Reset, restart, očista, relax!

by September 07, 2014 8 comments
Když se ohlédnu za jarem a létem, byla to na mé poměry slušná sezóna. Hned několikrát jsem zdolala metu půlmaratonu, často i se značným převýšením, jednou jsem se dobelhala pěšmo i za maraton. A několikrát jsem taky šla skutečně až na krev, až na dno sil. A vlastně jsem na to ani netrénovala. A to je možná ten kámen úrazu :) Když jsem netrénovala, nemůžu ani napsat, že jsem přetrénovaná :D Asi jsem zkrátka přezávoděná. Po posledních dvou závodech jsem měla následně hodně nepříjemné a dlouhotrvající zažívací problémy - prakticky celý měsíc. Nevím, jestli je to náhoda, skoro si říkám, že asi ne. Asi už mám na letošek síly vybrány. Ne, že by mě běh nelákal, naopak. Letos jsem si ho užila, jako nikdy. Ale odpočívat se taky musí. Takže jsem najela na podzimní "reset".

Ráno se vyškrábu z postele a jdu se hned provětrat ven. Nic náročného, spíš se probudit. Pak si zacvičím reset, co mě v Jeseníkách naučila Lucka, geniální věc. A včera mě inspiroval Bubo, zkusím ještě připojit studenou sprchu na závěr. Dneska ráno jsem si na ní i vzpomněla, ale než jsem se umyla, tak jsem na ní zase zapomněla. Tak zítra :)


Reset :)

A když je čas večer po příchodu z práce (minulý týden nějak nebyl :), tak ještě můžu připojit krátkou jógu nebo fyzio, ale nepřehánět to! Takže spíš možá ani ne? :D

Už od jara se snažím ráno nebo večer přidat krátkou meditaci, to je perfektní na vyčistění hlavy před prací a nebo naopak pro práci. Mám na to super aplikaci:

Insight timer aplikace (klikni pro odkaz)

Stejně tak jsem už před nějakým tím pátkem upravila jídelníček a musím říct, že se cítím parádně. Teda zrovna teď jsem ten jídelníček úplně nedržela, protože jsem po těch závodech měla nějaké problémy a strávila jsem dobu na suchých houskách, ráda, že můžu jíst aspoň něco :) Takže už zase bojuju s chutěmi a hladem, ale to za pár dní určitě zase přejde, už se cítím fajn a zase můžu zařadit své už obvyklé velké množství zeleniny a všemožných lahodných pokrmů :) O co jde? U Báry jsem narazila na knížku Perfect Health Diet, která mě navrtala, že některé věci (jako třeba lepek), nejsou asi úplně to pravé ořechové pro mé tělo. Jsem zvědavá, co to se mnou udělá do budoucna, ale po pár dnech a ještě více po pár týdnech, jsem začala mít přes den mnohem víc energie a nehonily mě chutě. Jakože vůbec! Jídlo najednou nebyl stres, hlad, přemýšlení nad množstvím... ale radost. A nic víc :) Takže zpátky do toho.

A aby toho resetování nebylo málo, držte se, po mnoha letech, si plánuju koupit běžecké boty! Ale o tom asi až někdy příště ;)

Můj drahý náhradník na Baroku :)

Ksichtím se hrozně, ale to jen kvůli sluníčku. I bez běhu jsem si Baroko skvěle užila :)

PS: Digi, diky za fotky!

8 comments:

  1. Rád jsem si s tebou popovídal, bylo to osvěžující :-)

    ReplyDelete
  2. Jůůů, to mám radost, že jsi se inspirovala ... Perfect Health Diet je fakt zajímavý, co? Tak držím palce, ať Tě to nakopne a je zas líp :) :) :)

    ReplyDelete
  3. Perfektní na vyčištění hlavy mám úklid, nákupy, mytí oken a podobné činnosti, u kterých vypnu hlavu úplně nejlépe. A jinak to už jsem ti psala, letos dáváš samé těžké věci, jsi vážně dobrá, co si budeme povídat. Tak si odpočiň, ať s námi můžeš jet na Janovskou 19 ;o))

    ReplyDelete
  4. Bubo: Jé, díky, mě to taky osvěžilo - jen si poslechnout, kolik a jakých akcí máš ty a hned se cítím, že musím být vlastně už teď odpočatá, protože můj program proti tvému nic není :-D

    Barborka: Jj, hodně zajímavý. A ty jsi obecně takový motivační prvek :-) jsi důkaz toho, že když se chce, tak to jde!

    Leona: přece nebudu nakupovat, natož uklízet, každý den;-) ale máš pravdu, možná bych to mohla oboje dělat častěji! Díky, ale teď na podzim už nic. Po odpočinku začnu zlehka! (doufám, že to vydržím, i odpočívat se musím občas přemáhat :-D)

    ReplyDelete
  5. Janovský 11 a 19 je až koncem října, do té doby určitě zregeneruješ :-) http://www.11a19.cz/uvod/

    ReplyDelete
  6. A cvičit můžeš každý den ;-)? S těmi nákupy to tak nevidím, ale jinak souhlasím, že úklid je na vyčištění hlavy nejlepší - a vlastně i na protažení a posílení těla. Takže přestaň viset na TRX, kroutit se u jógy a balancovat na bosu a začni vysávat, vytírat, umývat okna a utírat prach... Já vím, máte malý byt, ale pro začátek to snad stačí :-)! A kdyby sis chtěla protáhnout zádové svalstvo, tak o víkendu budem vyorávat brambory :-D.
    Hlavně přestaň tolik přemýšlet a plánovat si každou minutu, to tě vyčerpává nejvíc :-)!

    ReplyDelete
  7. A kdyby ti prostory na vyčištění doma nestačily tak te mužu pustit k nam :)))

    ReplyDelete
  8. Leona: Ale ja potebuju odpocinout A natrenovat! :)

    johari: Prochazka a fyzio nejsou cviceni. A vic ted nakonec stejne nedelam :) Teda, ted pujdu trochu uklizet, neda se nic delat.

    ll: Takova lakava nabidka! Ale zatim nemam nouzi, diky ;)

    ReplyDelete