Raději nečíst

by March 12, 2011 13 comments
Už poměrně dlouho se to tu snažím zformulovat a dycky to zase smažu, protože mi to zní moc depresivně. Ale zase nenapsat to mi přijde takové nezodpovědné. Vezmu to stručně:
  1. Ve čtvrtek jsem ušla pár kiláčků po golfovém hřišti (chůze, ozdravný to pohyb. že?) a od včerejška kulhám, ex-natržený hamstring bolí jako blázen, jako předloni... víc to radši komentovat nebudu.
  2. Takže než věčně psát, jak jsem [: začala a skočila :] (značí se tak refrén, ne?:) ) a jak po každém dalším neúspěchu přemýšlím, co dělat a co nedělat, kašlu na to, nebudu vás tím otravovat. Musí to být fakt nuda číst. Myslím, že i tak bude o čem psát (dobrovolničina, možná sem tam něco jiného...).
Stejně mi to hlava nebere, lehké pobolívání achilovky, které jsem začala řešit prakticky hned, když začala bolet, a co se z toho vyklubalo... teď zpětně bych změnila akorát jednu věc: šla bych za Milošem pro radu o technice už předloni po tom bolavém hamstringu a nemyslela bych si, že si zvládnu techniku vyřešit sama (i když první půlrok všechno nasvědčovalo tomu, že jsem to zvládla, nezvládla jsem to). Tedy moje rada: pokud máte i malililinkatý pocit, že vám na technice něco nesedí a něčemu to trošililičičku vadí, řešte to včas .) Že je hodina s trenérem drahá? A víte, kolik jsem už utratila za vložky, fyzioterapeuta a další radosti...? :)

P.S.: Kdyby vás napadla aerobní aktivita, při které nenamáháte lýtka, hamstringy, ani kolena, dejte mi vědět :)

Jo a úsměv na rtech, s ním jde všechno líp! :)

13 comments:

  1. s0c, tak mám rozepsaný jeden text už dva týdny a pořád ho přepisuju, protože mi přijde příliš smutný :-))) Jinak mě napadá jedna taková aktivita, dá se při ní ležet u na zádech, když na to přijde a přitom tepovku budeš mít pěkně vysoko. Máš ji v MyTreneeku na výběr mezi sporty :-)))Peggy

    ReplyDelete
  2. :)) pravda, to se da taky pocitat...

    ReplyDelete
  3. tak už je mi jasné, proč Peggy mytreneek zavřela pro veřejnost :-).
    Mě napadá ještě jedna aktivita, u které se dá ležet a tou je plavání. Nedávno mi jedna radila, už ani nevím která:-), že se do něj můžu pořádně opřít.
    Obvykle reklamu nedělám, ale tyhle chronické problémy svalového charakteru můžou souviset se svalovými disbalancemi, se kterými poměrně účinně pracuje metoda MFK: http://mfkinstitute.cz/index.php
    Jestli v okolí najdeš někoho, kdo to dělá, vyzkoušej. Pokud není sval přímo poškozený natržením, je znatelný efekt otázkou už první manipulace.

    ReplyDelete
  4. Jecminek: U plavani taky pouzivas nohy, bazen mam pekne daleko.. ale jo, asi byt o slo. Uvidime, do neceho se po uvaze pustim, ona ta bezecka technika, kdyz na ni zapracuju, tak mi mozna umozni behat zase.. ale je to na dlouhe lokty. Jinak chodim do ORP centra a tam tuhle sluzbu poskytuji, jsem s nimi domluvena, ze kdyz bude nejhur, zkusime to. Ale jeste radsi nevim, na kolik to zase prijde :/ Pricina je celkem jiste ve spatne bezecke technice, kterou jsem si ponekud pretizila nektere svaly a slachy... jen mi nejde do hlavy, ze ta regenerace jde tak pomalu. Ale na druhou stranu, jsem si se par let huntovala, tak ted to bude asi trvat taky dele nez par tydnu, dava to smysl vlastne.

