Porad nic

by November 28, 2018 9 comments
Kdyz koukam, jak nektere holky behaji, tak nejak citim potrebu napsat o tom, jak ja nebeham. Aby se necitily blbe - nemusi to byt tak jednoduche, jak to muze obcas vypadat.

Zoe je rok. Sice kazdy den vstava nejpozdeji v 5:01 (vetsinou 4:54, obcas 4:30), ale jinak v noci uz vsichni pekne spime. Uz nemame takova dramata ohledne ekzemu a dalsich problemu z jidla (uz vime, co ji nedavat). Uz spi jen 2x denne. Jeste se tedy porad hodne a casto koji a k tomu 5x denne ji, ale i tak uz mam pocit, ze zivot se zase da tak nejak normalne zit. Uz neprezivam, uz ziju a vetsinu casu si uzivam. Jen ten beh...

Nekdy pred pul rokem jsem zacala cvitit https://mutusystem.com/ a mohu doporucit. Stoji to balik, ale mate to az nadosmrti a je to fakt ucinne a pekne udelane. Tim se mi dobre zpevnil stred tela (panevni dno, zada, bricho) a trochu zastabilizovala kolena. Nejzasadnejsi problem jsou svaly na zadku - v noci me boli a kdyz je protahuju, tak mi zacne vyskakovat kycel i pri beznem pohybu. S tim jeste musim neco udelat. Ale uz se o to snazim pres rok (zacalo to asi v pulce tehotenstvi) a porad nic nepomaha. Lepsi to trochu je, ale jako bych se zasekla a uz to vic zlepsit neslo. A behat se s tim neda. Mozna je to to kojeni - uvolnuje relaxin, ktery situaci urcite nepomaha.

Tak. A ted vite. Jestli taky jeste po porodu nebehate, nejste samy.

Asi to bude jeste trvat. Na jednu stranu trochu zavidim vsem, co s prckem behaji a uzivaji si prirody a venkovni zazitky, vzduch i vyhledy. Na druhou stranu nezoufam - ono to prijde. Misto toho chodime na prochazku na houpacku. A do obchodaku pro jidlo :| :D Ach jo. Ale pro prijde. Na jare mam v planu zkusit aspon kolo (ale nevim kam, neni to tu moc cyklisticke a nechci s ni jezdit v provozu).
A kazde rano cvicim MUTU system. To se Zoe moc libi. Tancuje do rytmu, opakuje po me cviky s gumou a drepy obcas delame spolecne (ja se Zoe v naruci).

Mile bezkyne (na materske pauze od behani), drzte se, at vam to beha. A kdyz ne, tak nezoufejte. Musime vytrvat. A komu to beha, at to beha dal tak dobre a jeste lepe, musi to byt skvele! :)

9 comments:

  1. :). no dekuji za povzbuzeni.. vim vim.. to moje povolene bricho naznacuje nekolik intenzivnich vicecetnych (uspesnych) tehotenstvi:).. takze se citim soucasti klubu:)
    Mas pravdu nekdy to dre, nekdy to nejde.. ale na myslenka na to, az to zase bude behat podle nasich prestav.. ta stoji za to..
    Vim, ze to mas tezky, drzim palce, nebudu provokovat svymi blbymi kecy.. ale furt je to lepsi, nez kdybych s tebou plakal, ne?:). Vsak to zase prijde a budes si pobihat s kocarkem a mit z toho jeste vetsi radost. Heslo: Jaro to jisti!:)
    12:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky Honzo, ja nijak nezoufam. Obcas to zamrzi, ale jinak pohoda. Stejne bych asi nic moc dlouheho nemohla behat - nechapu, jak to ostatni delaji. Protoze to je 5x denne nakrmit (a to je bordel vsude a dite mokry a spinavy, takze uklidit a prevleknout...), prebalovat, kojit, dat spat, koupani, hrani si, nakup, vareni, pece o domacnost... a stejne v kocare dyl nez hodinu nevydrzi, pak uz ji to nebavi (coz ji nemuzu vycitat, ja taky nedara sedim nekde priksirovana dyl nez hodinu). Ono se to casem nejak prirozene asi vyvrbi :)

      Delete
  2. zdar! Nezoufej. Je to presne, jak pises: ono to prijde. Mozna v trochu jiny forme, pac s detma se ty priority prece jenom posunujou (ano mami, melas pravdu), ale urcite si najdete nejakej modus, jak se venku pekne zpotit. Drzim palce a zdravim! April.

    ReplyDelete
  3. Všechno se přečká, všechno si sedne, všechno se utřepe, čas plyne a Zoe se začne sama krmit a časem i chodit na záchod a do školky (od kolika se v UK chodí? Docela brzy, že jo?) a všechno se to zase přešaltuje a zase budou jiný starosti a radosti, ale už to bude zase víc o tobě jako zvláštní jednotce a bude to lepší. Neříkám, že snazší, ale lepší. A ano, JE to pakárna a JE to hrozně, ale opravdu hrozně náročný, pokud všechno neběží hladce a samospádem. Pitomý je, že vlastní zdraví člověk neovlivní, u spousty jiných věcí si můžeš, když chceš, poručit. Drž se, vydrž, vytrvej, Zoe všechno nej nej k narozkám a krásný vánoční svátky! :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diky :) Chodi se tu od 4 let, ale klidne i drive (a nebo pozdeji kdyz si chces vzdelavat samostatne). Taky pekne svatky, at mate klidek :)

      Delete
  4. To je fajn povzbuzení. Kdybych to tak četla po svém porodu. Já poprvé vyběhla snad až po dvou letech. Jednak se mi zhoršil zrak a tak jsem vybírala brýle a kontaktní čočky, za druhé prostě nebyl čas a když už byl, tak nebyla chuť. :) Takže jsem radši sedla k televizi a za pět minut spala. :)

    ReplyDelete