Takovy zimni zazrak

by January 31, 2016 16 comments
Vsechno nasvedcovalo tomu, ze vsechno bude spatne. Tucnak s Pulcem to odpiskaly hned na podzim - u Tucnaka to chapu, na horach je pro takove zviratko prece jen lepsi pocasi, ale pro Pulce to dnes mohlo byt idealni, vody byl na trati dostatek :) Fiona napsala tyden pred zavodem, ze je zranena. A ja pred tydnem taky neverila, ze to pujde. A slo to. Ale poporade...
Byla jsem z toho takova rozpacita. Mam bezet uplne sama, kdo vi, co na to achilovky, do toho kriticke dny v mesici a to pocasi! Takze jsem nad tim radsi nepremyslela a proste jsem sla, protoze to vlastne vsechno byly jen obavy.

Poradatele byli skveli :)
Jen co jsem vylezla pred barak, oprel se do me vitr, zacal me kropit dest a hned jsem pochopila, ze 4 stupne doma za oknem a 4 stupne venku jsou neco trochu jineho.
Nez jsem dosla na metro, byla jsem dost mokra a nechapave jsem kroutila hlavou nad tim, proc jsem doma zavrhla nepromokavou bundu - ze bych se zbytecne potila a prset nebude? Haha. Za hodinu jsem byla na Trafalgar Square and cekala frontu na budky. Vitr zesilil, dest zesilil a snad se jeste ochladilo. Ne, to asi ne, jen jsem vymrzla za tu hodinu v metru.

Nekonecna fronta ke startu
"Zima je jen kdyz se nehybes" - kez by, zima proste BYLA!
Snehulak se malym snehovym delem :D
Protoze bezelo 16 tisic lidi, nebyl jeden start, ale startovalo se intervalove co par minut par set lidi. Bohuzel, nez jsem se dostala z konce startovni fronty ke startu, uplynulo minimalne dobrych 30 minut. Vubec nechapu, jak jsem mohla tak stasne vymrznout. Ponozky a boty nasakle ledovou vodou, vitr a dest vytrvale busili do tenkych elastaku. Nebylo, kam se schovat, jak se zahrat - nic nefungovalo. Ta pulhodina na startu, to byl naprosty ocistec. Co me drzelo v koridoru byla nedeje, ze odstartujeme a zahreju se. A taky ploty.
Konecne jsme se priblizili ke startovni brane a bylo jasne, ze na dalsi start uz konecne pobezim i ja. Organizatori se snazili nejak nas rozehrat a rozcvicit, ale brzo pochopili, ze skakani panaka je v tom davu nerealne a tak zaveleli rozcvicku ve volnem stylu a at kazdy obejme nekoho vedle sebe, koho nezna :D To bylo super, objala jsem takovou starsi pani nalevo, poprala jsem ji hodne stesti a nenapadne uzmula trochu jejicho telesneho tepla :)


Bezeli jsme kolem me byvale prace :)

Tohle celkem hezky vystihuje pocasi, jen za silena ZIMA z toho neni videt dostatecne. Ale jen si vzpomenu, zacinaji mi mrznout prsty :)

