Tyden ~12

by May 21, 2017 5 comments
Pondeli: TRX/posilovani pro tehotne

Nebylo to nejhorsi, ale plna sil jsem se dneska rozhodne necitila. Prochazka na nakup a trochu uklizeni bohate stacilo - kompletni tydenni uklid jsem tenhle tyden proste neudelala. No a co.

Utery: 15-30 minut chuze (idealne indianske)

Cele je to silena skola vytrvalosti. Kdyz mam zaludecni virozu, proste nejim, dokud me neni dobre a nemam hlad, to na me proste funguje. Ale kdyz je mi blbe dva mesice, takhle to resit nejde. Jednak proto, ze bych byla davno mrtva hlady a druhak proto, ze paradoxne kdyz nejim, dela se mi jeste hur. Takze clovek musi vytrvale jist, jakmile ma pocit, ze to jen trochu jde, i kdyz se mu absolutne nechce. Je to fakt divny.
Takze rano jsem co hodinu neco jedla a venku se udelalo pekne, tak jsem vyrazila na indianskou chuzi. Svuj plan jsem (zase) posunula jako ze zacina az dneska... Mno a na konci me normalne pichalo v boku pod zebrama. Ja vim, kouka to na me odevsad, jak je dulezite v tehotenstvi sportovat a udrzovat kondici... ale jak, ku**a, jak to mam jako udelat? Takove rady muze fakt davat jen nekdo, kdo nevi, o cem mluvi. No nic, nema cenu se rozcilovat. Snad to brzo fakt pujde.






Streda: tehotenska joga

Mezi objimanim misy jsem dneska zvladla jogu. Pak jsem ale prakticky na zbytek dne zalezla (s notebookem - nemam zadnou dovolenou) pod perinu a snazila se neklepat a obcas neco snist. D o me mel starost, premluvil me zavolat midwife (to je vlastne zdravotni sestricka, ktera me ma na starosti a muzu ji kdykoliv zavolat, kdyz potrebuju poradit). Pry je tohle uplne normalni. Do nemocnice mam zajet pokud budu dehydratovana nebo mit nejakou fakt tezkou krizi. Ale zubama jsem drkotala jen obcas, tak to jsem vyhodnotila jen jako stredni krizi :) Melo by to byt o malicko lepsi treba za 2-3 tydny a behem 16. tydne by to melo prejit. A ja doufala, ze to ma prejit uz ted. No, aspon jsem mela nadeji a ted ji mam jeste jednou... uz jen par tydnu :)



Ctvrtek: 30-60 minut chuze (idealne indianske)

Aspon trochu rozumu telo ma, po krizovem dni vetsinou prijde nejaky lepsi. Ranni krizi jsem dneska zvladla, cele dopoledne jsem neco uzobavala a dokonce jsem zvladla i lososa k obedu (toho uz jsem nedokazala pozrit asi tri tydny, prestoze vim, jak je zdravy a ze bych ho jednou tydne fakt mela - a normalne ho uplne miluju!).
Po obede jsem dodelegovala praci na kolegy a vyrazila na prochazku :) (Vazne jsem jim nemohla nijak pomoct, jen cekat, az udelaji svoji cast a prijde rada na me.)

Dlouha prochazka parkem, no uzasny, uplne jsem se rozplyvala!









Patek: TRX/posilovani pro tehotne a kratka chuze (indianska)

Dopoledne jsem nejakym zazrakem preckala, odpoledne se ve me objevila jiskricka energie :)



Sobota: tehotenska joga

16:09 - Mame uklizeno, nakupeno a vypranou jednu pracku! (druhou az zitra, az tohle uschne) Ja ziju! Dopoledne bylo sice krusne, ale i kdyz jsem prisla o snidani, rychle jsem se stabilizovala pomerancem (fakt mi strasne pomaha) a chlebem s humusem (zarucena kombinace). Akorat mi chybi Sumava. Chleba Sumava :) Na ten mam chut uz tyden, ale co nedalem, neni a nebude. On ten nas domaci taky neni spatnej. Dopiju si kakao a dam jeste tu jogu:



Nedele30-60 minut chuze (idealne indianske)

45 minut s par minutami klusu, pohodicka, parada :)

5 comments:

  1. No vidis, uz se to usazuje :-).

    ReplyDelete
  2. Tak tak, bude to dobrý ...

    ReplyDelete
  3. :D Mno, ono je to cele psane se zpozdenim, pomalu ten skluz dohanim, ale porad je to par tydnu zpatky, takze uz vim, jak to cele dopadlo a jak dlouho to jeste trvalo... Ale taky jsem mela nadeji ;) Coz je fakt dobre :))

    ReplyDelete
  4. Co se stravy týče, vzpomeň si na moje odporné gumové bonbóny, které jsem v počátečních měsících musela pozřít, abych se mohla normálně najíst... Důležité je dělat jen to, co je ti příjemné a dělá ti dobře. Druhý trimestr bude na pohyb příznivější.
    Parazit si z tebe vezme, co potřebuje, on se neošidí, a tvoje tělo si to doplní, až ti bude dobře a budeš moci normálně a kvalitně jíst.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jj, ja nastesti pak objevila pomerance. Taky sladko-kysely vlastne - a dokazalo to na chvili stabilizovat zaludek, ze jsem mohla neco snist :)

      Delete