Trenink pod psa

by March 03, 2010 11 comments
Tri tydny do pulmaratonu a muj trenink se blizi teplote venku, tedy nule. Prvni vypadek byl tesne pred statnicema, to jsem nestihala a navic me bolela noha. Nasledoval vypadek kvuli antibiotikum. Kvuli nim jsem taky vynechala jeste vcerejsi intervaly, na ty je po antibiotikach jeste brzo. Dneska me cekala desitka. A houby z toho - dostala jsem tak ukrutne boleni bricha (holcici problemy), ze me to brzo rano vzbudilo a ted tu jen sedim na zadku a cekam, az to prejde. Mela jsem takove chute jit ven, ze jsem si rikala, ze si tu trasu alespon projdu. Ale ani toho nejsem schopna. Pekne me to stve.
Musim trenovat, protoze po delsich trasach me porad jeste boli klouby. Musi si zvykat. A misto toho tady sedim. Grrrrr.
Od patku me ceka osmidenni nonstop faze intenzivniho kurzu - anatomie, fyziologie, kineziologie, rozbory cviceni... :) Uz se tesim. Jediny hacek je, ze kurz je prakticky od rozedneni do setmeni a nejkratsi cesta na nej vede na kole. Prakticky to vypada, ze muj den bude mit dve varianty:
1. behat, kolo, kurz, kolo
2. kolo, kurz, kolo, behat
Tedy bud budu vstavat v 5h rano, nebo pujdu spat, kdo vi kdy. S tim bych se smirila. Ale co ta tma? Ja budu muset behat potme! Vstanu v pet rano a pujdu potme hladova krouzit 15km. Zatim mi to zni jako zly sen, jsem zvedava, jak to budu citit v realu :) A jidlo? Kdyz bych se najedla pred tim, tak toho moc nenabeham. Vidim to na tycinky, banany a podobne veci.
Na kolo jsem se moc tesila - jediny problem je pocasi - presne ty dny, kdy budu takhle jezdit, ma mrznout. Do te doby ma byt hezky a potom zase taky. Stesti mi skutecne preje. Doufam, ze se nekde nevymlatim na ledovce :)
Jsem vazne zvedava, jakto budu zvladat. Nechapu, jak muze nekdo chodit denne do prace a jeste behat :D Jeste, za je tam par dni, ktere nebeham.

11 comments:

  1. Běhat patnáctku hned po ránu, to by mě asi odrovnalo. Potřebuji nejdřív pořádnou snídani, pak hodinu pauzu a pak teprve mohu jít běhat. Ve stavu nejvyšší nouze se dokážu omezit na malé kafe a banán a půl hodiny po tom vyběhnout. Hele a je třeba to hrotit? Víš, že půlmaraton uběhneš. Přeci jen dala si patnáct nedávno v závodě. Běháš už dlouho, takže bez kondice nejsi. Peggy

    ReplyDelete
  2. Patnactku tam mam jen jednou, jinak tam mam maximalne 10 a to stihnu vecer. Patnact uz bych vecer nedala, to je mi uplne jasne. Prave, ze jsem uz dvakrat ubehla 15 a vim, ze od patnacti do 21 je to dalsich 6km. Jeste jednou tu patnactku chci dat a za tyden bych rada zkusila jeste o kus vic, idealne 20. Pak uz to hrotit nebudu a budu behat zase jen "kratsi", abych se nevycerpala pred zavodem :)

    ReplyDelete
  3. Jestli to neubehnu, tak to neubehnu. Nevadi. Hrotit to nebudu, ale chci to zkusit. Nevzdam ten trenink jen tak. Kdybych do tedka poctive trenovala, tak bych se na to asi vybodla. Ale protoze tema pauzama v treninku jsem prisla o nekolik dlouhych behu, tak to nechci jen tak zabalit...

    ReplyDelete
  4. Úplně chápu, jak se cítíš. Jen aby si se zbytečně nevyšťavila. Taky mám krize a proto vím, že po nich dokážu uběhnout to, co před nimi. Třeba to o něco víc bolí, ale dám to. Peggy

    ReplyDelete
  5. Věřím, že to zvládneš, protože na to prostě máš.

    ReplyDelete
  6. Socketko, když protáhneš běh, můžeš jít o to míňkrát.Já tak řešim nedostatek času nebo když jsem unavená.Večer po práci se dá uběhnout i 20.Chce to se kousnout..záleží jak jsi nastavená, já se raděj ráno vyspim, jdu večer a před a po si dám pauzu.Tenhle týden nemám zatim ani kilák..ale zkusím se kousnout na dvě dvacky + jedna 5 , to jsou jen 3 běhy za týden a pětka je kraťoučká...Každopádně si myslim, že dlouhý běh ¨/třeba jen jeden v týdnu a už nic/, je pro tebe líp, než 3 krátký.Tělo si potřebuje zvyknout, že je v zátěži okolo 2 hodin...ale nemusíte se mnou souhlasit.Meg

    ReplyDelete
  7. Vim, ze to tak nekdo resi. Ale me by to asi uplne nabavilo, cim castejs beham, tim lip se citim :) Delsi behy bych potrebovala jako sul, to vim. Doufam, ze bude stacit ta jedna patnactka a jedna dvacitka. Pak 14 dni pred pulmaratonem mam uz jen behy do 12km, podle planu. To je docela malo, ale predpokladam, ze to ma svuj duvod

    ReplyDelete
  8. Ahoj, moc ti držím pěsti, ať už nemáš žádné problémy. Běhání po tmě není vůbec nic strašného. Ale já běhám po chodníku a po silnici ve městě, takže vidím a díky celoodrazné bundě se mi auta vyhýbají hodně dopředu. A je to i úspora času, když jdeš pak hned spát. Někdy dobíhám i v deset a po sprše rovnou do hajan, to je pak regenerace. A souhlasím s delšími běhy, je to o dost lepší,protože si tělo opravdu zvykne a jsi namakanější, daleko víc než po krátkých. A běhá se pak lehčeji. Hodně zdaru všem.Z.

    ReplyDelete
  9. Ahoj!
    Budes-li jezdit na kole, tak vynech behani. Dle meho nazoru je lepsi kolo misto behu po tme a po celodennim soustredeni se, kdy riskujes zraneni.. Vetsinou, kdyz se clovek snazi trenovat za kazdou cenu, nedopada to dobre. Mam s tim sve zkusenosti..
    Pulmaraton das, protoze na nej mas, a to uz dost dlouho!!! Navic, pokud pobezis pomalu, alespon se uvidime, ja letos budu mit minimalne 2:30(at ziji ATB!).

    ReplyDelete
  10. Johari: Jeee, to jsem rada, ze Te zase vidim :) Po dnesku jsem se rozhodla pro zatim vynechat kolo, minimalne na vikend. Je strasna zima :) Fakt strasna.

    ReplyDelete