St. Paul's...
Start! Hura! Jenze ono to proste neslo. Ja byla tak zrmzla, ze jsem nebyla schopna ovladat nohy - vlastne celeho cloveka, vubec nic me neposlouchalo, byla jsem jako porouchany robot. Prsty na nohou me palili a nohy byly jak kdyby byly cizi. Vubec to neslo, totalni boj, bolest, proste hruza. Navic se mi strasne chtelo curat. Nechapala jsem to, protoze jsem byla pred startem, vysvetlovala jsem si to tim, ze je to jen iluze z toho, jak mam mokre a zmrzle nohy. Asi po kilometru boje a utrpeni jsem proste zahnula z trasy do restaurace. Zdvorile jsem se zeptala, jestli muzu pouzit toaletu a dostala jsem svoleni. Zadna iluze to nebyla, dobre jsem udelala. Kdyz jsem vybehla zpet na ulici do davu bezcu, zjistila jsem, ze jsem za ty 2 minuty na vytopenem zachode snad i trochu rozmrzla! Najednou to celkem slo!
Na druhem km jsem dokonce sundala cepici a rukavice a zacala jsem si to cele fakt neskutecne uzivat :) Po trati byli rozmisteni poradatele prevleceni za tucnaky, ledni medvedy a snehulaky a tak uzasne povzbuzovali a placali si s bezci. I divaci byli skveli, proste to bylo uplne bajecny. Bezelo to najedou tak nejak samo.
Asi po 8 km jsem zacala citit unavu - aby ne, kdyz jsem mesic nebehala. A zacalo me trochu bolet bricho, ale co jsem mohla delat, proste jsem bezela dal a dal. A najednou cil :)
Dostala jsem nejkrasnejsi medaili vsech dob a rychle jsem mazala na metro, protoze jsem vedela, ze brzo se do me zase da zima. A taky ze jo, domu jsem opet prijela uplne vymrzla, ale tepla snidane a obed hned po sobe to spravili :D Nezabilo me to, takze me to muselo posilit! :)

Cil! 


Stanice Westminster je fakt zajimave navrzena
Nadherna :)

16 comments:

  1. Gratulace!!! Protože z trasy není zmínka o achilovce, zdá se že vydržela. Paráda. A souhlas. Nezabilo Tě to, takže evidentně posílilo.

    ReplyDelete
  2. Krása!!!! Myslela jsem na tebe, říkala jsem si, zda to taky neodpískáš. Ale ty jsi prostě drsoňka! Pro takovou medaili se určitě vyplatí trochu promrznout ;o)) Začnu se otužovat ;o))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jako takhle hnusne tu rozhodne moc casto neni. Dneska to bylo fakt stesticko :D Zacni otuzovat, ja bych asi mela taky :)

      Delete
  3. Ta ledárna čiší odevšaď-z fotek,popisu..i z tý medaile.Ta je ale fakt nádherná.Supr,žes to neodpiskala a velká gratulace!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky, brrr, zima byla. Ale ta medaile za to stala :))

      Delete
  4. V tý zimě v pětiprsťákách? Jseš fakt dobrá. Z.S.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky za schovivavost, nekdo by rekl "blba" :D Na beh je to v pohode, ale na stani v desti je to pekne hloupy napad. Kdyz ja jine boty nemam - akorat do terenu a ty si nechci oslapat na asfaltu.... :) Diky!

      Delete
  5. :) moc dobry! Mne se moc libilo.. jak rikas.. drzela me tam moje nadeje.. a pak taky ty ploty..:)..LOL!
    Jjo, v takovych chvilich prichazi pravy cas na "veverkovskou" otazku..:).. "Je to opravdu nas konicek? Delame to radi"? :).. to aby se clovek vnitrne ubezpecil, ze ano, i kdyz to treba tak nemusi na prvni pohled vypadat..
    Vsemu zdar! At nam to beha! 12:)

    ReplyDelete
  6. Nádhera, je vidět, že vůli teda máš, a máš ráda vřelá obětí, to se mi také líbí :) A sociologická otázka, našel se v davu někdo, kdo se nechtěl objímat?
    Mm

    ReplyDelete
    Replies
    1. :D Ne kazdy se objimal, nekteri si bud pripadali nejak nepatricne ci co, nebo treba nerozumneli, kdo vi... Ale ja byla tak zmrzla, ze bych objala kazdyho :)

      Delete
  7. Jee, super, par mych virtualnich znamych z Janathonu taky bezelo - nenapadlo me, ze i ty se chystas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Trapna otazka: Janathon je neco oficialniho? Myslela jsem, ze je to neco, co jsi sama pro sebe vymyslela :)

      Delete
  8. Gratuluji k výdrži do startu a ke krásné medaili :-) za takovou se vyplatí trochu promrznout - při pohledu na ní si to uvědomíš i v létě :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. No vidis, v lete bude dobre chladit :DD Diky!

      Delete