Rodinka v posilovne

by November 03, 2012 12 comments
Posilka, kam chodim, je v jednom hotelu. Takze je uplne normalni, ze tam nekdo prijde normalne nesportovne obleceny, okoukne, co kde je a zase odejde. Stejne tak uz jsem si zvykla na toho pana, ktery tam pravidelne chodi cvicit v elegantnich kalhotach, kosili a svetriku, ale to je trochu vyjimka.
Dneska tam bylo celkem prazdno. Par lidi na kardiu a ja jsem byla jedina na zinenkach a u stroju. Kdyz tu se otevrely dvere a dovnitr se nahrnula rodinka mluvici francouzsky. Otec kolem ctyricitky, dve deti kolem 10 let a babicka. Dziny, svetry... klasicka navsteva nove ubytovanych, aby zjistili, co je k dispozici - myslela jsem. Ale ne.
Tohle asi nebyla jejich prvni navsteva teto posilovny, ale pravdepodobne vubec prvni navsteva jakekoliv posilovny. Deti se rozebehly ke strojum a tata s babickou je nasledovaly. Nevenovala jsem jim moc pozornost, proc taky? Nachystala jsem si BOSU, ze zacnu svoje cviceni. Jak jsem se zvedla a narovnala, najednou koukam, ze rodinka stoji kolem me do pulkruhu, vsichni na me uprene koukaji a evidentne cekaji, az zacnu cvicit.
Nejdriv jsem asi musela otevrit pusu dokoran, jak jsem byla prekvapena. Snad prvni nepsane pravidlo posilovny - nezirat, necivet :) Mno dobre, nema cenu se na cokoliv ptat - treba jestli jim mohu nejak pomoct - situace byla naprosto jasna. Jsou proste zvedavi, co budu delat. Asi nikdy v zivote nevideli BOSU, asi nikdy v zivote nebyli v posilovne... Pripadala jsem si jako v pralese, kdyz najednou necekane potkam domorodce, kteri driv nevideli civilizaci. Nebo jako by prileteli z jine planety a zkoumali navyky pozemstanu. Presne tak na me koukali, s takovym ocekavanim, co teda budu delat.
Kratickou chvili jsme na sebe jen tak zirali, bez hnuti, nez jsem pochopila. A pak jsem se neovladla a zacala se rehtat. Ale jen na chvili, protoze jim to evidentne vtipny neprislo a porad tam naprosto nehnute stali a cekali, az zacnu cvicit.
All right, jdu na to :) Vylezla jsem na BOSU a zacala delat drepy. Po asi peti drepech, bez hnuti brvou, se spolecne otocili a poposli kousek dal, zkoumat neco dalsiho. Dve minuty na to jsem se presunula na druhy konec posilky - k cinkam. Otocila jsem se na chvili ke zdi a vybirala vhodnou vahu. A jen co jsem se otocila zase zpet, ze zacnu cvicit, zase kolem me stali do pulkruhu a zase cekali, co budu delat :) Krome zvedavosti zadna emoce, zadna komunikace. Proste tam zase stali kolem me, metr ode me a cekali, co se bude dit.
Zase jsem se neudrzela a zacala se chechtat, ale k tomu jsem teda rovnou zacala cvicit. Chvili zase pozorovali a opet bez dalsiho komentare odesli. Parkrat opatrne jednou nohou naslapli na BOSU, jako by to bylo zivy a mohlo je to kousnout a vydali se k vychodu.
A pozor - tatinek se otocil a rekl mi: "Au revoir".
Tak z tohodle jsem byla mrtva smichy jeste nekolik hodin. A jeste ted. :))

Kdyz uz jsme u toho cviceni, posledni dva tydny mam kruhac, ktery je mi skutecne sympaticky. Puvodne to byl Spartacus Workout z Women's Health Big Book of Exercises, ale protoze jako ex-profikovi mi nektere cvicky, diplomaticky receno, neprisly pro me vhodne, decentne jsi si ho upravila a je to fakt dobry :)

