Müsli

by May 24, 2010 3 comments
Tohle je zase příspěvek spíš pro mě než pro vás :) Po letech otráveného probírání se krabicemi müsli v obchodech jsem si řekla, že si raději vyrobím vlastní sypané müsli. Samozřejmě to může být inspirující i pro vás, ale já si tohle chci někam poznamenat, abych to dokázala vytvořit znovu stejně - co kdyby mi to chutnalo :) (na pohled to vypadá dobře, odhaduju, že mi to chutnat bude)

Tedy k věci: smíchala jsem 200g jemně mletých ovesných vloček, 40g kukuřičných cornflaků, 15g neochucených burizonů, 70g sušených brusinek, 90g hrozinek a 90g nakrájených sušených švestek. Nic zvláštního, přímočaře jsem smíchala věci, co mi chutnají :)

Vzniklo mi cca půl kila müsli. Nutriční hodnoty na 100g by měly být: 1355kJ, 70g sacharidů, 7g bílkovin a 3g tuku. Co to znamená? To by mě taky zajímalo. Když to srovnám s praženým müsli, např. s müsli Mysli na zdraví Jahody a mandle od Emca, máme cca o čtvrtinu méně energie, skoro o třetinu více sacharidů a jen pětinu tuku. Ve srovnání s nepraženým müsli Mysli na zdraví Lehké a křehké s kousky jižního ovoce také od Emca se celkem blížíme.

Závěr: udělat si müsli doma je fajn - sama si vyberu suroviny, co mám ráda, na druhou stranu, komu se do toho nechce, dosáhne stejného výsledku tak, že si koupí sypané (nepražené) müsli v obchodě :)

3 comments:

  1. Musli mám ráda, ale štve mě právě ta vysoká kalorická hodnota. Vždycky mám pocit, že toho sním nějak málo. Chleba se šunkou a zeleninou je větší :-) Ale pravda, že to je ta nejjednoduší snídaně, člověk to má pořád doma a nekazí se to. Peg

    ReplyDelete
  2. Výborné sypané mají Emco a DM-Drogerie

    ReplyDelete
  3. Jako recept i chutove to vypada dost zajimave :), i kdyz ja bych asi snedl cokoliv :)...Myslim, ze to bude urcite chutnat. 12:)

    ReplyDelete