Den před

by July 15, 2011 13 comments
Cítím se jako před svým úplně prvním závodem v životě (byla to noční pětka v Praze, jestli se nepletu, před pár lety). Jsem trošičku nervózní, ale hlavně se úplně nekonečně těším. Vlastně vůbec nevím, co mě čeká, najednou si to nedokážu představit. "Radost až na kost", název našeho týmu, už teď to prakticky platí (snad to vydrží až do konce závodu:). V hlavě mám to krásné před-závodní prázdno (už den předem!:D), na rtech přiblblý úsměv, najednou vnímán svět úplně jinak, tak krásně :) Vlastně už je to víc než rok, co jsem se účastnila akce, na kterou jsem alespoň trochu trénovala, takže se to ve mně asi nashromáždilo :).

Nevím, jak se mi to povedlo, ale v úterý večer, po třech tréninkových dnech završených mučením (tedy takovou uvolňovací akupresurou a cvičením) u Michala jsem nebyla schopna zvednou nohy a když jsem večer lezla do vany, musela jsi si pomáhat zvedat nohy rukama, jak jsem byla namožená. Dneska je pátek, už je to o moc lepší, ale pořád spoustu svalů cítím. Tak to zítra alespoň rozhýbu :)
Od včerejšího večera, tedy pokračování oslavy mamky narozenin, poctivě doplňuji energii (to mě vyložené jde). [Poznámka: Nenechte se mýlit mým popisem, jak to prožívám a kolik toho jím... nejedu celého ironmana, ale sprint :)] Konečně jsme jí se ségrou předaly obraz, který jsme vlastnoručně malovaly od února do května a táta ho náramně zarámoval. Co pamatuju, tak mamka vždycky říkala, jak hezky malujeme, že by chtěla od nás obraz Prahy... jenže od dob výtvarné výchovy na gymplu už nějaký ten pátek utekl a tak nám to se ségrou dosti nešlo, je to taková patlanina, ale malovaná s láskou a to se počítá :)

Originální fotka, podle které jsme to dělaly a náš výtvor (90x60cm) :)
Rám tam ještě není vyfocený, škoda.

Ale zpět k zítřku. Počasí má být celkem fajn, asi půjde celou trať absolvovat v plavkách, což je úplně nejjednodušší varianta (triatlonový dres jsem zatím nepořizovala, chci si ho zasloužit:). Snažila jsem si rozmyslet si, co tedy vlastně budu potřebovat mít s sebou a co si kam položit a kdy vzít atd. a vzniklo mi tohle:

Do vody budu potřebovat:
  • plavky
  • brýle
  • čepička
  • hodinky (tepák už zase nefunguje, ale ať mám alespoň časomíru)
  • ? neoprenové botičky (Někde jsem to četla, že to lidi nosí, ale nevím proč. Na druhou stranu od malička nesnáším, když vlezu do rybníku a bahno mi protéká mezi prsty, bojím se, co v tom bahně všechno je a je to asi jeden z důvodů, proč se nerada koupu v rybníku. Botičky by tenhle pocit mohly omezit.)

T1:
  • správně si přehodit
  • zkontrolovat a zaparkovat kolo
  • zkontrolovat , že mám na kole vodu, pumpičku, opravovací sadu
  • nachystat ručník
  • nachystat podprsenku (případně i triko), Phiten (Na plavky určitě svrchu přidám podprsenku, abych byla schopna běhu. Když by bylo chladno, můžu ještě obléct své cyklotílko.)
  • nachystat přehazovačku s číslem, ventolinem a kapesníčky, náplastí
  • nachystat helmu a brýle
  • nachystat běžecké boty
  • nachystat ponožky
  • ? umístit na řídítka pár sušenek :) (po cestě bude asi k dispozici gel, ale ten raději nebudu riskovat)
  • projít si trasu z vody do depa a z depa na trať, abych se tam zbytečně nemotala
  • ještě doplňuji: kapesník (obvykle mívám po výlezu z vody nos plný vody, tak ať hned nespotřebuji kapesníčky, co budu mít s sebou)
T2:
  • projít si trasu do depa a z depa
Dále si sebou pro jistotu vezmu:
  • oblečení pro případ chladu: cyklokalhoty a převlékací sukénku (Nevím, jak se převléct z mokrých plavek do cyklokalhot, jedině pod nějakou sukní, ale na to snad nedojde:)
  • foťák

