Jak se padá z kola

by August 04, 2009 1 comments
Dnes se mi stalo něco, co se mi už dlouho nestalo. Letěla jsem z kola a to hned dvakrát během necelých dvou kilometrů. Ale jsem na sebe hrdá, protože ten druhý pád jsem zvládla na jedničku a za umělecký dojem bych taky určitě dostala 10. Ale postupně.
Frčím si to mezi zavřenými stánky a najednou se vyřítí pes, štěká, rafá mi po nohách a docela dlouho mě pronásleduje. Dobře, asi jsem ho překvapila, jak jsem se tam vyřítila. Zastavím a on se uklidní. A když ne, tak na něj zadupu. Ale zrovna, když jsem brzdila, tak jsem musela zadním kolem najet na list, který se tam válel a dostala jsem smyk. Rozplácla jsem se na bok, lehce sedřené pravé koleno. Ale pes se uklidnil. O tom, jak sem pak domlouvala majiteli, se tu raději rozepisovat nebudu - ve zkratce: pan majitel byl poněkud na šrot, lepší komunikace by asi proběhla se samotným psem.
Pokračovala jsem v cestě, už jsem se vzpamatovala z prvního pádu, odpustila majiteli i psovi. Jedu něco kolem 25km/h, standardní zatáčka doprava, trošku pošterkovaná. A oops, smyk, padám, ale kolo se o něco zaseklo a já letím šikmo vpřed vzduchem. Překvapilo mě, kolik času má člověk během pádu na zem. Během těch zlomků vteřiny se mi sice nestačil přehrát život (to bylo dobré znamení), ale stihla jsem se zasmát, že tohle už snad není ani možné a hlavně jsem si stihla rozmyslet, jak přistanu. Vzpomněla jsem si na oba své učitele bojových umění a jednoznačně se rozhodla pro mae ukemi (viz. video). Povedlo se mi naprosto ukázkově, jen ten konec jsem nedokončila do stoje, protože mě zarazil batoh, co jsem měla na zádech :) Pak už jsem jen koukala, jaký oblak prachu jsem tam zvedla a jak to všechno dopadá pomalu na zem. Zvedla jsem se a pokračovala v cestě (jako ti borci na Tour de France). Tento způsob pádu mohu všem cyklistům jen doporučit, protože jsem sice dopadla na beton, ale považte, nic jsem si ani trochu neodřela, neroztrhala jsem si žádný ze svých drahých cyklo hadříků a ani jsem neťukla přilbu, čemuž se sama dost divím. Přiznávám, že jsem si to trochu ušpinila.
Je možné, že když si přifouknu duše, tak dostávám smyk i na místech, kde by se mi před tím nestalo? To je jediné vysvětlení, které mě napadá, před tím se mi to vůbec nestávalo.


1 comment:

  1. Prazdnejsi kolo lepe prilne k vozovce, na nafouklejsim zas muzes rezat zatacky :-D. Ale na sterku bacha jak s vyfouklym tak s nafouklym kolem!
    Jinak, mae ukemi se mi take osvedcilo :-)..

    ReplyDelete