Šmitec

by January 28, 2011 14 comments
A je to zase tady. Po klidnějším období se minulý týden Achillovka znenadání naštvala. Bolí už i při chůzi. Takhle to fakt nejde. Končím. Doufám, že dočasně, ale končím. Až se oteplí, třeba půjde alespoň kolo, možná budu taky hodně chodit.
Dneska si jedu koupit Vibramy, během příštího týdne se snad dostanu k doktoru. Budu posilovat ochablé svalíky (viz. minulý příspěvek) a snažit se najít příčinu celého problému, protože ta evidentně stále trvá. Už cca rok, to jsem začala šlachu maliličko nenápadně občas cítit a nepřikldádala jsem tomu váhu, dlouho se nic podstatného nedělo.
Tak co, no, ještě mám snad kus života před sebou, zase se snad k pořádnému běhání dostanu. Sbohem půlmaratone a sbohem maratone (no jo, i na něj jsem si už v koutku duše myslela). Snad se ještě někdy potkáme. Zase to má tu výhodu, že konečně budu moct zase dobrovolničit na PIMu, což je sám o sobě také naprosto neskutečný žážitek (a vyčerpání po akci je pro mě taky srovnatelné:).
Psát ale nepřestávám .)

14 comments:

  1. Ty brdo! Az tak? :( Koukam je to ted ve vzduchu, spratelene blogy maji zdravotni potize... Tak at se vede lip, tesim se, ze napises, co a jak vibramy.. MSF! At se dari, jak jen to jde. 12

    ReplyDelete
  2. No jo, opičím se. Nerada se opičím, ale jinak to nešlo. Díky, určitě budu průběžně psát, jak se vede, co Vibramy atd. :)

    ReplyDelete
  3. s0c, venku řádí chřipka, ale nás evidetně napadl nějaký jiný virus. Všichni to nějak balíme. Víc ode mě máš v mailu. Držím palce. Peggy

    ReplyDelete
  4. Ještě že nemám taky blog, jinak bych od váš tyhle zdravotní problémy určitě taky chytl ;-)
    Ať jsi brzo v pořádku Socketko!
    Vašek

    ReplyDelete
  5. To je pravda, možná se to šíří přes blogy! :))
    Díku všem, myslím, že když budu trpělivá, tak se to časem spraví...

    ReplyDelete
  6. Ahoj, taky jsem přesedlal kvůli úponům achillovek na kolo (silniční) a je to super! Nejhorší bylo přijmout to že už běhat nebudu. A teď po 8 měsících neběhání se můj stav zlepšil a zase běhám. V maratonkách úpony cítím , ale zkouším "plážovky" a v těch je vše ok.
    Radek

    ReplyDelete
  7. To mě mrzí, fandila jsem :-( Ale tak život jde dál a bude to jen a jen lepší ;-) Držím palce...

    ReplyDelete
  8. To zamrzi, ale zahalet urcite nebudes a k behu se jednou vratis;-) Zatim objevuj nove a nepoznane:-)

    ReplyDelete
  9. Jestli se něco chytne i přes blog tak doufám, že nikdo nechytil tu mou mrkev :oD Ale vážně: jsi dobrá, že nejdeš přes bolest. Nebojím se, že zůstaneš jen tak sedět, těch možností je tolik a ty jsi tak všestranná, že kdyby to s tím během jít nemělo (ale proč házet flintu do žita) brzy si najdeš náhradu!

    ReplyDelete
  10. Držím palce, aby se Achillovka co nejdříve umoudřila a ty jsi zase mohla vyběhnout. Jak napsal Pulec - sportovat a udržet si výkonnost se dá i jinými sporty, třeba házením čehokoliv do žita, ječmene či do řepky :o)))) (a to nemyslím toho ze Sparty :o)))))))))
    MSF
    1bubobubo

    ReplyDelete
  11. bubo: do Repky bych si klidne neco hodila, treba rajce nebo vajicko... ovsem s hazenim do repky doporucuji opatrnost, hlavne tam nehazet sebe, zkusila jsem, boli to jako... no desne. na jakoukoli rehabilitaci doporucuji plavani.:o)

    ReplyDelete
  12. Milá S0cketko! Už třetí den mě nesnesitelně bolí vnitřní úpon hlezna - jestli jsem to chytla taky...:-D
    Taky obdivuju, že nejdeš přes bolest, už jsem se to taky naučila a musím říct, že je lepší měsíc neběhat než běhat s bolestí a pak stejně nemoci běhat. Krátká pauza ti může být jen ku prospěchu! Je spousta jiných aktivit než je běh, které ti pomohou překonat pauzu a udrží tě fit. Až zase vyběhneš, třeba ani nepoznáš, žes neběhala a dáš půlmaraton v mnohem lepším čase než kdy dřív.
    Osobně jsem si jista, že pauza nebude mít dlouhé trvání. Achilovce se totiž za pár týdnů začne po běhu stýskat a raději se uzdraví než aby strávila léto bez běhání ;-).

    ReplyDelete
  13. Radek: Já už se těším jako blázen, až se oteplí a alespoň sednu na kolo :)

    Jitka, Adam, 1bubobubo: Díky, že se k běhu snad brzo vrátím pořád věřím :)

    Nikie: Neboj, nic nikam házet nehodlám, ani sebe do řepky :))

    johari: Mno, ona na konci léta přestala bolet, když jsem 2 měsíce neběhala, ale zase se to vrátilo.. chce to zjistit, čím to je a změnit to, jinak se to asi bude vracet pořád. Ale jsem pevně odhodlaná na to přijít :)

    ReplyDelete