13 comments:

  1. Ahoj, možná by se ti mohly hodit následující rady.
    1. Na neoprénové botičky se vyprdni. Před startem budeš tak našponovaná, že ti ani nepřijde, jak jsi do toho rybníka zaplula :-)
    2. Buď to jeď celé v plavkách nebo plav v cyklokalhotech nebo klasických krátkých elasťácích. Na nějaké převlékání a podobné věci v T1 není při sprintu čas ani prostor.
    3. Cokoliv si budeš přidělávat na kolo, tak si ozkoušej, že to na první nerovnosti hned neztratíš. Ověřená metoda je přidělat to elektrikářskou slabou izolepou.

    Tak hodně štěstí a zážitků, Renda.

    ReplyDelete
  2. Ahoj, občas sem juknu. Tak ať si to užiješ a všechno klapne. Na základě tvých článků jsem začala přemýšlet o minitriatlonu, ale nevím, zatím moc nezvládám plavání :-)Už se těším na vyprávění :-)
    Monča

    ReplyDelete
  3. Renda:
    1. Zaplout do vody, to bude taky lahudka, co kdyz bude studena? .)
    3. Tak tu nemam. Ale nejak to vymyslim.
    Diky za tipy :)

    Monča:
    Diky. Nepremyslej a zkus to, to ma nejlepsi zpusob, jak na to prijit .)

    ReplyDelete
  4. Plaval jsem při TT 100 metrů i v šestistupňové vodě, a to se ani omylem nemůžu řadit k otužilcům. Sice jsem pak rozmrzal celou cyklistiku, ale zvládl jsem to... :) Že je voda "studená", za chvíli zapomeneš.

    ReplyDelete
  5. koyama; ja mam se studenou vodou docela potize. jen verim, ze zase tak studena nebude, to je jedine, co me drzi dal od paniky :)

    ReplyDelete
  6. Užij si to! Radost až na kost! Harry :)

    ReplyDelete
  7. Držím pěsti, ty to určitě zvládneš s přehledem a užiješ si to do sytosti :o)

    ReplyDelete
  8. Jak můžeš řešit, jestli bude voda studená, když jsou neustále vysoké teploty a naše rybníky mají přes 20cet stupňů? ;o)
    Budu na tebe myslet, tedy na všechny! Koukejte dovézt zlato....

    ReplyDelete
  9. Ses neuveritelna!!! Drzim palce a tesim se na "report"!! MSF! 12:)

    ReplyDelete
  10. Sdílím tvé nadšení. Již dnes! Hohó :)

    ReplyDelete
  11. Harry: Diky :)
    1bubobubo: diky taky :)
    Pulec: V Podoli je voda 27 a obcas se mi do spatne leze :) Ale pravda, ze more melo trochu min a taky to slo... ale to bylo more .)
    12Honza: :)) Tes se. A diky.
    Machy: Huraa, to je dobre! Tak dem na to!

    ReplyDelete
  12. Ahoj, za půl hodinky jdeš na start, tak držím palce, i když si to už nepřečteš.
    Bohužel se nemůžu přijet podívat, což mě moc mrzí. V noci jsme přijeli z Chorvatska a malý zvrací.
    Drž se a budu vyhlížet další článek a fotky

    ReplyDelete
  13. jéééé, já tu nebyla a tolik se toho stalo - jdu číst dál :-)

    ReplyDelete