Víkend rekordů / The Weekend of the Records

by June 27, 2009 2 comments
Už je trochu pozdě, ale co jiného má člověk dělat, když je nemocný... Už je to víc než měsíc. Byl to docela náročný víkend, ale vydařil se. V sobotu jsem si dala svůj první závod na 10km (Běh okolo Břevnovského kláštera). Nikdy dřív jsem 10km neuběhla. Čekala jsem čas tak kolem hodiny a dvaceti minut. Nakonec se běželo krásně a stihla jsem to za hodinu, tři minuty a nějaké drobné. Tím jsem si stanovila svůj osobák na 10km. Takže pro mně velký úspěch. A protože jsem byla jediná v kategorii, tak jsem vyhrála první cenu - uzené koleno. Měla jsem obrovskou radost. Hlavně proto, že jsem konečně zaznamenala, že můj trénink má vliv na výsledky :) Atmosféra závodu byla skvělá, taková krásně milá a domácí.
V neděli mě překvapivě nic moc nebolelo a tak jsem mohla pokračovat v plánu. On to byl tak trochu extrémní plán. V neděli jsme byli pozvaní na oběd do Újezdu nad lesy a pak jsme měli jet na golf. Ale obědvat s vědomím, že půl kilometru ode mě se běhá a já nic? To by mi nechutnalo :) A tak jsem ještě před obědem nazula běžecké boty a vrhla se na start. První polovinu jsem si zakázala závodit, abych to po sobotě nepřehnala, protože na takové kilometry nejsem zvyklá. Ale pak se to stalo. Předběhla jsem jednu závodnici. A pak druhou a třetí. Nebýt poslední, na to nejsem zvyklá. Už jsem byla za půlkou trasy a přede mnou další závodnice, která se sice držela, ale bylo vidět, že jí docházejí síly. A tak jsem trošku přidala... chvíli mi odolávala, ale pak jsem jí taky předběhla a za pár desítek metrů jsem byla v cíli. A nemohla jsem tomu uvěřit, ale překonala jsem svůj rekord na dvě míle, měla jsem to za 17:35 :) Na vyhlášení jsem nečekala a honem jsem upalovala na ten oběd. Kachnička se povedla a jelo se na golf. Tam jsem tři hodiny nosila hole a večer jsem spokojeně padla do postele. Tak má vypadat správný víkend!








Náš tým na 10km / Our 10K team


A jde se na start!

Závodníků nebylo moc, ale za to samí borci!

Na začátku první pětky, to byla pohoda :) / It was easy at the beginning of the first 5k lap

"Hodnej paníček, dobře běžel" / "Good boy, run well"

A to už je neděle... / Sunday...

I know that it's more then a month ago but what am I supposed to do if I'm ill?
It was a quite demanding weekend however it was great. I took my first 10K race on Saturday. I had never run 10km before. I had been expecting the time about eighty minutes. Finally it was quite easy and I finished after one hour three minutes and some seconds. By this I've set up my personal best for 10K. It was a great success for me. And because I was the only women in my age group I took the first prize - the smoked pork knee. I really enjoyed this race because I had seen some results of all my training after all - I understood that I am really able to improve my run.
Surprisingly I had no pain anywhere on Sunday so I was able to continue following my weekend plan. It was quite extreme plan. We (my and my boyfriend) were invited for the lunch to Újezd nad lesy and then we planned to play golf (my boyfriend plays, I'm a caddy). But I wasn't able to enjoy the lunch realizing that there was a race just few hundred meters away and I would not be present. So before the lunch I put on my running shoes and arrived to the start. The first half of the race I had forbid myself to race not to exhaust myself after the Saturday's race - I hadn't been used to so many kilometers. But then I happened. I got ahead one runner. And then second one and the third one. I was used to be the last one so I was surprised. I passed the first half of the route and there was another runner in front of me. She was running well but I was able to see that she started to be tired. So I speed up a bit. She resisted for a while but finally I got ahead her and in a few meters a was at the finish. I was very surprised because I had improved my personal best for two miles to 17:35 :) I didn't wait for the medal ceremony and run to have a lunch. The duck was tasty and we moved to the golf course. Then I was carrying clubs for three hours. I felt to the bed tired and happy at the evening. That's the way how the great weekend should be!

2 comments:

  1. http://bfr.rajce.idnes.cz/Beh_za_Ujezdskou_sovou/#Beh_za_Ujezdskou_sovou_024.JPG

    ReplyDelete
  2. Oh, diky za krasne vyobrazeni me zadnice... :)

    ReplyDelete