Pomóc, jsem vodní šnek!

by April 07, 2010 7 comments
Hodilo by se mi, abych na začátku srpna byla schopná zdolat ve vodě 450m mezi sedmi a deseti minutami - jestli se vážně odhodlám k tomu krátkému triatlonu, nechtěla bych vylézat z vody, když už budou ostatní parkovat kola...
Naplánovala jsem si, že budu chodit plavat dvakrát týdně, když to půjde. Jednou si budu plavat na pohodu, delší vzálenost, podruhé kratší intervaly, ale pořádně se do toho opřu. Dneska, poprvé, jsem chtlěla plavat déle a v pohodičce. Houby s octem. Jakmile jsem zařadila kraula, tak jsem sotva doplavala jeden bazén (25m), aniž bych začala polykat andělíčky. Musela jsem po něm odpočívat. Měla jsem sto chutí se na to vybodnout, to přece nemám za potřebí. Sotva uplavu 25m v bazénu a chci plavat 450m ve špinavé řece napříč proudem s borci, mezi kterými budu určitě poslední? Jsem se asi zbláznila. Nakonec jsem zařadila taktiku "jeden bazén kraul, jeden bazén prsa" a stejně jsem musela vžycky po kraulu ještě chvíli odpočívat, posledních pár metrů už jsem plavala jen proto, že jsem věděla, že už bude konec bazénu a nechtěla jsem si tam přede všemi dávat přestávku pár metrů před koncem bazénu :D Ale kdyby byl ten bazén delší, tak teda fakt nevím. Touhle technikou jsem těch 450m zdolala za 17 minut!
Co s tím? Vážně nevím. Jedině plavat, plavat a plavat... ale já to víc než dvakrát týdně nestíhám! Navíc ne každý týden budu moct...
Ale co, když to nepůjde, vzdát to můžu vždycky. Možná se to stane brzo, ještě jsem pořádně nezkoušela ani kolo :) Jízda v terénu mi nejde, bojím se a pořád brzdím. Nevyjedu ani obrubník, musím slejzat dolů. Průměrnou rychlost mám většinou tak na dvou třetinách té, co by mi stačila, abych si nepřipadala jako úplný zoufalec. A to jezdím po silnici a ne v terénu... ojojoj.
A běh? Po půlmaratonu zase následoval týdenní intenzivní kurz, takže žádný běh. Hned na to návštěva tetičky, tedy třídenní výkrmna - po knedlu zelu se běhat prostě nedá. Ale včera jsem už konečně vyběhla, zase se do toho dostanu snad. Pardubice za pár dní, nesmím se flákat...

7 comments:

  1. Ty to zas nějak moc řešíš!
    Já neplavu vůbec, předpokládám, že po stylu "prsa paní radové" budu vylézat z vody opět poslední a trochu to doženu na kole a v běhu. (Přesně tak jsem to udělala minule a byla jsem druhá.) Letos sice nemám valné ambice, když úmyslně zvyšuješ konkurenci, ale být tebou bych si s tím nelámala hlavu. Trápit se v dubnu tím, že neuplavu v srpnu pár metrů je nesmysl. Jak tě znám, tak ty určitě natrénuješ :-)! (Já, která nesnáším bazény musím holt počkat až na dovču u moře :-D.)

    ReplyDelete
  2. u plavání je základ umět splývat, u kraulu navíc hezky ležet a plavat i s lehkým úsilím. Dokud Ti toto nepůjde, nejsou rychlé úseky k ničemu. Nejlepší věc, kterou můžeš udělat je, vzít sebou párkrát na plavání nějakého plavce, který je schopen Ti trochu pomoct s technikou. Úplně optimální je zajet si na kemp s etriatlonem nebo trisportteamem, kde Ti všechno ukáží.
    Drž se.

    ReplyDelete
  3. Johari: Prave, Ty to dozenes... .) Mimochodem ja zase nesnasim spinavou reku. A myslim, ze do zvysovani konkurence mam jeste pekne daleko. Ted mi doslo, ze za tyden mame ty Pardubice, to jsem zvedava, jak to zvladnu, docela jsem se ted flakala..

    Jecminek: Splyvat umim :) Ale obavam se, ze na druhy breh reky nedosplyvam. Plavat kraul s lehkym usilim, to mi zni stejne, jako mi pred par lety znelo "bezet lehce". Plavce znam jedineho a ten je bohuzel zrakove postizen, takze moji rechniku moc neokoukne :( Na kempy mrknu, ale spis ze zvedavosti, na takove vyletovani asi nenajdu cas, ale dik za tip.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. Špinavou řeku taky nemusím. Moře je moře...
    Nic proti splývání a lehkému úsilí, ale tam docela dost velký proud, takže osoně navrhuju makat a traverzovat a traverzovat, jinak tě to stáhne pod most a vylezeš úplně někde jinde (jako já :-D).

    Myslím, že flákání vypadá jinak, koukám, žes v pátek byla na kole, takže příště se fakt už nesnažim :-(. Pardubice uvidíme, byla jsem se proběhnout před Velikonocemi, dnes ráno mě odradilo husté sněžení, a v týdnu běh asi opět nestihnu, takže si možná raději půjdu zabruslit...

    ReplyDelete
  6. V pátek dopoledne jsem musela fofrem do pojišťovny kvůli povinnému ručení a tak jsem to vzala na kole. Skoro se bojím, že takovéhle výlety do města budou tvořit většinu mého cyklistického tréninku :)
    Pardubice... Ti napíšu mail radši :)

    ReplyDelete
  7. http://www.totalniplavani.cz
    pořádají i kurzy

    ReplyDelete