Běhám, neběhám, běhám, neběhám, běhám! A byla jsem flekatá.

by October 22, 2010 6 comments
Tréninkový plán na lednici sice ještě visí, ale teď už jen tak symbolicky. Kolik a jak rychle budu běhat si diktuje jen a pouze achilovka. Zbytek těla by běhal dlouho a rychle, ale ona je taková líná... zatím ale stále běhám, od začátku měsíce už mám celých 31km - dřív jsem to zvládla za víkend, teď na to potřebuji 3 týdny... :/
Můj běžecký trénink teď probíhá tak, že se rozcvičím, vyběhnu (teď dokonce občas běhám i s parťákem), cca 25 minut se šinu po městě, kochám se, užívám si každou vteřinu běhu. Dávám si pozor, abych neběžela moc rychle, to si pak druhý den šlacha stěžuje, že jsem na ní moc krutá. Než se pořádně zahřeji a dostanu do rytmu, tak je tu konec tréninku. Nedá se nic dělat. Se smíšeným pocitem (já běžela!, ach jo, už je konec) se protáhnu a jdu domů.
Pak následuje odpočinkový den - občas je bez problémů, občas vyžaduje nožka trochu chladivé koňské masti a ledovou sprchu. Mám ale pocit, že si zvyká. Nechci to zakřiknout, ale doufám, že teď protestuje jen tak proto, že se dlouho nehýbala, že mě časem dovolí přidat na vzdálenosti i tempu. Hodně mi pomáhá chůze - po všech stránkách. Ráda teď chodím nakupovat jídlo často - ne jen do nejbližšího obchodu, ale i do těch vzdálenějších :)
A jinak? Sranda, jako vždycky. Já, nekonfliktní, chápavá, zdvořilá osoba, jsem se příšerně nepohodla s jinou osobou a výsledek: zbytečně zabitý víkend, který jsem mohla strávit v Mnichově fanděním prvomaratonkyni Leoně. Kdybych to tak věděla předem, jak to dopadne... :)
Další víkend jsem strávila u babičky. Po víkendu jsem se ráno vzbudila a měla jsem na sobě asi milión pupínků, jako když mě poštípe komár. Na nohách, na rukách, na zádech, dokonce i v obličeji, ten nejkrásnější, nejčervenější a nejopuchlejší se mi udělal těsně pod okem a vypadalo to naprosto děsivě. Nepředstavitelně svědily. Měla jsem už neštovice? Nemám svrab? Nechytla jsem blechy? Totálně vykolejená (večer jsem měla domluveného klienta na cvičení, ale takhle se mu přece nemůžu ukázat, vždyť by utekl!) jsem běžela na kožní. Prý klasická kopřivka... tak mi spadl obrovský kámen ze srdce, dostala jsem meducínu a zase šla domů (ano, pěšky, hurá:). Myslím, že k babičce nějakou dobu nepojedu :) Vím, že za to nemůže, sama bych ten velký barák nedokázala udržovat, ale takovéhle alergické následky už jsem dlouho neměla. :)

6 comments:

  1. A ja se nedavnou koukal na tvuj treneek, ze nejak moc nebehas a pises tam dokonce i chuzi.. tak chapu proc. At se to zlepsi;-)

    ReplyDelete
  2. Držím palce! Peggy

    ReplyDelete
  3. K babičce naopak (sic!) jeď a pomoz jí s úklidem. Nechat starou paní samotnu a jezdit k ní jen tehdy, bude-li se u ní dát jíst s podlahy... No, divné vztahy. K tomuhle vede sport? Martin H.

    ReplyDelete
  4. Martine, trochu to prekrucujes. Nechtela jsem tu rozebirat dopodrobna rodinne vztahy, abych Vas tim nenudila, ale co se da delat, tohle je skutecne odporne obvineni. Tak tedy: neni to moje babicka, jednou za 7-14 dni k ni jezdi jeji dcera a pomaha ji (ta to ma, stejne jako jako ja, pres 100km), stejne tak jako k ni jezdi a pomaha ji jeji syn a vnoucata, ktera bydli jen par bloku od ni a navstevuji ji velmi casto. Ale co nadelas se 40 let starou pohovkou a kobercem? To zkratka nevycistis. Zvlast, jak jiste vis, starsi lide vetsinou nemaji radi zmeny, rekonstrukce, cizi lidi v dome atd. Jestli Ty jezdis pravidelne ke svym prarodicum uklizet a udrzujes jejich zavesy, pohovky, koberce a dalsi textilie bez roztocu a prachu, tak ti gratuluji, to se jen tak nekomu nepodari. Ja se staram o svoji nejblizsi rodinu a stejne tak se mi znamy a pribuzni staraji o svouji nejblizsi rodinu. Kazdy se stara, jak muze. Ale nemuze byt vzdy vsechno porfektni. Muzes vysavat, desinfikovat, vsechno se bude zdat prijatelne ciste, ale jak prijede alergik, tak poznas, co uz je potreba vyhodit a koupit nove. Se sportem to nema nic spolecneho.

    ReplyDelete
  5. Moc drzim palce!!! Behani urcite bude dobry, jinak alergie jsou holt alergiem s tim nic nenadelas. Moje nejmilejsi manzelka, jasne slunecko zniceho nic ziskala alergii na horcici a rika, ze ji do te doby nemela zase tolik rada, ale potom? Ovsem pry nejhorsi trest by bylo, kdyby se u ni objevila alergie na cokoladu:)!
    Tak aspon at se ti vyhybaji neprijemne reace na to, co mas skutecne hodne rada.. MSF! 12:)

    ReplyDelete