Trochu jiné obavy

by March 23, 2010 16 comments
Upozorňuji předem, že příspěvek obsahuje témata, která jsou všeobecně považována za intimní a třeba i nechutné... nejsem nadšena, že tomu tak je, ale jedná se o pochody přirozené a dle mého názoru zbytečně tabuizované .)

Jde o to, že se bojím, že se sobotní půlka nezdaří. Nemám moc natrénováno, moc jím... ble ble ble. Klasika, v podstatě žádný pořádný důvod k obavám. Mnohem horší je, že je tu velmi vysoká pravděpodobnost, že zrovna na sobotu vyjde můj měsíční den D. Jeden až dva dny v měsíci trávím pravidelně v bolestech břicha. Vlastně si nechci nijak stěžovat, znám takové ženy, které kvůli menstruaci i zvrací... jsem na tom ještě docela dobře.
Je to, jako když Vás fakt setsakramentsky bolí zub, ale v břiše. Pořád. Od rána do večera. A když se zkusíte nějak hýbat, nedej Bože běhat, je to ještě stokrát horší. Běh jednoduše není možný, jak to bolí. Fakt to nejde. I chůze je nepříjemná.
Šance, že takový den vyjde na sobotu, je bohužel poměrně vysoká. Co s tím? To by mě vážně zajímalo. Obvykle takový den nějak přetrpím, běh samozřejmě vynechávám. Když o něco jde a mám být akceschopná, vezmu si Ibalgin a bolest trochu poleví. Ale je to na běh? To nevím - nezkoušela jsem to a z prášků mám celkově hrůzu. Když je mi blbě tolik, že si musím vzít prášek, tak prostě neběhám, protože tělo chce, abych odpočívala. Navíc netuším, co takový prášek může způsobit za reakce v mém organismu v kombinaci s dlouho námahou... taky utiší i bolest, kterou je dobré cítit, protože člověka před něčím varuje...

Tak z toho mám hrůzu. Co budu dělat, když to tak vyjde?

16 comments:

  1. Ahoj, jeden Ibalgin by snad uškodit nemusel,mě také dobře pomáhá. A co antikoncepce? Tu nebereš? Dá se to posunout, pak je to bez problémů. Ale když máš takové potíže, tak jí asi neužíváš, ta by od nich měla ulevit. Teď už mám díky ní problém jen první den a i můžu běhat. Každopádně ti to opravdu nezávidím, s bolestmi bych nezvládla běžet ani kilák. To jen ležím a hekám:o( Tak držím pěsti, ať ti to vyjde dobře a kdyžtak v Pardubkách.Ale už jsi půlku uběhla, tak co, jen nebyla závodní:oD I tak jsi dobrá:o) Zuzka

    ReplyDelete
  2. Zuzko, dik za povzbuzeni, jsem vazne zvedava, jak to dopadne. Antikoncepci uz nejim, po trech letech antikoncepce jsem se cela uplne rozhodila mela docela problemy - trvalo dva roky bez ni, nez se vsechno vratilo do normalu. Kdybych tusila, jaky potize mi to prinese, ani bych to nikdy nejedla :) Ale za zacatku pomahala vyborne, to je pravda.

    ReplyDelete
  3. Jeden Ibalgin bych neřešil a šel do něj. Jak to tak pozoruju před závodama, tak bys byla překvapená, kolik běžců by se bez něj nevydalo ani na trať :-).

    ReplyDelete
  4. Renda: Ja vim, ze to hodne lidi ji. Ale mne se do toho zkratka nechce, imho to neni dobre. Navic se obavam, ze uplne v pohode to stejne nebude i po tom Ibalginu. Mno uvidime, treba to resim zbytecne a na sobotu to nevyjde :)

    ReplyDelete
  5. Mě na to paradoxně běhání pomáhá, vlastně všeobecně sport, uvolníš se, myslíš na něco jiného a přestává to tolik bolet. A odmítáš-li prášky, nepřemýšlela jsi nad něčím jiným? Já prášky neberu, nechci nic, to prochází játry a trávícím traktem, už víc jak rok mám kroužek a jsem víc než spokojená, nemá to vůbec žádné omezení a bolesti taky žádné... Katka

    ReplyDelete
  6. Katka: Rozbehat jsem to zkousela jednou a uplne mi to stacilo :) Po asi kilometru jsem myslela, ze se svalim do prikopu, bylo to strasny. Taky na to piju bylinky, ale ty pomahaji skutecne jen velmi malo a navic jen tak na hodinu nebo dve. Ale na beh to po nich fakt neni. Spis je to mozna jen placebo :)
    Krouzek neznam, prozkoumam, diky za typ..

