Tydny 17-19

by June 14, 2017 2 comments
Pondeli

Dneska ciste pracovni den. Rano jsem si dala na cas a nikam se nehnala, dokud jsem se necitila dobre na to vyrazit :) Z kancelare jsem odchazela po 7 vecer, ale bylo to uzitecne - pracovne i osobne. Nejvic prinosne jsou vzdycky ty rozhovory takhle pozde vecer v klidu, to se vzdycky vyjasni a vyresi mnohem vic nez pres den na nejakych oficialnich meetingach. Bohuzel jsem nestihla vubec zadne cviceni, ale aspon jsem mela ~7000 kroku.

Utery

Uz od vcerejsiho vecera mame silene pocasi - je 9 stupnu, velmi vydantne prsi a kapky casto letaji i od zeme nahoru, diky silenemu vetru. Do toho jsem mela dneska zase fakt dost prace, takze az navecer jsem se dostala k TRX a kratsi prochazce.

Jednu vec tu chci napsat, asi nebyla uplne zrejma z predchozim prispevku. Tehotenstvi je naprosto skvele v tom, ze vlastne nic nemusim a vsechno muzu. Muzu jit brzo spat, muzu si lehnout po obede, muzu jist co chci, nemusim jist, co nechci, muzu se hybat jak chci, nemusim se hybat, jak nechci, muzu se projit, muzu si objednat taxik nebo zavolat D o odvoz, muzu si jen tak chodit s vystrcenym brichem, muzu pozadat nekoho v metru, aby me pustil sednout... a vsichni to chapou. Schvalne to zkusim vsechno aplikovat i pozdeji - mozna je to cele v hlave a ne o brise :) Treba se clovek muze takhle hyckat kazdy den!

Kazdopadne cokoliv delam, delam podle pocitu. Pokud to neni prijemne, zmenim to a nebo prestanu. Treba dneska plank: Bricho mam jeste vlastne uplne male, ale mela jsem pocit, ze me tak neprijemne tizi. Tak jsem se rozhodla pozici jen drzet a nemenit oporu z loktu na dlane a zpatky. A porad to nebylo ono. Tak jsem se oprela vys, abych zvetsila uhel a odlehcila si tak. A uz to bylo v pohode.
Cokoliv delam, delam podle pocitu. Na kazdou otazku najdete milion expertu a kazdy ma jinou radu. Tezko si vybrat. Myslim, ze my tady v Evrope jsme zvykli vsechno moc resit. Na svete je spousta tehotnych, ktere toho za den "nacvici" mnohem vic nez ja, zkratka tak ziji, ziji opravdovym pohybem, nesedi akorat u pocitace. Takze pokud mi to neni neprijemne, hybu se, jak to jde. Kdyz to nekde tlaci nebo to zkratka neni prijemne, tak to nedelam.

Posledni dva roky jsem pomerne casto sluzebne letala do Polska a kolegove meli v kancelari "trick board":


A od prvniho dne me to strasne bavilo :) V zime to vyborne zahreje a hlavne to uzasne stabilizuje. Vsechny svaly se zapoji ve spravnem pomeru (kdyz ne, tak budete padat - takze pokud chcete udrzet balanc, musite se zkratka srovnat). Da se na tom proste jenom stat, nebo na tom muzete delat drepy, ruzne se otacet, skakat, stat na rukou... cokoliv :) Ja jsem zacatecnik, mne staci stat a delat drepy a ruzne blbnout :)

Takze kdyz jsem zacala tusit, ze nase spoluprace se chyli ke konci a uz se do Polska jen tak nepodivam, koupila jsem si ho tam a ted ho mam doma. (Da se uz koupit i mimo Polsko, ale je to pochopitelne drazsi.)

Od te doby, co mi bylo blbe, stal trick board v koute (v kosi na pradlo, abych byla konkretni). Ale jak prubezne bojuju s prilis volnymi boky, napadlo me, ze tohle by mohlo pomoct. Potrebuju stabilizovat a jestli neco stabilizuje, tak tohle.
Ja vim, 99% lidi rekne, ze je to nebezpecne, ze muzu spadnout a ze to nemam delat. Tak abych vas uklidnila, jen na nem stojim, nedelam zadne blbosti a dokonce ani drepy - pro jistotu. A fakt to pomaha! Jsem zvedava, jak dlouho mi to pujde. Predpokladam, ze se mi brzo zacne vyznamne menit teziste. Muzu mozna pridat oporu o zidli, kdyz si nebudu jista.