    ReplyDelete
  5. nevím, jak se to pohybuje v těch vašich drahých krajích, ale švagrová tuto metodu ve své rehabilitaci provozuje a jedno vyšetření s následným ošetřením stojí cca 500,-kč

    ReplyDelete
  6. Hmhm, jdu tam na zacatku dubna, tak uvidime, jestli se to trochu nezlepsi, tak to asi zkusim.

    ReplyDelete
  7. A co začít hrát šachy? To je taky sport :) Škoda, že máš pořád takové problémy, nechápu to, protože naše společné výběhy byly vesměs na pohodu, v pomalém tempu, spíše jogging.

    Je pravda, že když jsem cítil holeň, tak jsem přestal a noha je zase celkem v pohodě. Začal jsem znovu, ale v téhle zimě nezimě mě to nějak nebaví běhat, buď musím mít pořádné slunce, nebo zimu se sněhem. :) Takže si dávám od běhu trošku delší pauzičku a od tohoto týdne mě čeká kolová sezóna, doufám, že minimálně do října až listopadu tohoto roku.

    Jsem si naivně myslel, že si vyjedeme na kole, ale zdraví je přednější, to chápu. Tělo asi trápíš zbytečně moc, dej mu oddech klidně měsíc a zapomeň i na jiné sportovní aktivity! Šachy jsou povoleny. :) Harry

    ReplyDelete
  8. Vždycky, když chci napsat "report" z dalšího týdne, je to smutný. Teď byla chuť, ale přišla nějaká chřipka, takže taky na prd.... Tak snad to bude všechno lepší, určitě to nevzdávej... ;-)

    ReplyDelete
  9. uz pres mesic chodim s natrzenym hamstringem plavat -sice pouze ruce -zakoupila jsem piskotek (pulley buoy), strcila mezi nohy a plavu a plavu a plavu. urcite ho moc doporucuju!!!! nohy nepouzivam vubec! ocenil to i manzel,protoze ted unesu celej nakup sama :)ale trochu se me boji, snazi se me nenastvat-protoze mi opravdu hodne zesilily ruce :).preji hodne psychickych sil do boje s urazama a bolistkama! efca

    ReplyDelete
  10. martino, to bude dobry!!! fakt to neni falesny foukani na bolistku.. BUDE!!! A co je dulezity, ty to vis, ze to bdue dobry a proto to dobry bude:). drzim palce, 12:)

    ReplyDelete
  11. Harry: Ja si taky myslela, ze spolu zase brzo vybehnem, nebo si rano privstanu a udelam si vylet na kole... ale v pohode, jak pise HonzaDe, jednou se urcite dockame :)

    Jitka: Chripka, to je mrzuty. Ale aspon budes mit odpocaty vsechny svaly dukladne a taky se na trenink budes zase poradne tesit .)

    efca: ja mam bazen desne daleko. ale asi do toho pujdu, aspon jednou za cas, protoze by to mohlo fungovat :)

    12HonzaDe: :)) pravda, ze se myslim, ze jsem se jeste neodepsala nadosmrti :) to je fakt.. jasne, ze to bude dobry, diky za povzbuzeni :)

    ReplyDelete
  12. Ahoj sOcketko! Ráda jsem tě dnes viděla! Tvůj blog čtu už moc dlouho, tak Tě znám a doufám, že přijedu na Pětky s*
    Psala jsi hlaste se, tak jsem se hlásila a myslím, že jsem vyhrála i soutěž "nejrudější tvář" :-)

    ReplyDelete
  13. Almerka: Moc rada jsem Te poznala! :) Ruda jsi byla min, nez myslis - ja vcera videla rudych, zpocenych a vycerpanych lid... :) A kolika z nich jsem musela otvirat lahev a jeste u toho malem podpirat :D Spis jsi vyhrala cenu, ze jsi me poznala jen z fotek a jeste v prestrojeni do stejnokroje v tom mumraji. Nepoznala me spousta lidi, co me znaji osobne a uz dlouho :D

    ReplyDelete