    ReplyDelete
  7. Katka: Aha, krouzek. To je taky hormonalni, to pro me bohuzel neni :( Jak jsem psala hormony (take velmi nizke davky) me tak rozhodily, ze jsem s tim bojovala jste dva roky po vysazeni... ted jsem rada, ze uz jsem zase "v puvodnim stavu". Skutecne to velmi znacne zneprijemnovalo zivot.

    ReplyDelete
  8. Ahoj, mám bolestivou menstruaci jen každou druhou. Když si chci jít zaběhat, naprosto běžně si dám brufen. Ostatně občas ho beru, abych vůbec byla schopná během druhého a třetího dne fungovat. Proč si neulevit? Pravda, že při antikoncepci je možné si periodu posunout tím, že automaticky začneš brát další balení (což občas dělám taky), ale to asi není tvůj případ, že? Peggy

    ReplyDelete
  9. Peggy: Mno, je mozne. ze si ho budu muset vzit taky. Ale nemam to vyzkousene a je mi to dost proti srsti, trochu se toho bojim. Navic je to po nem lepsi, ale ne dobre. Porad to trochu boli a zustava zvyseny tep atd..

    ReplyDelete
  10. tak si vem dva:-). Myslím, že obavy z léků se zásadním způsobem přehání. Nemyslím teď obhajobu maniaků, co se krmí brufeny celý den po třech pivech předchozí večer, ale spíše polemiku s opačnými extrémy, které v horečkách odmítají i paralen. Sám jsem byl svědkem přípravy speciálního gelu, kdy se tento mísil s rozdrcenými brufeny nejednou a nebyly to nejmladší ročníky a jsou všichni zdraví:-).
    Jinak co, když to nepůjde, tak to zabalíš a zkusíš půlku jindy. Bohužel je v tomto příroda k ženám nespravedlivá a to ještě ke každé jinak. Tak držím pěsti.
    P.S.: ještě mě napadá jedna věc: zkusit rychle otěhotnět. Jelikož ale nevím, jak jsi na tom s plánováním rodičovství, připojím raději :-D

    ReplyDelete
  11. Neboj. Já beru brufen už od puberty, když mě něco hodně bolí. Pořád jsem normální, žádné následky. Když jsem byla mladší, tak bych bez něj periodu nepřežila. Bylo mi zle až jsem omdlévala. Peggy

    ReplyDelete
  12. Jecminek: otehotnet radeji ne, uz mam zaplacenou hromadu startovneho na leto, letenky do Frankfurtu na zavod... :)

    Peggy: Ja ho taky jim, kdyz je potreba, ale nebeham u toho. Ale tak snad me to nezabije, jestli na nej dojde :)

    ReplyDelete
  13. Prášku na bolesti se neboj, já osobně používám Ataralgin, funguje báječně.Už jsem běhala několikrát jen díky Ataralginu.Slupni něco na bolesti hoďku před startem a uvidíš..určitě si tim neublížíš.Horší už to nebude ne?Pro příště jde vyjímečně posunou menzes Norethisteronem,ale musí se začít brát myslím minim. týden před předpokládaným datumem menzes...je na recept ...jednou z čas ti to nijak neublíží...Tak ti držim palce..pořád nám to ten život nějak všechno komplikuje a ztěžuje, že jo?Megatraged

    ReplyDelete
  14. Žena v období menstruace, díky hormonům, podává nejlepší výkony, osobně se mi to několikrát potvrdilo. Je fakt, že netrpím extra velkými bolestmi, po pár minutách běhu bolest jednoduše přeběhnu (o to je to ale pak horší..) a jde to i bez léčiv.
    Osobně bych analgetika vynechala, ale nebude-li zbytí, souhlasím s Ataralginem (stimulující kofein a anxiolytický guajfenesin budou ku prospěchu), Ibalgin bych vyloučila, víc dráždí žaludeční sliznici.

    ReplyDelete
  15. Johari diky za radu, vezmu si ji k srdci. Ale s tou vykonnosti Ti musim oponovat - ja mam vzdycky mnohem vyssi tepy ten tyden a celkove jsem takova pomalejsi a vycerpanejsi. A co se tyka bolesti, tak jsem to vazne zkousela a bolest byla vetsi a vetsi, cim dyl jsem bezela a jeste mnoho hodin potom.

    ReplyDelete
  16. Mega: Diky, ale radejinic posouvat nebudu, jsem rada, ze jsem ted rada, nechci se zase rozhazet. Radeji vzdam jeden pulmaraton, nez zase mesice trpet :)

    ReplyDelete