Tyden 19-20

by June 25, 2017 4 comments
Dnesni prispevek bude strucny, hlavne ze dvou duvodu:

  • Moc se mi ted nechce psat :) Ale nechci to vzdat, protoze to treba pomuze nekomu jinemu ziskat vic sebeduvery a nebat se poslouchat sve telo. Zoe (uz ma jmeno) zacala pomerne vyznamne kopat a vrtet se a ja se zacinam venovat hlavne sobe a tomu, jak se citim - jen tak si vegetit a vnimat a koukat, jak mi dela boule na brise (to je fakt vtipny), to je ted moje oblibena cinnost. Vedecke knihy a moderni pruvodce tehotentstvim a rodicovstvim jsem prakticky docetla a zacala jsem cist o vice intuitivnim pristupu, ktery mi o dost vic vyhovuje. O tom vsem jste napisu pozdeji, az budu schopna lepe posoudit, co kdy fungovalo a co ne.
  • Jak uz mi neni tak blbe (porad mam tu hnusnou chut v puse, ale uz aspon neobjimam misu), tak zacinam dohanet resty a venovat se dalsim vecem, co je jeste potreba vyridit, zjistit, nakoupit a tak. Takze nemam ani cas moc psat.

Pondeli

Dneska jsem jela na kole k doktorce, jen asi 7km celkem, tempo kterym lide spis behaji - a bylo to skvele. Bojuju s alergiemi, dostala jsem na to do nosu steroidni sprej, ale zatim jsem se rozhodla pouzivat jen konvicku (vyplachnu s ni z nosu pyl po tom, co se vratim domu). Doktorka mi to sice nedoporucila, ale moje prazske alergolozka mi to doporucila a hlavne skutecne citim, jak to pomaha, takze pokracuju :)

Utery

Po delsi dobe jsem se dostala k TRX. Je to zvlastni, nektere dny citim, ze mam bricho a nektere cviky jsou neprijemne (zadna bolest, jen je to divne). A jine dny, jako dneska, se citim uplne normalne a vsechny cviky jsou uplne v pohode. Asi zalezi, jak se mi to tam vsechno zrovna posklada.

Streda

Totalni lenost a k tomu hodne prace - aspon vecer prochazka.

Ctvrtek

Po vic nez tydnu se konecne ochladilo pod 30 stupnu pres den, docela uleva :)
Konecne zase 10 000 kroku - byla jsem v kancelari, takze prirozene pochodovani pres den, zadne cviceni.

Patek

Mam pocit, ze to nejhorsi snad uz odkvetlo, uz me tolik neboli v krku a tolik nekycham. O vikendu se zkusim jit "probehnout". Dneska jen TRX, prece jen pracovni den, je to jednodussi.

Sobota

Dneska jsem se konecne dostala k tomu, jet na jogu. Ono je to asi jen 2.5km, ale nejak jsem mela chut na kolo, takze jsem misto chuze dala kolo. A tezko rict, jestli to bylo jen dneska, nebo jestli uz je proste cas nechat kolo lezet doma, ale citila jsem docela casto, ze neni v brise dost mista. Uvidime, jeste jednou to treba zkusim, ale mozna uz proste nastal cas z kola slezt (to jsem toho moc nenajizdila... nejdriv mi bylo blbe a ted uz zacinam mit balon).
Dojela jsem na tu adresu, tam domecek a nikde nikdo. Tak jsem zazvonila a otevrela mi takova uzasna indicka babicka. Sobotni joga pry byvala, ale ted je jen uterni. Tak jsme si popovidali a zase jsem jela domu :) Tak snad v utery!

Nedele
 
Konecne zase chuzobeh :) Dneska to bylo 1 min behu (zadna letova faze, spis takove slapani zeli) a 2 min chuze.

Kalhoty s pruznym pasem jsem mela zrovna v pracce, tak jsem navlekla stare 3/4 Nike, ktere maji taky docela siroky pas a posunula jsem je dolu, takze to bylo v pohode. Ve druhe pulce jsem teda citila ze jsem se dostatecne hydratovala a dochazelo mi zase v brise misto, trochu zacaly tlacit, ale v pohode :) Snazila jsem se probehnout kazdou cesticku v parku aspon jednou, a skoro se mi to povedlo, jen na jednu jsem zapomnela. Tak priste :)

Kegelovy cviky

Johari me pripomnela, jak dulezite je taky posilovani panevniho dna. Ne, ze bych to nevedela, ale zkuste si 3x denne jen tak vzpomenout. Takze jsem cvicila spis 1-2x denne a nektere dny vubec. Diky tomuhle sahnuti do svedomi jsem si stahla aplikaci, co mi to pripomene a jeste me postupne vede skrz narocnejsi a narocnejsi lekce. Vezme mi to jen 3x ~1 min denne, coz neni prakticky nic. A pripomina, coz je k nezaplaceni :)

4 comments:

  1. Super na to jdes, intuice je nejlepsi, vsechno je individualni. Obecne poucky neplati a drahe rady nemuseji zrovna sedet na tvuj pripad. Proste to ber den za dnem a zkousej 'poslouchat', co ti telo rika. Me to napr. dlouho tak nejak nutilo do pomaleho behani hodne pozde vecer - a pak najednou ze dne na den nazdar bazar. Drzim palce!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky. Jj, intuice je nejlepsi! Ja si i ty rady poslechnu, ale pak se stejne rozhodnu podle sebe vzdycky... :)

      Delete
  2. Zoe je krásný jméno ;-) ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Diky! Je to trochu netradicni, ale hodne mezinarodni a fakt se nam libi. Ceske zdrobneliny jsou takove legracni, ale to uz nejak dopadne :)

      Delete