Brokolice musí zemřít aneb brokolicová polévka

by December 19, 2010 6 comments
Dneska opět naprosto jednoduchý a rychlý recept. Hlavní surovinou je brokolice. K brokolici jsem nikdy neměla dobrá vztah, dalo by se říct, že k ním mám dokonce mírný odpor. Ale je to zdravá zelenina, takže jsem se snažila najít způsoby, jak jí potvůrku připravit, aby mi chutnala. Jednou z objevených metod je udělat z ní polévku. Dneska bez obrázku, vypadá prakticky stejně, jako hrášková :)

Suroviny:
  • 1 menší brokolice
  • kuřecí bujon bez glutamanu
  • vejce (volské oko)
  • drcený česnek
  • sojová smetana (používám práškového smetanového Zajíce - trvanlivý a velmi chutný)

Postup:
Brokolici nakrájet, omýt, dát vařit do trochy vody. Když je pár minutách měkká, přidat bujon, minutku vařit, přidat smetanu, minutku vařit. V mezičase si udělat volské oko. Polévku vypnout, rozmixovat, naservírovat, přidat vejce a česnek a je to :) Jednoduché a v celku chutné - na to, že je to z brokolice, je to zázračně dobré :D

Hodnoty: 950kJ, 20g bílkovin, 15g sacharidů, 13g tuku

6 comments:

  1. Prebit brokolici cesnekem a bujonem, to by mohl fungovat:-))
    Ted jeste vymyslet, jak si oblibit rozinky, kdyz je cpou do kazdeho ochuceneho musli :-)))

    ReplyDelete
  2. Ještě chvíli a možná si, inspirovaná Tebou, pořídím první hrnec a začnu po letech zase vařit (zatím mám jen pánvičku) :-) Peggy

    ReplyDelete
  3. Adam: Rozinky jsou prece dobry! :))
    Peggy: na polivky vetsinou parak nepotrebujes, staci maly hrnec za par kacek .) Pri nejhorsim by sly mozna i na panvicce :D

    ReplyDelete
  4. nikde nevidím osmaženou veku?
    Taky si tipnu, že peggy nemyslí parní hrnec, ale jakýkoli hrnec :-))

    ReplyDelete
  5. Brokolicovou polívku mám moc rád, takže díky za recepis ;-)
    Vašek

    ReplyDelete
  6. Ječmínek: veku si tam klidně přidej, určitě to bude mňamózní :)
    Vašek: Tak se bojím, jestli nebudeš zklamaný, protože to není žádný složitý recept s důrazem na delikátnost, ale jen nejrychlejší způsob, jak učinit brokolici poživatelnou :D

    ReplyDelete