Suroviny:
- 1 menší brokolice
- kuřecí bujon bez glutamanu
- vejce (volské oko)
- drcený česnek
- sojová smetana (používám práškového smetanového Zajíce - trvanlivý a velmi chutný)
Postup:
Brokolici nakrájet, omýt, dát vařit do trochy vody. Když je pár minutách měkká, přidat bujon, minutku vařit, přidat smetanu, minutku vařit. V mezičase si udělat volské oko. Polévku vypnout, rozmixovat, naservírovat, přidat vejce a česnek a je to :) Jednoduché a v celku chutné - na to, že je to z brokolice, je to zázračně dobré :D
Hodnoty: 950kJ, 20g bílkovin, 15g sacharidů, 13g tuku
Prebit brokolici cesnekem a bujonem, to by mohl fungovat:-))
ReplyDeleteTed jeste vymyslet, jak si oblibit rozinky, kdyz je cpou do kazdeho ochuceneho musli :-)))
Ještě chvíli a možná si, inspirovaná Tebou, pořídím první hrnec a začnu po letech zase vařit (zatím mám jen pánvičku) :-) Peggy
ReplyDeleteAdam: Rozinky jsou prece dobry! :))
ReplyDeletePeggy: na polivky vetsinou parak nepotrebujes, staci maly hrnec za par kacek .) Pri nejhorsim by sly mozna i na panvicce :D
nikde nevidím osmaženou veku?
ReplyDeleteTaky si tipnu, že peggy nemyslí parní hrnec, ale jakýkoli hrnec :-))
Brokolicovou polívku mám moc rád, takže díky za recepis ;-)
ReplyDeleteVašek
Ječmínek: veku si tam klidně přidej, určitě to bude mňamózní :)
ReplyDeleteVašek: Tak se bojím, jestli nebudeš zklamaný, protože to není žádný složitý recept s důrazem na delikátnost, ale jen nejrychlejší způsob, jak učinit brokolici poživatelnou :D