Škoda, že necítíte, jak dokonale to voní :)
Suroviny:
- 3 rajčata nakrájené na kousky (radši menší kousky, ať pak nebojujete se šlupkami)
- česnek
- bylinkový bujon bez glutamanu
- trocha eidamu (cca 50g, 30%)
- sojová smetana (používám práškového smetanového Zajíce - trvanlivý a velmi chutný)
- bazalka, ideálně čerstvá, ale i sušená je fajn
- pepř
Postup:
Rajčata jsem decentně podlila vodou a dala dusit. Když byly celkem měkké (pár minut), přidala jsem bujon, sojovou smetanu a ještě chvilku povařila. Po sundání z plotny jsem přimíchala bazalku, pepř, drcený česnek a posypala nastrouhaným eidamem a bylo hotovo. Tentokrát to byla jedna, opět poměrně velká (což je dobře:), porce.
Hodnoty: 1108kJ, 18g bílkovin, 20g sacharidů, 13g tuku
pěkný, vypadá to fakt dobře, ale sójová smetana.... :-P
ReplyDeleteCo je spatnyho na sojovy smetane? :) Ne kazda je dobra, ale smetanovy Zajic je dokonaly. Pravda je, ze driv by me to ani nenapadlo, ale uz par let doma resime, co obsahuje laktozu a mleko atd. a driv jsme dokonce resili i lepek (ten uz nastesti ne) a clovek objevil spoustu zajimavych surovin, ktere by normalne vubec neznal. A nektere z nich jsem si oblibila :)
ReplyDeleteRajčatovou umím a miluji! Jen jí dělám jinak: Na troše oleje osmahnu cibulku a česnek. Přidám drcená nakládaná rajčata, rozpuštěný bujón a do vajíčka, které se používá na čaj, dám směs koření. To ponořím do polívky a vařím. Nakonec přidám kuskus a když je třeba lehce dosladím (rajčata jsou občas kyselá). Z koření mám v rajské ráda skořici, bobkový list, pepř. Peggy
ReplyDeletePeggy; To zni moc dobre, ale na me je to celkem slozite :)) Kdyz to jde takle jednoduse, tak to radsi delam tak, taky je to dobry a mam to rychlejs... ale treba nekdy, az budu mit chut vic si zavarit, tak to zkusim :) az na to, ze nemam to vajicko na caj. ale tak to muzu z toho vybrat potom, ty vetsi kusy. A ta skorice zni zajimave :)
ReplyDelete