Přílišná jarní euforie škodí

by February 19, 2010 7 comments
Ehm, je to trochu trapné :) Jak jsem byla nadšená z toho, že už určitě přijde jaro, zapomněla jsem, že je pořád ještě zima.
Včera jsem měla za úkol dojet do bytu v centru, který není obydlen a tudíž se v něm netopí a teplota je těsně nad bodem mrazu a samozřejmě ani neteče teplá voda. Sraz s objednaným kominíkem byl ve 12h. Také jsem včera potřebovala uběhnout desítku a tak jsem si řekla, že to chytře spojím (poběžím z centra domů) a tím ušetřím čas a dám si novou zajímavou trasu.
Výsledek byl ten, že jsem v lehkém běžeckém oblečení dojela do bytu, tam jsem 40 minut mrzla (udělala jsem si čaj, ale moc to nepomohlo) a pak jsem tam ještě dalších 40 minut chodila s kominíkem po domě, kde byla samozřejmě taky třeskutá zima. Následovalo čekání na tramvaj, cesta na Anděl (v tramvaji se netopilo) a běh z Andělu domů. Celkem jsem byla v zimě čtyři hodiny, poslední mi bylo teplo, jinak pořád docela chladno, i když ne nějaké děsivé (mnohokrát už bylo o dost hůř).
A dneska v noci to přišlo - ukrutný zánět močových cest. Nezbylo, než vstát před šestou, sednout na kolo a jet k doktorce pro antibiotika - spolubydlící s autem je pryč a vlastní auto nemáme. Paní doktorka konstatovala, že je to docela hustý zánět a tak papám anibiotika. Minimálně na 5 dní je s během úplný konec, pak můžu pomalu a krátce zvolna začít. Poslední dobou je to bledé, týden běhám, týden neběhám... Do půlmaratonu ale ještě nějký ten čas je, tak doufám, že můj start zatím není ohrožen :) Rozhodně jsem stále a zase pořádně namotivovaná díky středečnímu "běžeckému soustředění" v pizzerii .)

7 comments:

  1. Přiznám se, že jsem Ti včera chtěla napsat, abys brzdila s tím jarním nadšením... No sakra zánět močových cest, to je hodně nemilé. Tak hodně pij ať se z toho dostaneš a už na sebe prosím Tě dávej pozor, březen je za humny

    ReplyDelete
  2. Tak ono se to spraví za pár dní, teoreticky :) Nedá se nic dělat, alespoň si zase odpočinou svaly... Ale podcenila jsem to zkrátka.

    ReplyDelete
  3. se zánětem močáku k doktorovi na kole, to je mazec holka. Přiznala ses? :-)

    ReplyDelete
  4. Radsi ne :) Tak on to byl jen kilak a pak tramvaj a metro, takze nic drsnyho...

    ReplyDelete
  5. ... ono jednotlivě se celkem nic neděje, ale pokud si pořizuješ takové záněty pravidelněji, potom si opravdu zahráváš.
    Lea má pravdu, hodně pít, zůstat v teple (nejlepší je kočičák na postiženou oblast) a hlavě si dávat pozor - pořád platí: "březen, za kamna vlezem".
    Držím palce, ať to rychle přejde.
    Dohny

    ReplyDelete
  6. Socketko Socketko...řikala jsem držet se v teple!!!už kvůli svalům..Mládí a láska nehřejou, to jsou jen pověry !!Tak ať jsi brzy v pořádku..a bacha na to záněty této oblasti se velmi rádi vracejí!!A málo píšeš..vůbec málo píšete s Pulcem....strašně ráda vás čtu, tak pište piště ...čus Mega

    ReplyDelete
  7. Mega: Ja vim, ja vim, pred par lety uz me to trapilo, ono to vzdycky trva dele, nez se to uplne uklidni. Co se ale da delat... snazim se byt v teple. Jenze kdyz je venku zima, tak je tezke byt v teple. Ale fakt se snazim :) Zase se kvuli tomu ale nezakopu na pul roku do perin.

    ReplyDelete