Kapka moudrosti

by December 11, 2011 7 comments
Jeden z dárků, co jsem od holek v Mnichově dostala, byly kartičky s moudry od Sri Chinmoye. Už dřív jsem jich pár viděla, takže to mě potěšilo, rozhodně si je chci přečíst. Ale ono to není jen tak, si je přečíst, to je k ničemu. Chce to za nad tím skutečně pořádně zamyslet :) A tak jsem si řekla, že každý týden si přečtu jednu a budu mít týden na to, se nad ní pořádně zamyslet.
Na tento týden připadlo: "Nejlepším a nejúčinnějším způsobem, jak napravit své chyby, je neopakovat je". To zní skutečně moudře .)
První, co mě napadlo, když jsem si jí ještě v Mnichově přečetla bylo, nepřežrat se sladkostmi na Mikuláše :D Ale během celého týdne se událo hned několik věcí, kdy jsem si citát vybavila. Ale nutno uznat, že mi to obecně moc nepomáhalo. Tuhle mě napadlo: "Tak holka, teď je ta pravá chvíli na citát, tudle chybu si musíš zapamatovat a už jí nikdy neudělat, musíš to příště udělat jinak." Ale v zápětí mi došlo, co když jsem tu chybu ještě neudělala a teprve se jí chystám udělat? Udělala jsem jí už někdy? Nemám se rozhodnout jinak? Mno zkrátka kromě trochy nadhledu na věc mi to moc nepomohlo. Ale možná že i ta trocha nadhledu je moc důležitá :)
A samozřejmě jsem si asi milionkrát vzpomněla pozdě, když jsem zase něco udělala stejně blbě, jako už stokrát před tím :D
Tak to bylo chvíli vážné téma a teď trochu z jiného soudku. Včera jsem chtěla k večeři udělat dýni s řepou a cuketou a sháněla jsem v jistém nejmenovaném obchodním řetězci dýni: "Dobrý den, prosím vás, potřebuji k večeři dýni, máte nějaké?" - "Samozřejmě, tady...". Koukala jsem na ně a říkám si, že vypadají jinak, že je neznám. Chvíli jsem je prohlížela a pak kouknu na nápis nad košíkem: "Okrasné dýně". Tak to by byla chuťovka! :D
A ještě tip pro plavající dámy (nebo i pány:): včera jsem viděla své vlasy a kůži na hlavě pod mikroskopem a dostalo se mi poučení: pořádně oplachovat šampón! Když se pořádně neumyje (což jde pod tou historickou sprchou v bazénu těžko), zůstane na hlavě a kůže se víc mastí .)
Heslem příštího týdne je: "Každý den si dej nový cíl, dokonce i když se ti nepodařilo dosáhnout předchozích cílů". Tak uvidíme, co z toho vzejde :)

7 comments:

  1. To bys ani nebyla Ty, aby ses do čtení kartiček nepustila se vší vervou a odborností :) Držím palce a budu se každý týden těšit na nové moudro.

    ReplyDelete
  2. Ta okrasná dýně by bylo takové dobré kalorické vyvážení (0kal:-))) těch sladkostí od Mikuláše :-))
    Heslo na příští týden je opravdu k zamyšlení! Na 4 dny už mám cíle vymyšlené :-)

    ReplyDelete
  3. martino, to je uplnej Kaizen!:) Neprekonavej ale vsechno najednou, nech si taky neco do Noveho roku! Jinak se z toho zblaznis:). Ver zkusenemu..12:)

    ReplyDelete
  4. To mi pripomina ten nas triatlon, jak jsem na druhy den pekla cuketovou buchtu z okrasne dyne... Jo, ani slepice ji nechtely. Taky dobry heslo je: "Nedavej si prilis mnoho cilu naraz, nebo se zblaznis :o)))" 12 je zkusenej a ma pravdu!!! Jako vzdy!!! :o)

    ReplyDelete
  5. Barborka: Tak kdyz neco delam, tak poradne, aby to melo smysl :)
    1bubobubo: Zatim nemam od Mikulase sladkost ani jednu :D Ale tenhle tyden si je konecne vyzvednu :)
    Honza: Neboj, ja ted resim jen to, co musim. Zbytek mych cilu se spis tyka toho, nic moc navic neresit :)
    Nikie: no jo vlastne, vzpominam! :))

    ReplyDelete
  6. Jo ve spoustě citátů je hodně pravdy. Škoda že já o nich nějak moc přemýšlím. Protože - chyby se nedají napravit ty už se staly dá se z nich jen poučit. A jedině dostatek chyb tě posune dál :)) Je to stejné jako se zažitým "pujč my mýdlo" :))

    ReplyDelete
  7. kaizen je dobrá technika, ale týdny podle kartiček... Losuješ si je, nebo vybíráš?;-)
    P.S.: řepa s dýní a cuketou mi zní tak nějak nedostatečně. Co se z toho dá vyrobit?

    ReplyDelete