19 March 2018

Zaciname behat podruhe

Pred 2 tydny:

Po osmi tydnech od posledniho pokusu jsem znova "vybehla".

Zada porad citim a koleno taky. Takze se snazim s tim neco delat:

Kazdy den pul hodinka jogy. Ono to ale porad neni tak jednoduchy, nikdy nevim, jak dlouho bude Zoe spat. A navic kdyz spi, tak je to bud na prochazce, nebo sice doma, ale to se snazim honem naobedvat, naveceret, nebo si dat sprchu nebo trochu neco uklidit etc.

Takze jsem najela na novy rezim - snazim se maximalne vyuzit nejdelsi interval, kdy spi. To jest cca od 19:30 do 2:30. Takze chodim spat mezi osmou a devatou. A vstavam kolem 5:30, dam si snidani a jogu a pak se budi Zoe. Tak se aspon relativne v klidu najim a mam cas cvicit.

Mam pocit, ze by mozna vydrzela i dele bez mlika, ale nejak nemam odvahu to zkusit. Takze nejpozdeji ve 3:30 ji krmim i kdyz nevypada, ze by mela hlad. Obvykle se ale kolem 2:30 zacne vrtet a tak jdeme na to (casto to ovsem asi neni hlad, ale spis ji trapi vetry - nicmene rada si trochu cucne). Moc se do delsiho intervalu nehrnu se dvou duvodu. Prece jen je jeste mala, tak aby nejak nestradala. A taky jsme teprve pred asi tydnem najeli na pouze jedno nocni krmeni. Pred tim jsme mely dve. A jeste ted je to znat, ve dne chce pit casteji a vic... takze dokud se tohle neustali a nebude s tim v pohode, tak do toho nechci vic stourat.
A ono to vlastne vubec neni spatny, docela se i vyspim. Kazdy vecer sice padam do postele hubou napred a klidne bych sla spat uz v sest :D Ale kdyz vezmu v potaz, ze kolem ni cely den litam, davam 30 minut jogy a 5 az 10 km prochazky, k tomu kojim a mizerne jim (porad resim co jist a co ne, aby nemela ten pitomy ekzem) - ono se neni cemu divit.

K tomu jsem ted zacala balancovat na BOSU a masirovat si zadek (blackroll), to by mi melo pomoct s koleny. Tak snad...

Nacasovala jsem novy zacatek skutecne excelentne - tak studene pocasi jsme tu dlouho nemeli, dokonce nekolik dni chumelilo! :))





Ted:

Zda se, ze boj s kolenem se tyka "behu" s kocarem - kdyz "bezim" bez kocaru, vsechno je v pohode. Mimochodem musim povrdit, ze tehotenstvi je asi vyborne na ziskani kondice. Kdyz jsem vybehla bez kocaru, nestacila jsem se divit, jak mi to bezelo! Konkretne jsem mela stejny trenink (2x 5 minut v zone 2): S kocarem na tepech okolo 126 tempo okolo 9:30. Bez kocaru to same s tepem kolem 118 a tempem 6:10. Wow. (Jestli to neni chyba mereni :) ) Tak uz "jen" poresit to koleno!

A uz zase tu mame treti den nasnezeno :\ (Mne by to bylo i celkem jedno, ale jak je takhle, Zoe je v noci i v kocare pod vice vrstvami a hur vetra a dela se ji vyrazka z poceni... s ditetem clovek porad neco resi...)

Tak drzte palce, at dam to koleno dohromady (zada se snad lepsi). V nejakem navalu endorfinu po behu jsem se totiz v srpnu prihlasila na pulmaraton :)

12 comments:

  1. pekne ses do toho pustila! drzim palce at to lita a hlavne at jste obe zdrave :-) uz se tesim na jaro!

    ReplyDelete
  2. Já ti to ještě nenapsal, ale jméno Zoe se mi moc líbí a to od té doby, co jsem viděl Stopařova průvodce po galaxii. :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. To jsem nevidela, ale vygooglila jsem - myslis tu herecku?

      Delete
    2. Ano, tu. Tenkrát se mi moc líbila. :-)

      Delete
    3. :) Jsem ani nevedela, jak se jmenuje, ale nekde jsem ji videla a byla mi symapticka. Tak to je super :)

      Delete
  3. Sleduju te z povzdali.. Myslim, ze prijde cas a beh s kocarem (a v nem dole Deri)..:).. me ceka taky.. [mrcha nechce moc behat a rve na me kdyz jdu sam].. Verim, ze se to bude hodit na behani s vnoucaty:).
    Drzim palce, at se dari.. ta nam to beha! 12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. A co je s Deri? Porad ji trapi nozicka? :(

      Delete
    2. Dovolím si odpovědět za Honzu. :-) Deri už má nožičku v pořádku, ale je to už stará tetka a běhat se jí chce míň. :-D

      Delete
  4. Hlavne kdyz Ti budou drzet zada a nohy, tlacit takovehle velke vozitko neni sranda. Ale vypada to, ze sis vybudovala slusny zaklad, nizke tepy pocas aktivity jsou dobre. Kdyz na nich zvladnes casem vic minut, budes zanedlouho drandit na mile daleko :-D Drzim pesti, at jste vsichni zdravi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Diky. Zatim mam zase nejakou virozu nebo co, takze to zase slo tak nejak do kytek. Ale ono se to casem ustali... :)

      Delete