Streda

Posledni den pred dovolenou, takze pracovni blazinec. Venku zase vysoky stupen pylu a stale priserny vitr, na beh to nebude. Vecer jsem se aspon prosla do Tesca. Moc toho ted nedelam, ale ono se to od zitrka zmeni :)

Musim se priznat, ze me ty nevolnosti trochu poznamenaly i v hlave. Zni to divne, ale fakt je, ze se mi v hlave vytvorili takove "spoustece". V tydnech, kdy mi bylo nejhur, jsme na stole meli polozenou knizku o tehotenstvi, na obale holka, co si drzi pomerne slusny brich. A taky jsem se chodila projit do M&S a smejdila mezi regaly ve snaze najit neco, co bych dokazala snist. No a ted, kdyz vidim tu knizku, nebo jen ten obrazek, nebo podobny, nebo kdyz prijdu do M&S, uplne citim, jak se mi dela blbe! Vlastne i nejen M&S, ale i Tesco tady za rohem. Je to smesne, ale fakt se to deje. Delam vsechno pro to, aby to preslo, ale zdaleka jsem to jeste neprekonala. Soustredim se na dech, opakuju si, ze se citim skvele... jako tak nejak to pomaha, ale jde to pomalu :D Tak to jen, kdyby se vam stalo neco podobneho - nejste v tom sami ;)

Je to fakt smesny. Par mesicu je vam blbe a casto jste v nejakem prostredi a pak jen vidite to prostredi, zase se vam dela blbe. Pavlov by mel radost :)

Ctvrtek - dalsi Streda

Dovolena na Malte :) Zadne cviceni, jen hromada kroku, plavani a tak. Jela jsem s kamaradkou a moc jsme si to uzily :) Ale asi uz tam znova nepojedu - kdyz uz vazit 3h letu, tak Sicilie :)

Pokud tam planujete jet, pripravte se na to, ze mistni doprava neni jednoducha. Tramvajenka na 7 dni neni draha, ale kvalita sluzeb je jina, nez na co jsme zvykli: jeden jizdni rad visi na zastavce, jiny online a ve skutecnosti je naprosto bezne, ze autobus vynecha, ma hodinu zpozdeni, nebo i prijede, ale proste na zastavce nezastavi, i kdyz mavate jako sileni, neni plny a ridic vas vidi. A to udelaji klidne ctyri za sebou, takze cekani na autobus 3h je bezne. Ridic vam klidne slibi, ze vam zastavi na zastavce, kde potrebujete a pak ji prejede (to uz jsem se fakt rozcilila a sla mu vynadat, tak nas aspon vysadil uprostred ulice kus za zastavkou). Naschval vas privrou ve dverich a tak. Taky jednou za cas bez ohlaseni meni jizdni rady (coz je ve vysledku stejne jedno :D ).

Pokud se rozhodnete pro taxik, pripravte se na jizdu sveho zivota. Kde je 60km/h, bezne jezdi i 120km/h (ve meste). A taky to neni nic levneho.



A pokud si chcete pronajmou auto, vezmete si kreditni kartu. My meli celkem 5 debetnich karet a dostatek hotovosti, ale bez kreditni karty nam nikdo auto napujcil. Nektere veci na Malta proste nedavaji smysl :)

Ale je tam pekne, to jo. Ja radsi prirodu nez mestskou plaz, takze jsme hodne jezdily autobusy a lodi, ale i mestske plaze jsou tam fajn.








2 comments:

  1. Ta balancni zalezitost vypada skvele.. Zkusim se po tom porozhlednout..:)
    Drz se.. a hlavne si to porad tak skvele uzivej:). Moc jsem ti to pral..
    12:)

    ReplyDelete
  2. Trickboard je fakt skvely :) A diky!

    ReplyDelete