Kondice, knížka a jak jsem pohnojila zeleninu

by May 02, 2010 3 comments
Začněme tou kondicí. Konečně jsem se dostala do kondice, ve které jsem měla v lednu začínat svůj trénink na půlmaraton :D (podle zelené knížky) Abycho to upřesnila - zvládám běhat tempo, vzdálenost i tep tak, jak je to tam rozepsané. Z toho mám velkou radost. A vůbec - co se týká běhu, cítím se báječně, běhá mi to celkem dobře a jakoby samo. Konečně, po tolika letech, mám pocit, že se už snad právem mohu nazvat běžcem :)
Horší je to s váhou. Možná mi to běhá tak dobře, protože tolik jím. Mám pocit, že co ostatní zhubly (třeba Anna a Leona), tak jsem si od nich vzala já. Že s jídlem bojuji, to už víte. Buď jím dost, dobře se mi běhá a cítím se skvěle a přibírám, nebo jím méně, hubnu, jsem unavená, podrážděná, neběhá mi to, je mi špatně z hypoglykemie... a to není zdravé (a navíc se to nedá dlouho vydržet). A proto to nedělám a proto přibírám. Ale to taky není zdravé. Je to začarované. Strefit se jíst tak akorát prostě nedokážu. Po nějaké době se vždycky ukáže, že jsem přibrala, nebo mi začne být špatně a jsem vyčerpaná. Ale možná to teď dokážu odčarovat. Koupila jsem si knížku o výživě pro běžce od Nancy Clark. Aha, teď koukám, že je prakticky celá online :) Mno zas tak drahá nebyla, nelituji :) A zjistila jsem, že to, co řeším, je naprosto typické. Snažím se držet jejích doporučení, mám pocit, že jsem permanentně přejedená a jsem vážně zvědavá, jestli přiberu, nebo zhubnu :)
A teď k tomu hnojení... je to trochu off topic, ale pobavilo mě to. O Velikonocích jsem si koupila truhlíky, hlínu a semínka a zasadila jsem si petržel, pažitku, bazalku, hrášek a saláty. Poprvé v životě se snažím něco pěstovat. Protože truhlíky jsem měla tři a druhů zeleniny pět, některé jsem zasadila do truhlíku půl na půl. Konkrétně třeba hrášek a saláty. Až potom, co jsem semínka zasela, mi došlo, že vysadit do té malé půlky truhlíku asi 40 salátů nebyl dobrý nápad. Ale co, až to vyleze, tak to proberu. A už to vylezlo a probrala jsem to. Hrášků jsem tam nechala všechny rostlinky, ty se tam vejdou hravě, celá půlka truhlíku se krásně zelená hustě vysetými malými rostlinkami. S druhou půlkou jsem se nepárala, každý den jsem poctivě vydloubávala a vyhazovala všechny roslinky, kromě dvou. A včera, když už rostlinky dosáhly vzrůstu asi 3-4cm, mi došlo, že jsem si je samozřejmě spletla. Vytrhala jsem téměř všechen hrášek a vedle mi roste na několika čtverečních centimetrech několik desítek salátků :D To jsem to tedy pěkně pohnojila... Tak jsem vytrhala skutečné saláty, zasela nový hrášek a vážně se moc těším, až si za pár týdnů dám k večeři vlastnoručně vypěstovaný salát a jako dezert domácí čerstvý hrášek. Mňam!
Jo a každodenní záznamy? Nestíhám... bohužel, pardon.

3 comments:

  1. Ahoj Mičurine,
    dík, že ses ujala mých kil, dobře se o ně starej, třeba jako o hrášek :oD
    Těším se na štafetu

    ReplyDelete
  2. Kdyby s nimi slo zatocit tak lehce, bylo by to fajn :) Uz se desne tesim taky :)

    ReplyDelete
  3. Taky kynu :-(

    ReplyDelete