Jak je to s kolem

by June 28, 2012 14 comments

Tak jsem se minulý týden odhodlala ke koupi kola. V pondělí jsem kvůli tomu nejela ani do práce na kole, ale MHD, protože kdybych si ho fakt koupila, tak dvě kola domů nedovezu :)
A vybrala jsem, rekreační horský Specialized, 29'' kola. Pocit z jízdy v pohodě, asi to dobře pojede po rovince po silnici a i do nějaké terénu to nevypadá špatně. A hlavně se mi na něm sedí hodně pohodlně, nejsem tak natažená, ale ani úplně paní Radová.
A protože na něm budu jezdit hlavně do práce, hned jsem se začala pídit po nosiči, bez něho ani ránu (nebo spíš ztuhlá záda). A tím to začalo. Chvíli před tím, než jsem přišla, prodali poslední kus. A bohužel si nejsou jisti, jestli tam bude sedět. Tak na 99%, ale to jedno procento nejistoty tam je. A bez nosiče kolo prostě neberu.
Tak nakonec jsem šla domů v cyklistickém pěšky a autobusem s tím, že ve středu nebo ve čtvrtek by jim měl dorazit a ozvou se. Takže jsem se celé úterý těšila, celou středu jsem pořád kontrolovala telefon, jestli už nevolali.
Ve čtvrtek mi to zase vyšlo, že bych mohla jet do práce na kole, ale jela jsem zase autobusem s báglem krámů (oblečení, boty, helma, šlapky...) na zádech, protože už jim to teda snad přijde a snad už konečně pojedu domů na novém kole.
Oni byly dvě hodiny a nic. Tak volám, jak že to vypadá. No ještě to nepřišlo. A kdy to přijde? To se neví. Ach jo, takže zase cesta domů s těžkým batohem s upocenými lidmi v autobuse, stojatý vzduch, fuj.
Tento týden žádné kolo, příští týden nebudu mít šanci na kole vyjet ani jednou, to vím už teď. Ach jo, to je teda bomba. Začínám z toho mít takový smíšený pocit. Budu ráda, když v sobotu zajedu na krátký výlet něco nakoupit.
Kdo ví, kdy ten nosič přijde. A hned pak mám závod a to je teda otázka, jestli jet na novém nebo na starém… ale jak se to zatím vyvíjí, kdo ví, jestli vůbec kolo bude. Mno prostě to nemůže být asi tak jednoduché :)

14 comments:

  1. Já bych závod na novém nejel. V klidu ho zajeď, dojdi si na garančku a závoď až pak. A kolo je moc moc hezké. Vypadá jako to moje. :-)

    http://www.bike-forum.cz/fotogalerie/nase-biky/detail-9613.html

    Jen ten nosič... :) Ale hlavně, že to bude praktické a upocená záda taky nesnáším.

    ReplyDelete
  2. Advid: Co upocena, to taky, ale hlavne trapezy - ty mam zatuhle z prace a jeste si je dodelat na kole...
    Jinak to tvoje vypada trochu terenejs, ale jako jo, jsou si trochu podobny .)

    ReplyDelete
  3. Tak vítej do Spešlí rodinky. :)

    ReplyDelete
  4. já to tady asi trochu pokazím, ale přitlačil bych 2000 a podíval se sem: http://www.superior.cz/cz/kolekce-2012/horska-kola/big-wheels-29/418-729.html
    je to už dospělé kolo s o parník lepší vidlicí a o třídu a půl vyšší sadou. I geometrii posedu má podobnou a hlavně má standardní polohu závitů pro nosič, takže výběr je daleko širší, než na to spešlíka.
    Jinak ovšem schvaluji výběr 29-era, správná volba. Změnou obutí je z toho silnička jak z praku. Vyzkoušeno :-).

    ReplyDelete
  5. Sewy: dik :)
    Jecminek: Jsem rada za radu :) Jsem uz domluvena, ze si to zitra vyzvednu, uz mi to domontovavaji, v hlave uz jsem si to uzavrela, mam rozhodnuto. Ale fakt jsem rada, ze jsi si dal tu praci a napsal sem nejaky tip, treba to inspiruje nekoho dalsiho :)

    ReplyDelete
  6. aaaaa, krasa velika! a na jezdeni do prace a sem tam nejaky zavod spis po silnici, myslim uplne v pohode. ted uz ti ale nebudu stacit, kdybych nahodou chtela zas jet s tebou :-)

    ReplyDelete
  7. nikie: Spis bych uz za tebou nemusela konecne tak vlat, mozna :)

    ReplyDelete
  8. No i pro nekolare, krasa nesmirna! jen doufam, ze je cervene, nebo ruzove, abych te poznal:)! .. Tedy az kolem profrcis..
    Tak snad te uvidim na nabrezi jak svistis smerem domu nebo prace! Komutovani zdar! 12:)

    ReplyDelete
  9. Honza: Sviti teda skutecne hodne :) Nakonec jsme ho jeste trochu prestaveli, silnicni (trekove) obuti, cervene gripy na riditka, bily drzacek na lahev a stribrny nosic... mno nadhera. Jen se teda modlim, aby mi ho nekdo neukrad :)
    Dam vedet nekdy ten dalsi tyden, mohli bychom se zase potkat na cestu domu treba :)

    ReplyDelete
  10. no jeskovy ty budes vystajlovana holka! hele muzem dat nekdy smerem domu i s Hanouskem komutacni trio :o)

    ReplyDelete
  11. My dnes naprosto neplanovane koupily z druhy ruky horaka, nejak jsem se nechala inspirovat tvym blogem. Nesly jsme do bazaru spoustu veci, ktery nepouzivame a potrebovaly jsme uvolnit misto v garazi. Ale jak uz to chodi, to kolo tam v koute tak smutne stalo a koukalo na nas... No nekup ho!

    ReplyDelete
  12. nikie: tak to by byla bomba :) Napisu mailem :)
    April: :)) Hezky, takze misto jste zase neudelali... :)

    ReplyDelete
  13. Ne, misto jsme opet neudelaly, auta stoji venku a situace se vzhledem k planum na zimni sezonu (moje draha polovicka si dela lyzarsky instruktorak a NUTNE POTREBUJE dalsi lyze) bude nadale zhorsovat. Sportu zdar!

    ReplyDelete