Kruhac, cvicim zatim 3 kruhy, 3x tydne:
  1. drepy na BOSU - 30-40
  2. plank s predloktim na BOSU - 20-30s
  3. deadlift na jedne noze - 12-18 (a totez hned na druhou)
  4. damsky klik, plank, rotace natazenou rukou ke stropu, plank a zpet na kolena - 10-18
  5. vypady na BOSU se stridanim nohou, uprostred 4-8 preskoku misto vypadu - celkem 30
  6. ve stoji v predklonu s jednoruckami veslovaci pohyb - 12-20
  7. stoj, vypad do strany, rukama se dotknou zeme, zpet do stoje a totez na druhou stranu - 30-36
  8. stoupnout si sikmo pod hrazdu, podhmatem se ji chytit a s nohama na zemi a rovnym telem se pritahovat nahoru - 12-20
  9. balanc na BOSU na jedno noze s rotacemi trupu do stran - 12 na kazdou nohu
  10. zvedani jednorucek nad hlavu - 12-20
Cele bez prestavek, mezi jednotlivymi kruhy asi minutka na napiti atd. :) Vahy pouzivam vesmes minimalni. Ze zacatku je to docela narez, ale urcite zvladnutelny. Po porve a podruhy to muze byt tezky, ale pak je to legrace. Clovek se prijemne zapoti a vybije vsechen stres :)
Pak si davam jeste 20 minut strecink a 10 minut ruzneho fyzia a je to. Celkem neco pres hodinu a trenink je celkem kompletni.


12 comments:

  1. Teda Martino, takové super příhody :-)). Aspoň je důvod psát. :)

    Ta osmička, to jsou jako shyby?

    ReplyDelete
  2. To prave ne - shyb neudelam :)) Myslim teda, nezkousela jsem uz dlouho :) Mas nohy porad na zemi a ses sikmo pod hrazdou. Neco mezi lezenim na zadech a stanim.

    ReplyDelete
  3. Jo už vím. Takový opačný nakřivo klik. :-)

    ReplyDelete
  4. Pěkný kruhový trénink. Ta 8 jsou asi takové odlehčené shyby, aby jsi nezvedala celé tělo, že? Dobrá inspirace před zimní "nutností" posílit celé tělo :-) Jinak příhoda s rodinku mě opravdu rozesmála:-))))

    ReplyDelete
  5. Advid: Jj, opacny klik nakrivo :)

    1bubobubo: Ja jsem prave zahajila zimni pripravu uz ted napodzim :) Proste se mi chtelo :)

    ReplyDelete
  6. Já tam být, tak na Tebe taky zírám. No možná s trochu větším odstupem ...

    ReplyDelete
  7. Super prihoda. Pripomnelo mi to fitko v jednom luxusnim hotelu v Emiratech, kde jsem nocovala v dobe konani konference o obeznich detech. Do telocvicny chodily vsechny zensky zahaleny az po usi a satky a zavoje se jim motaly do pristroju...

    ReplyDelete
  8. MireQ: Ee, v posilovne se nezira! :)) Ale diky.

    April: :) Tak to muselo byt skutecne zajimavy. Zahalenych zenskych tu clovek potka mraky, ale v telocvicne jsem jeste zadnou nevidela. Jsem myslela, ze na to cviceni moc nejsou. Tak asi jak ktere... :)

    ReplyDelete
  9. :) nadherna prihoda..
    Zirajici rodinka.. vzdyt ty jsi vlastne byla "atrakce"! Jako v cirkusu... To nema chybu:).
    Tak zazitkum vztric! MSF! 12:)

    ReplyDelete
  10. Nektery zensky zahaleny i plavou. Nijak mi to nevadi, akorat ze s sebou na breh berou spoustu vody..

    ReplyDelete
  11. Hele nebudeš někdy v posilce v Praze :) Vemu modrej oddil a mužeš si to zopaknout :)

    ReplyDelete
  12. 12Honza: Mno pripadala jsem si jako placeny klaun :))

    April: zajimavy... :)

    ll: Na chvilicku jsem si myslela, ze byste snad chteli cvicit! ;)

    ReplyDelete