Jak se získává praxe

by July 25, 2012 12 comments
Jedině opakováním a opakováním, ne? Uvažovala jsem taky, že bych tenhle příspěvěk mohla taky nazvat Proč je dobré mít pořádný zadek a nebo Pravidelnost léčby se nesmí podceňovat... ale k věci, stejně už určitě tušíte, která bije.
Na velmi rušné křižovatce jsem si dneska zase lehla :) Jak jinak, byla to povedená scénka: na červeném kole přijíždím v červeném tričku a z bot mi koukají červené ponožky, zkrátka elegance sama .), zastavuji, padám, celkem bleskurychle se zvedám, řidiči kolem vystrkují z okének hlavy a starostlivě se ptají, jestli všechno dobrý. Vysvětluji, že v pohodě, že jsem zvyklá, že to je u mě normální.
Takhle jednoduše. Až jsem z toho měla pocit rutiny. I když s ještě neodpadlým mohutným strupem na levém koleni jsem se opět řítila na levou stranu. Ale už poučena, zkušeně jsem si kecla co nejvíc na zadek, skulila se a decentně odplácla rukou. Strup se trochu zaviklal, ale v zásadě drží, ovšem obávám se, že plavání, které jsem měla po dlouhé době v plánu v pátek, ještě nebude.
Ovšem koleno dostalo po týdnu další šok, takže to je pozitivní, postupně snižuje dávky, ale v léčbě pokračujeme .) Lepší se to, tak snad už nebude další opakování potřeba.
A na závěr krátká čtenářská soutěž (bez cen:), kdo uhodne, co bylo tohle za sportovní aktivitu? Nápověda: když bych ji absolvovala znova, bude trasa vypadat prakticky stejně, rozhodně to není náhoda .)

12 comments:

  1. Tak to Tě musím taky pobavit. S nášlapama nejezdím. To už bych byl mrtvej. Ale dnes jsem za deště najížděl na chodník a v duchu jsem si říkal: "Nebude rána?". Pochopitelně byla. :-). Po stopadesátýsedmý najíždím s naloženým kolem na mokrý chodník a po stopadesátýtřetí (4x se povedlo) sebou seknu.

    Tak ať těch pádů je málo a hlavně jen pro pobavení a bez úrazů.
    Evžen

    ReplyDelete
  2. Evzen: Tak to koukam, ze mas praxi radove lepsi, to abych na tom jeste zapracovala :)

    ReplyDelete
  3. Jsi šikula.:-)

    Není to golf?

    ReplyDelete
  4. Jak tak ctu Tvoje posledni zapisky, zacinam chapat podtitul Tvyho blogu "Zacni tam, kde ostatni konci"... Preju rychly navrat ztracene rovnovahy a ty naslapy si teda jeste letos radsi kupovat nebudu...

    ReplyDelete
  5. No vidíš, a pak že to nepůjde. Tak už jen jednou a reflex se dostaví :-)

    ReplyDelete
  6. jj nikdy není dost brzo vycvaknout nohu před křižovatkou (teda tu spravnou :)))
    Tak základ máš za sebou a teď už jen pozitivní zítřky :)

    ReplyDelete
  7. No to ja bych byl uz tak otlucenej, ze by moji nejmilejsi uz davno zavreli za domaci nasili! :)
    No prisel jsem pozde, jinak bych to taky uhodl, ale hlavne diky tomu, ze te znam a nedavno jsi psala, jak jste se s D. trumfovali, co si novceho koupite.. Tak at ziskas a udrzis ten potrebny balanc ve vsem:). MSF! 12:)

    ReplyDelete
  8. April: Cim driv si koupis, tim driv na nich prestanes padat .)

    Renda: :)) Jeste jednou!? Ja uz nechci teda moc... :)

    ll: No jo, to jsem si pamatovala, pak mi prislo, ze uz to zvladam levou zadni... tak asi ne, no :)

    12Honza: Ja to schovavam pod kalhotama :D Sli jsme jen 9 jamek, az s nim pujdu 18, dam to sem taky, to bude jeste 2x lepsi :)

    ReplyDelete
  9. S nášlapy je to jednoduché. Vyplatí se předvídat - pokud to jde - a vysunout před křižovatkou či před nenadálým "problémem" jednu nohu, aby člověk padal korektně správně na tu stranu, kde má nohu, když už k něčemu dojde. Druhá věc je, jak silně jsou ty nášlapy utáhlé, pokud je to moc, tak se to do města nehodí, člověk než stačí vysunout nohu, tak je na zemi. Ze své zkušenosti vím, že jsem padnul tak pětkrát a od té doby nic. Chce to trošku získat zkušenost a trik, jak na to. Časem to člověku ani nepřipadne a diví se, proč dříve tak často padal. Opakuji, vyplatí se tu předvídat a ve městě obzvlášť. Jakmile se blíží karambol, rychle jednu nožku vysunout a uvidíte, že vše dopadne v pořádku. Zkontroloval bych tedy to utažení těch nášlapů, jestli tam ta noha není až moc napevno. Ono stejně časem se to ojezdí a člověk chytne ten grif, jak vytočit nohu, aby se to pokaždé povedlo. Držím palečky. Harry

    ReplyDelete
  10. Harry: Diky za komentar :) Utazeni je v pohode, pricina padu je jednoznacne v hlave. Zkratka, jak pises, nikdy neni dost brzo :))

    ReplyDelete