Proč a jak nepoběžíme maratonskou štafetu / Why and How We Won't Run the Marathon Relay

by April 19, 2009 2 comments
Jak jsem se zmínila v minulém příspěvku, plánovali jsme uběhnout pražský maraton ve štafetě. K tomuto rozhodnutí jsme dospěly plny adrenalinu a endorfinů na pražském půl-maratonu. Pak se ale hladina hormonů vyrovnala a nám začalo docházet, že za 1500Kč (tolik stojí start pro jednoho), se dá ledacos pořídit. Startovné je sice se vším komfortem a večerem v Hiltonu (po kterém ani tak moc neprahnu), ale zdravý rozum mi říká, že za 10km je to zkrátka moc. A kupodivu jsme to tak cítily všechny. Tak jsme start zrušily a našla jsem náhradní závod na 10km, kterým si štafetu za měsíc vynahradíme (alespoň část našeho zrušeného týmu) - jako čtvrtého do štafety jsem už totiž uvrtala kamaráda neběžce (plavce) a ten hned začal trénovat, tak aby mohl trénink zužitkovat :) Startovné je kupodivu jen stovka.
Zazávodíme si a dáme za to patnáctinu peněz, to není špatné. Ale co ta atmosféra, není škoda o ni přijít? Ráno mi přišel email od PIM, kde mimojiné nabízeli práci dobrovolníkům - tak jsem odeslala přihlášku :) Vždycky jsem si říkala, že to musí být fajn, být na té druhé straně, ale ne jak jako nečinný divák. Podporovat běžce, podávat jim nápoje a občerstvení... Jsem zvědavá a moc se těším :)

As I had mentioned in the last entry we had been planning to run the marathon race in a relay. We had made this decision under the thumb of endorphine and epinephrine when participating in a half-marathon run. Later the level of hormones started to be balanced again and we started to realize that for the 1500Kc (the price for a single relay participant) we could buy a lot of things. The price includes a high comfort and a gala evening at the Hilton (which I don't need indeed) but my common sense says that this price is too high for a 10 kilometers. Surprisingly we all had the same thoughts about the price. So we have canceled our start and I've found a compensatory race for a 10K which will take place in a month. At least a part of our ex-team is going to participate. As a fourth member of the team I had involved a non-runner (swimmer) friend of mine who had started to train immediately so his training won't be wasted :) The price is curiously only a hundred of Czech crowns.
We will run a 10K race for a fifteenth price which is good. But what about the great Prague Marathon atmosphere? Isn't it pity to miss it? I've recieved an email from PIM today morning - they are looking for a volunteers for a marathon among others. So I've sent my application form :) I had been always thinking about this - it must be great to assist to runners. I'm curious how this will fall out :)

2 comments:

  1. Stoprocentně s Tebou souhlasím. Startovné za štafety je naprosto nehorázné. A těším se, že někde od Tebe dostanu občerstvení nebo mě budeš navigovat, abych nezabloudil (poběžím teprv po desáté). A nezapomeň nás povzbuzovat. Budem to všichni moc potřebovat!
    Evžen

    ReplyDelete
  2. Jestli me prijmou, tak urcite budu fandit jako o zivot :)

    ReplyDelete