Plavani tak trochu jinak

by October 31, 2012 10 comments
Ze budou ty lekce trochu jine nez v Praze, to mi bylo jasne a byl to taky hlavni duvod, proc jsem se prihlasila. Zkusit jiny pristup, naucit se neco noveho.
A tak jsem dorazila na prvni hodinu. Sportovni centrum Kralovny matky - celkem hezke sportovni centrum na pul cesty do prace.
Drahy byly prehledne rozdelene na cast pro verejnost a na cast pro nas. Ty pro verejnost byly oznacene velkymi barevnymi cedulemi - rychla draha, stredni draha a pomala draha. V nasi draze byly jen 4 lidi - pred nami ma Stephanie hodinu pro zacatecniky. Dva kluci a jedna holka v plavkach a mezi nimi uprostred stala Stephanie. Pani tak kolem sedesatky, vysoka a celkove pusobici mohutnym dojmem. Oblecena cernem v tricku s dlouhym rukavem a cernych sortkach, na hlave cervenou cepicku, velke potapecske bryle, ktere jeste umocnovaly mohutnost jejiho zjevu. Fakt neprehanim :) Usmev na rtech a energicky vysvetlovala dalsi cviceni.
Pristup byl skutecne celkove uplne jiny. Seslo se nas v jedne draze (25m bazen) asi 15, takze mazec. V Praze by to znamenalo modriny, skrabance a kdo vi, co jeste. Jenze tam mam problem drzet tempo, protoze se tam plave desne rychle. Tady jsem mela taky problem drzet tempo, ale proto, ze se plavalo desne pomalu. Tak pomalu, ze jsem se mela obcas problem se udrzet cela na hladine. Bylo to jako joga ve vode. Ale vubec to nebylo spatny, naopak! Clovek mel spoustu casu uvedomit si vsechny chyby, co dela.
Delali jsme skutecne neobvykla cviceni. Priklad za vsechny - cviceni nazvane washing machine (pracka). Koordinace pohybu, co jsem nikdy predtim nedelala, pocitat nadechy, pocitat bazeny, pocitat tempa… poctiva mentalni rozcvicka :) Ale protoze se to cele odehravalo tak pomalu, bylo to vlastne uplne v pohode. A na konci kazdeho bazenu stala Stephanie, usmev od ucha k uchu, ptala se, jak to jde, opravovala, ukazovala… Na konci hodiny jsme dokonce plavali i neco rychle - jakoze 3 tempa svizne, 6 rychle, 9 pomalu atd. Tak jsem zvedava, jak se tohle podivuhodna technicka cviceni projevi :)

 Dobra skrinka :)

Stephanie a zacatecnici :)

10 comments:

  1. Ahoj, hrozně se mi líbí ta fotka bazénu. Inspirovala mě k jednomu článku, jen bych tě chtěl poprosit o svolení tu fotku použít. Díky, Renda.

    ReplyDelete
  2. Mno Stephanie mi ji dovolila dat na blog, tak snad ji to nebude vadit :) Mne to urcite nevadi :)

    ReplyDelete
  3. Zni to rozhodne lip, nez moje 'skolni' trenerka kdysi na Slavii - s pistalkou a povestnou tyci s hakem, kterym bodala unavene spoluzaky, kteri projevovali pud sebezachovy a snazili se z poslednich sil dosahnout kraju bazenu.

    ReplyDelete
  4. Jo, ty haky, to je legenda :))

    ReplyDelete
  5. Ta výuka se Stephanií vypadá moc pěkně. Jen škoda, že chybí detail s potápěčskýmmi brýlemi. :-D

    ReplyDelete
  6. Koukám, že školní trenérky s bidlem se vyskytovali snad všude. :))
    Jinak, aby mě někdo vítal na konci bazénu úsměvem, bych v kurzu taky uvítal.

    ReplyDelete
  7. To bych se možná naučila i já :o))

    ReplyDelete
  8. Moc hezky, me hlavne zaujaly ta mentalni cviceni.. ze by pani byla taky z matfyzu?:)? Mozna, ze celkova metoda je zalozena prave na nejakem zajimavem fraktalovem plavani, ci vycviku ala Chuck Norris (postupne scitani nekonecnych rad). Urcite se tesim na popis dalsich lekci a prosim ciselne detaily o scitanych posloupnostech (kdyztak aspon do mailu), ja to miluju..:), videt, jak lidi voli 3,6,9, 4..:). Neni nad ciselne matry.
    Pani Stephanie je ovsem koruna dila! Pozdravy! 12:)

    ReplyDelete
  9. Honza: Mno tak tak treba plaves - 3 zabery rychle, 6 nejrychlejs, 9 pomalu, dychas na kazdy treti, plaves to 200m (spocti si 25m bazen), takze to je promennych v hlave, co musis udrzovat a updatovat s kazdym zaberem... pfff :D

    Leona a Advid: A prakticky v celem baenu se staci ;)

    ReplyDelete