ve vodě kolem břehu po svých :-). Další obvyklý důvod je, že nemáte silniční/horské kolo. Pokud máte silniční, je to jedině dobře, protože cyklistika je prý po asfaltu. A kdo má horáka, bude na tom stejně, jako já (a vůbec, jsem si jistá, že se tam najdou kola skutečně velmi různá včetně různých kostitřasů). Takže tentokrát - kdo skutečně chce, tak MŮŽE! Tohle nebude závod o výsledkách, ale o legraci. Takže kdo jede?
Víc informací najdete zde.
P.S.: Nemáte kombinézu? Nevadí, já to loni dala taky v plavkách! .)


The sun is shining and my tri-suit is perishing in the wardrobe... Googling the races I may be capable to enjoy and finish is so much enjoyable for me - especially if I can find one that should be really easy so ideal for me :) If there were any bad memories from the last year they are all forgotten by now and I can remember only those great moments. So these awesome memories fortified by my huge imagination cause that even I can barely run a single kilometer now in a really high HR I desire for a race. Not one race. Three race in one actually. And I'm so sure that I would be able to do it. Maybe that's what I need to get rid of my laziness and be a little bit disciplined again.
I can see the sun shining, I can feel the pre-race nerves. And then the shot and start. Water splashing all around, arms and legs everywhere. My heard beating. Oh, wake up! :)
So what I've found is a triathlon race at Sudoměřice near the Tábor city on Saturday, the 14th July. It's race for the general public - it seems something like my first triathlon previous year. The course is short (or for ladies ever shorter): 0,3-16-6 km (or 0,1-8-3 km) and there are no excuses! I can hear all the time: Oh I would like to try the triathlon BUT I can't swim. Don't worry - as written the propositions - the swimming course is along the bank and whoever don't want to swim anymore can walk along the bank :) And it's short! Another excuse: I don't have a road bike / MTB bike. If you have a road bike it's good for you because a course should by on the asphalt roads only. And if you have a MTB only don't worry - you won't be alone there because I've got a mountain bike only too (and I'm sure that there would be really wide range of bike types:). This would not be about the results! It will be about the fun for sure. So let's come and enjoy it. Who's in? :)
You can find more information here.

8 comments:

  1. Když je už chuť na závody, tak už půjde vše jen nahoru..

    ReplyDelete
  2. já půjdu také lidový triatlon 14.července, ale na Moravě v Dolním Benešově "Železný prajzák"

    ReplyDelete
  3. Ovsem to jsou vjeci!!! Super otocka nahoru! S0cketka jede!! At se dari! 12:)

    ReplyDelete
  4. Koukam, ze moji vymluvu ohledne plavani jsi prokoukla raz dva, haha. Ten zavod u Sudomeric vypada podle propozic na fajn den s fajn lidma. Uzij si to!

    ReplyDelete
  5. Sakra to sloužím, jinak bych se přidala :-( mám plavky, kolo i chuť :-) Peggy

    ReplyDelete
  6. tak nebudu dělat chytrého, ale čekal jsem to, byť teda tak o měsíc dřív:-).
    Tak ať Ti to hezky vyjde a 30.6. do Oseka!

    ReplyDelete
  7. Díky za tip. Mám to kousek. To určitě zkusím, první triathlonek. S největší pravděpodobností se tam budeme moct potkat. :-)

    ReplyDelete
  8. RVM: Chut je porad... :)
    12Honza: Diky :)
    April: A dalsi vymluvu uz radsi nemas? :))
    Peggy: Treba se to jeste zmeni... kdyztak dej vedet!
    Jecminek: Osek mi nevychazi bohuzel :( Navic tou dobou 6km behu asi nedam jeste i kdyby slo vsecko hladce.
    KN: Super! :) Tak se tam uvidime, aspon nejaka zpriznena duse tam tedy snad bude :)

    ReplyDelete