Sobota 19.12. - běh a hmotnostní šok

by December 19, 2009 3 comments
Včera jsem měla aktivní odpočinek - tradiční gruntování baráku.
Už dlouho jsem se nevážila. Hodně cvičím, běhám podle plánu a až na cukroví celkem nehřeším. Cítím se spokojená a začínám mít pocit, že ztracená kondice začíná být na dosah. A tak jsem si ráno stoupla na váhu. Málem jsem omdlela. Přibrala jsem skoro 4kg za necelé 2 týdny. Je tohle možné?! Určitě v tom má prsty to cukroví. Možná je v tom i pár gramů svalů, ale obávám se, že většina to rozhodně nebude. Státnice za pár týdnů a začíná hrozit, že se nevejdu do jediné reprezentativní sukně, kterou mám. Nedá se nic dělat - pápá, cukroví. Co budu dělat, až budeme za týden jezdit po návštěvách a všude mi ho budou strkat pod nos, to ještě nevím, ale to můžu řešit později. Zrovna včera večer přivezli rodiče spolubydlících asi 10 nových druhů, těšila jsem se, že ochutnám :) Tak za rok budou Vánoce zas, proč všechno ochutnat letos. Stejně je to všechno stejné - sladké a dobré. Ne teď vážně, jsem teď v takovém šoku z toho zjištění, že na něj naštěstí ani moc nemám chuť. Jestli něco nechápu, pak je to tempo, v jakém dokážu přibrat. Tak dost řečí o váze, zpátky k tréninku.
Dneska bylo v plánu 30-40 minut v tempu, na tepovce kolem 80%. Venku bylo -11, ale co se dalo dělat, přece se nevzdám kvůli mrazu. Co bych dělala za měsíc, až bude ještě míň... Navlékla jsem si na sebe všechno, co mám a vyběhla. Tepelný komfort se dostavil až po 10 minutách běhu, do té doby jsem měla pocit, že mi umrznou prsty na rukou. Přes nos jsem měla raději přetažený šátek, protože jsem potřebovala dýchat rychle. Dost to pomohlo. Možná je to moji hmotností, možná sněhem a mrazem, ale výsledek nebyl žádná sláva. Ale pocit dobrý a to se počítá.
trénink
32minut na 4.6km na cca 80%, tedy skutečně nic moc
otužování
V pohodě, splněno.
učení
1.5 otázky hotovo
strava
Rozhodla jsem se, že začnu počítat ty kJ, abych měla přehled. Protože jinak evidentně nedokážu odhadnout, jak mám jíst - buď jím málo, nebo hodně. Tady dnes 5 578kJ.

3 comments:

  1. Ahoj. Podle tvého jídelníču, co si popisovala, je ten váhový skok divný. Nemůže to být voda? Pět a půl tisíce KJ na člověka, který sportuje je docela málo. Myslíš, že si v sobotu jedla jako vždy nebo je těch KJ podle tvého odhadu podstatě méně? Peg

    ReplyDelete
  2. Ahoj, 4 kila za dva tydny je prehnane moc a to jakymkoliv smerem, tam vetsina z toho musi byt zadrzena voda. I kdyz se mi to jednou rocne stane, ale to je tabor, kde se petkrat denne prezeru:-) Tak to zase tezko bude tenhle pripad, ze... A svaly v tom budou mit urcite podil, prece jenom posilujes a to pomerne cerstve.
    Jestli se bojis o sukni, tak si ji zkus a uvidis, jestli plasis, nebo skutecne zahadne tloustnes...

    ReplyDelete
  3. Peg: Kolik kJ jsem jedla pred tim nevim, nepocitala jsem je. Ale urcite vic. Ted jsem prave prijem snizila, protoze to vazne chci shodit.
    Adam: Sukne je mi mala no :) Ale ne nijak desive, do zacatku unora se do ni snad vejdu zase, kdyz se budu trochu snazit.

    ReplyDelete