Neděle 6.12. - Zlé sny a bláznivá opice

by December 06, 2009 9 comments
Ještě, že mám ten blog. kdybych denně do nadpisu nepsala, jaký je den v týdnu, tak to vůbec netuším :D Každý den vstanu, učím se, sportuju a občas jedu na nákup a vařím. Zcela nezávisle na tom, jaký je den v týdnu. Vlastně má to učení jednu velkou výhodu. Můžu jít běhat dopoledne za světla a posilovat před odpolední svačinou... zkrátka kdykoliv chci, jak mi to nejvíc vyhovuje. Co by za to jiní dali...
Má to ale také nevýhodu. Asi jsem ve stresu, už dva měsíce před státnicema :/ Necítím se moc ve stresu, ale asi jsem. Už několik dní za sebou mám celou noc zlé sny. Jako že ale fakt zlé, celou noc tak strávím v šíleném zoufalství z neúspěšného boje se zlem a ráno se z toho celou snídani psychicky sbírám. Jak si přivolat dobré sny? :) Umí to někdo? Když jsem byla malá, dokázala jsem to udělat tak, že se mi alespoň první část noci zdál sen o tom, co jsem si naplánovala před usnutím - zkrátka jsem o tom usilovně přemýšlela a ono to postupně přešlo v sen. Teď už mi to dávno nejde, myšlenky ubíhají, kam se jim samo zachce. Potvory.
Dneska odpoledne jsem si dala Crazy Monkey Workout (viz. video) - "bláznivá opice" v překladu. Zuzana zvládla za 15 minut 28 opakování, já jen 24.3, ale i tak jsem dost spokojená. Jen jsem pak málem nevylezla schody z posilky, jak stávkovaly nohy :D

trénink
indiánská chůze: 5.1km za 48minut, první část jsem pomaliličku běžela, pak jsem začala střídat  schůzí. Po včerejším posilování se nohy vůbec nechtěly zvedat ze země. Ale regenerační účel splněn, takže je to OK.
posilování: Crazy Monkey, 24 a třetina sérií
otužování
Zase o trochu studenější, než včera :)
učení
3 otázky vypracovány, 2 snad naučeny
strava
ovesné polštářky, jablko, skočice, vlašské ořechy, kefír
hruška, trocha ovesných polštářků, trocha ořechů
čočka, kuře, salát
vejce, sušené švestky
brokolice, krůta

9 comments:

  1. Ty noční můry jsou celkem normální.Podvědomě se prostě něčeho bojíš a v těch snech to vyplouvá na povrch.
    Já jsem měla s nočníma můrama problémy, když jsem trpěla depresí. To jsem se fakt bránila tomu jít spát.Bylo to děsný.
    Zkus před spaním chvíli meditovat a pustit všechno z hlavy.Nebo se prostě zkus s těma nočníma můrama smířit- přijmout je, jakoby se na ně připravit.Ony časem samy utečou.
    Co se Ti zdává? O státnicích? Nebo jsou to nějaké neurčité běsy?

    ReplyDelete
  2. Zda se mi o vrazdach, zabijacich, teroristech... sama krev a smrt :/
    Uz pred par lety se mi zdaly opdobne sny nekolik tydnu, tehdy me ale kazdou noc chtel nekdo zabit. Tentokrat nekdo zabiji jak me, tak ostatni. Pak jsem si zvykla a pak to preslo. To je pravda no.

    ReplyDelete
  3. Před státnicema jsem nemohla skoro spát. Normálně mám hodně velkou potřebu spánku, osm hodin je minimum, devět je lepších. Spaní mi žere čas, který bych potřebovala jinde, ale bez něj jsem mimoprovoz. Před státnicema jsem už po šesti hodinách zase čučela do stropu. Je pravda, že byl červen, tady brzy světlo. Podvědomí mě nenechalo spát, protože jsem se bála, že se všechno nestihnu naučit. Peggy

    ReplyDelete
  4. Tak dneska sem nemela zadnou nocmi muru :)

    ReplyDelete
  5. Já jsem se učil tak, že jsem měl během tří týdnů před státnicema denní program takový:
    14-16h volno
    16-02h učení
    02-03h sedm malých nočních kilometrů
    03-06h učení
    06-14h spánek
    Ten noční běh byl super - ideální vložka do programu :)

    Jeden otužovací tip: před chladnou vodou se nadechni a zadrž dech, zabráníš tím hyperventilaci. A snaž se dělat postupné krůčky tak, abys necítila extrémní nepohodu. Vytrvej a třeba se někdy potkáme u vody ;)

    ReplyDelete
  6. Ja musim v noci spat :) Nemam to pevne dane na hodiny, ale na kazdy den jsem si naplanovala, co se musim naucit. Behat chodim idealne hodinu az dve po snidani a posiluju pred odpoledni svacinou. Za ten tip diky, vyzkousim. Ale az takove zimni plavaci ambice teda nemam :) Spis bych se rada vyhnula chripce a nachlazeni... to mi staci.

    ReplyDelete
  7. U otužování je jedna důležitá věc: musíš být zdravá a v pohodě, protože je to pro tělo zátěž. Namísto do zdraví se dá prootužovat taky do nemoci. Poslouchej, co ti řekne tvoje fyzické tělo. To psychické už je na dobré cestě :)

    ReplyDelete
  8. To fyzicke telo je momentalne v tezke nepohode asi ze stresu. Puvodne jsem se o tom nechtela rozepisovat, ale asi to napisu do dnesniho prispevku. Uz nekolik dni me dost casto boli bricho, obcas me to budi i ze spani :( Asi zase se stresu. A ze zkusenosti vim, ze v jakemkoliv druhu fyzicke aktivity nesmim polevist, nesmim to vzdat, protoze pak se stres jeste zhorsi. Preventivne si asi zajdu k doktorce, jestli jsem zdrava a je to vazne jen ze stresu, protoze je to dost desne posledni dobou.

    ReplyDelete
  9. Nic se nedá udělat ze dne na den. Radši trochu polev a dopřej si dobrý relax.

    ReplyDelete