Má blbost je nekonečná

by February 16, 2011 13 comments
Je to tak. Dneska jsem byla během dopoledne objednaná k fyzioterapeutovi na prohlídku a měření nohou na vložky do bot - až budou vložky, začnu konečně trošku běhat (podle toho svého extra dlouhého plánu), ty Vibramy jsem teď zatím vzdala, je fakt zima a navíc mě včera bolelo stehno zase (naštěstí dnes už OK). Po fyzioterapeutovi následovala návštěva vodáren a nákup jídla.
Tedy ráno jsem se nasnídala, nachystala svačinu, pití, papíry pro fyzioterapeuta, doplnila peníze, našla dokumentaci pro vodárny, našla si, kdy mám kam čím jet a kde přestoupit, sbalila si jízdenky, napsala a vzala lísteček, co nakoupit, dala se do pořádku, aby se na mě dalo koukat, umyla a vysušila hlavu, zkontrolovala poštu a odepsala na to nejdůležitější a koukla na mapy, kudy mám jít, až někde vystoupím. Trochu jsem podcenila potřebný čas, měla jsem to tak tak. Ale odcházela jsem s pocitem připravenosti a jistotou, že mám všechno podstatné.
Dojela jsem k fyzioterapeutovi, tam jsem měla chvíli čekat, až si mě zavolá, tak jsem si vyndala papíry a z nudy do nich koukla, i když jsem je už studovala několikrát. A hele, velkým písmem jsem si tam udělala poznámku: VZÍT S SEBOU BĚŽECKÉ BOTY. A sakra. Hmmm.....
Takže nakonec jsme jen zkoumali, co ty moje nohy vyváděj. Závěrů je víc, ale nejpodstatnější z nich jsou naprosto zkrácená a zatuhlá lýtka. Mám hromádku cviků a masážních technik, provádět ideálně každý den. A vložky? Jsem objednaná na začátek března, dřív volno nebylo. Já hlava dubová. Proč jsem si to nenapsala do diáře, mé bible, ale jen na ten papír? To jsem si jako myslela, že se na něj podívám před odchodem? :) Už jsem mohla běhat...

13 comments:

  1. Tohle se mi při první návštěvě podiatra stalo taky! Přitom já kvůli němu jela asi sto kiláků a pak ještě hodinu metrem a autobusem přes celou Prahu :-)

    ReplyDelete
  2. :)) Tak ja to mela bez tech 100km.

    ReplyDelete
  3. Nemuzu nez rici, to je komicky, ze o zapometlivosti rikaji oni mne:)! jjo, moje babicka mi vzdy rikala, co neni v hlave, musi byt v nohach -- takze zapomnetlivost muze nakonec byt behu prospesna.. MSF! 12:)

    ReplyDelete
  4. jj. Musím souhlasit s Honzovou babičkou :o))) (To je divné, že ty naše babičky byly tak moudré - moje to říkala také :o))))) Jinak socketko, zkoušela jsi někdy cvičit jógu? Tzv. Pozdrav slunci cvičený 6x ráno nebo večer protahuje komplet nohy - a zadní stranu obzvlášť.
    Ale vím, že když to pomůže jednomu, nemusí to fungovat na jiného.
    Držím ti pěsti, aby ti cviky pomohly a nohy se zlepšily.
    1bubobubo

    ReplyDelete
  5. Jj, jogu jsem kdysi cvicila trochu, ale je to takova komplikovana zalezitost, vlastne nevim, jak se to cvici dobre, protoze kazdy to uci jinak :) Navic me to az tak nebavilo. Spis si najdu cas na to cviceni od toho fyzioterapeuta, i kdyz tedy taky neni stokrat zabavne :)

    ReplyDelete
  6. moc pozitivní to asi není, ale podobné věci se mi dějí tak často, že bych se upsal. S věkem se to bude jenom horšit Socketko:-)

    ReplyDelete
  7. To není blbost, ale roztržitost ... :o)

    ReplyDelete
  8. Tak nejak bych očekával že se aspoň dovíš - zmíníš zda ty vložky do bot vubec potřebuješ (ale proč vlastně ne byl by bez prace takže asi jo) protože to by i bez bot měl poznat. Zkrácené šlachy jj to mi něco připomíná ale co je vlastně normální a prospěšnější a také pak méně náchylné pro budoucí zranění ?? Jsem zvědavej jak ti to vše do budoucnosti pomůže :)

    ReplyDelete
  9. ll: Ja se obavam, ze si nikdo neni uplne jisty, co mi pomuze, ale ty vlozky mi nezavsle na sobe doporucilo vice odborniku, az na jednoho z toho nebude mit nikdo ani korunu. Takze bych si myslela, ze tu urcita nadeje je. Zatim to vypada, ze v urcite fazi unavy se zacne klenba propadat a kolena jdou k sobe, takze ve vysledku zacinam v supinaci a pak se nejak zvlastne prekulim pres ten kotnik do pronace :) Ale to jeste potvrdi atleticky trener. Nicmene vysoky nart mam, ta pricna plochost neni zase tak velka, zacina se projevovat asi az pri unave nohou. To nejsou moc dobre predpoklady pro bezbolestny beh, ty vlozky by to mey trochy vyrovnavat. Dalsi vec je, ze mam betonove tuha lytka, takze protahuju, protahuju...
    Ja uz neocekavam skoro nic, ti lide, co me prohlizeji se snazi a maji kvalifikaci a zkusenosti.. ale telo neni jednoduchy system. kdyz to nepomuze, budu zkratka tak dlouho hloubat a zkouset ruzne veci a vysetreni, az na to prijdu :)

    ReplyDelete
  10. Betonové lýtka jsou kvůli laktátu takže beháš tak že vyplavuješ moc laktátu a nedáš mu možnost se nechat odplavit . Ale je spousta i jinejch duvodu drzim palce at se to srovná. Říká se spěchej pomalu a když to nepomůže tak ještě pomaleji :))

    ReplyDelete
  11. ll: to mi neni uplne jasne - jednak uz mesic nebeham vubec a druhak beham prakticky jenom v aerobnim pasmu od pulky leta... takze zadny laktatovy hody... a po kazdem behu jsem protahovala.

    ReplyDelete
  12. To vubec nemusi byt laktat, ale napr. normalni svalova unava. Vetsina bolesti a ztuhlosti svalu neni dana koncentraci laktatu behem zateze, ale prachobycejnym namozenim ze silove zateze. Roli ale muze hrat spousta veci.

    ReplyDelete