Bych mohla zase neco napsat

by December 14, 2015 11 comments
Dalsi dil o stehovani uz psat nebudu - nebyl cas a bylo toho vseho tolik... Ale jednu vec musim zminit - hned po nastehovani do dalsiho bytu (kde, doufam, nejaky ten patek zustaneme) jsme meli takzvane Machyho tydny :) Asi 2 tydny nam netekla tepla voda. Zbytek komplikaci (jako nefunkcni jedna koupelna, jen curek vody v druhe koupelne, obe koupelny plesnive, zachod ktery tekl pod koberec etc.) jsem holt nesepsala a uz se mi k tomu nechce vracet. Asi se mi to uplne nepovede, protoze stejne to jeste resime s nejakou rozhodci autoritou - odmitaji nam za to utrpeni dat slevu na najmu, tak se s nimi preme.




Tak a ted konecne zase k behu! Podzimni pauza se nejak protahla - cele to bylo takove narocne obdobi. A ve chvili, kdy jsem chtela zacit trenovat, z niceho nic, najednou jsem vybehla a neslo mi poradne dychat! Takze bez dalsiho vysetreni mi bylo sdeleno, ze mam asi astma :-o Byl to trochu sok, nevedela jsem, co si s tim mam pocit, spousta lidi se mi snazila pomoct, takze jsem zkousela odpocivat, leky na vykaslavani (ty tu nevedou, mamka mi je poslala do Polska po ceskem kolegovi, odkud jsem si je osobne odvezla, kdyz jsem tam byla na sluzebce:), Buteykovo cviceni...
Mno zkratka si predstavte, ze se prihlasite na lednovy zimni beh Londynem (s tucnaky a lednimi medvedy - plysovymi, predpokladam), jarni Brightonsky maraton (to bylo velke stesti, po zavrene registraci!), mate plan na Prcice a verite, ze za rok je fakt date! Takove nadseni a motivace! A tech penez, co padlo na startovne :D A pak vybehnete ven a po 300m nemuzete dychat. Mno par slz ukaplo, ale pak jsem se nejak vzpamatovala a asi pomohlo Buteykovo cviceni a ze se snazim dychat zasadne nosem. A beham! Teda jestli povazujete tempo 9:00/km za beh ;)




Tak jako tak si to moc uzivam. Bydlime hned u metra, ale presto vlastne hned u nekonecne prirody. Priroda je tady oproti tomu, co jsem zvykla, takova bujnejsi a divocejsi, ale to mi uplne vyhovuje. S cim trochu zapasim, je bahno. Zatim to vypada, ze kdyz neni zrovna horke suche leto, pro bezce je zapadni okoli Londyna zemi bahna. Bahno je vsudypritomne, na kazde nezpevnene stezce uplne nezavisle na desti. I kdyz je tyden bez deste, bahno se drzi.
Jsem uprimne prekvapena, ze jsem zatim jeste nehodila bahenni drzku, tolikrat uz k ni bylo tak blizko. Ono to jednou prijde :) Klouze to jako namydlene.
Sice mam krosove boty, ale zbabele je nepouzivam - protoze nevim, co s nimi po behu! Po treninku typicky neni videt, jake obuti mam - obe nohy pripominaji koule bahna. Co s tim? Hadrickem v umyvadle se to skutecne vyresit neda. A ty krosove mam od Evzena zakazano prat :) aby se mi nerozlepily. Uprimne trochu pochybuju, ze po dvou hodinach v nalevu z ridkeho bahna jim muze pracka jeste neco udelat, ale kdo vi, tepla voda, prasek a narazy do bubnu jsou treba jeste horsi.
V petiprstech to zase desne klouze, ale aspon je muzu proste vyprat. Venku za barakem jsem nasla u zdi nenapadny kouhoutek, ze ktereho dokonce tece voda. Takze po navratu se pred barakem zuju, predperu boty a umeju nohy a az pak se odvazim vstoupit do domu - bosa a botama, ze kterych kape mirne kalna voda :) Sousedi obcas koukaj, ale nikdo si nestezuje, aspon nam nenaslapu ve vytahu a na chodbe. A nejvetsi bahno umeju a neucpu pracku.

Jak resite zabahneny boty vy?






11 comments:

  1. Martino, asi bych se snažil zbavit co největšího množství bahna suchou cestou, tedy bez namáčení nechat mírně zaschnout (míra zaschnutí se bohužel špatně určuje) a pak ty boty pořádně omlátit jednu o druhou. Většina bahna opadá, respektive ulpí na všech předmětech v bezprostředním okolí. Zbytek buď omyjeme nebo necháme na botách pro příští běh.

    ReplyDelete
  2. Martino, asi bych se snažil zbavit co největšího množství bahna suchou cestou, tedy bez namáčení nechat mírně zaschnout (míra zaschnutí se bohužel špatně určuje) a pak ty boty pořádně omlátit jednu o druhou. Většina bahna opadá, respektive ulpí na všech předmětech v bezprostředním okolí. Zbytek buď omyjeme nebo necháme na botách pro příští běh.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mno, skoro takhle nejak to dela David - on to proste neresi :) A je z toho desny bordel :) Otazka je omlatit je kde? V celem byte mame koberce. Leda s nimi vybehnout pred barak, to by asi slo. Muzu zkusit priste :)

      Delete
  3. já to taky neřešim, nechám bláto opadat, případně se pak proběhnu ve sněhu, pokud nějaký je :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ja to v Praze taky neresila, ale tady je to bahno na uplne jine urovni, nez jsem zvykla :D

      Delete
  4. Epesní fotky! Tohle jsou tak šílený bahenní lázně, že se to snad ani řešit nedá :) Já většinou neřeším a jen se po čase vrátím na společnou chodbu v domě a odpadlé kusy bahna po sobě zametám..Naštěstí bydlíme v přízemí, tak toho nemusím mect moc :D Držím palce, ať to astma rozběháš.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky!
      My mame bilou dlazbu v prizemi a pak nahore od vytahu uz jen koberce. Mno, pravda, ze na koberci se to treba vic ztrati ;) :D

      Delete
  5. Fotografie navodily prijemne vzpominky na nas obeh Londyna..:)
    Musim souhlasit.. bahno bylo vsude, ale ta zapadni cast, ta byla fakt sila..
    Mas to pekne naplanovany.. pocitacovy hrdinstvi nas zene vpred! Tak vsemu zdar! At to beha! 12;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky, na ty akce se fakt tesim. Na tu desitku kvuli tucnakum a lednim medvedum a Brighton je proste Brighton, ten je sam o sobe uzasny mesto a jeste pobezime podel pobrezi, och :)
      Nazdar, at to taky beha! :)

      Delete
  6. Tak to bláto je luxusní :) a já proč se v Anglii tolik prodávají klasické holínky :)
    já bláto nechávám zaschnout a pak botami o sebe tluču až většina bláta opadá, nikdy to není 100% ale v tomto nejsem perfekcionalista ale spíše klasický Čech a trocha špinavé boty mi nevadí :)

    ReplyDelete
  7. Jj, kazdy pejskar ma aspon jedny holiny, protoze v nicem jinem se tam pohodlne neda :) Techniku se zaschnutim zkousel David a skoncilo to tak, ze z bot mel kamenne (nebo spis hlinene) sochy a nekonec u me zjistoval, kde ze je venku ten kohoutek, aby je predepral... asi jsme nejaky outlocitny :D a nebo je tam proste neskutecny bahno :))

    ReplyDelete