25.3. - 2.4.2011

by April 08, 2011 9 comments

25.3.2011
Začínám cítit výsledky. Už včera jsem měla takový pocit, ale ještě jsem si nebyla jistá. Dneska už je evidentní, že svaly začínají povolovat. Pomalu, ale jistě.
Taky jsem přišla na to, že to bolení pod okem, co mě od včerejška trápí, asi souvisí s kazem v zubu. Jsem objednaná k zubaři, ale až za dva týdny, budu to muset vydržet do té doby, asi.

26-28.3.2011
Protahuju, protahuju, pořád protahuju.

29.3.2011
Tak včera jsem absolvovala druhou hodinu s Michalem. U východu jsem potkala nějakého slavného hokejistu, škoda, že se zrovna na hokejové scéně tolik neorientuji, to bych z toho měla určitě větší zážitek :) Každopádně jsem absolvovala další odtrhávání kožních řas, naštěstí už jen takové decentní. Prý se svaly poměrně uvolnily, nějaký pokrok tam je. Já to i sama celkem cítím, takže nezbylo než radostně souhlasit.
Vrhli jsme se na cvičení. Klepala jsem se jako osika, úplně mě vyšťavil. Ale pravda, že to mělo neuvěřitelný efekt. Tělo se začalo přeskládávat, restart probíhá. Je to báječný pocit. Následující týden to budu cvičit každý den jednou, k tomu zůstává protahování a balanční cvičení jsme přesunuli ze země na bosu.
Objednala jsem si tedy bosu - falešné, pravé je neuvěřitelně předražené (to falešné taky, ale pořád stojí ani ne polovinu). Bude se hodit i na cvičení s klienty, moc se na něj těším.
Chci začít chodit plavat, pořádně se naučit kraula. Našla jsem si kurzy od etriatlonu. Plavání je totiž stále jediné, co mám povoleno (i když ne prsa, ta mám zakázána:). Plavecké tréninky mají každý den ráno, od 6h na Újezdě a od 7h v Holešovicích, byl by to báječný start do nového dne, ale... Ranní vstávání je jedna z mála věcí, kterou David skutečně trpí. Jak mám ráno vstávat dřív, než jsme zvyklí, David se vzbudí, nedokáže znovu usnout a je z toho pak celý den mrzutý. No jo, to jsou ti, co měli u rodičů samostatný pokojíček :) My, spící v jednom pokoji se sestrou, ledacos nás nevzbudí vůbec a když už, hned zase usneme a pohoda. Tedy jak to udělat, abych si zaplavala, ale netrápila ho. Možností jsou hodiny večerní, které jsou ale jen 3x týdně. Tak alespoň něco. Možná budu jeden den v týdnu chodit spát k našim, abych mohla vstávat brzo v klídku. A nebo vstávat nenápadně, tedy všechno si nachystat večer a ráno jen tiše vypadnout. Uvidíme, ještě to musím vymyslet.

30.3.2011
Dneska jsem dostala své fešné falešné bosu :) Super, pro mě i pro klienty. A zítra jdu plavat, děsně se těším. Cítím se teď moc dobře, cítím, jak se tělo rovná. To cvičení z pondělku je fakt výživné, ale evidentně hodně účinné.

31.3.2011
Večer konečně plavání, děsně se těším. Ráno mě čekal trochu šok – decentně mi zpuchřely plavky, už je mám nějaký ten rok, asi se to dalo čekat... Na plavčo to vezmu oklikou přes sport, ale jestli budou mít drahý nebo ošklivý, tak to asi přetrpím v těch zpuchřelých. Mno, co já, ale ostatní... ono pohled na odstávající plavky na mě by mohl být nehezký. A ty barevné fleky, které se na nich vytvořily... to bude tedy zajímavý pohled.

1.4.2011
Včera jsem obešla asi 10 obchodů – sport a sportovní oblečení, obchody velikosti supermarketu... a představte si, že sportovní plavky měli prakticky jen v jednom, ve zbylých obchodech měli zbytky z módní kolekce z loňska (takové ty plavky, ve kterých se dá úžasně opalovat a mrkat na plavčíky, ale na plavání to moc není, to se začne rozvazovat, padat atd.). A v tom jediném obchodě měli jen jednodílné plavky. A ty já nechci, protože, ehm, potřebuji trochu podporu prsou a ne je splácnout dolů... Měli jediné, které byly sice jednodílné, ale měli kostice (zajímavé, u sportovním plavek) a tak celkem držely. Ale jinak nebyly nic moc a byli dost drahé. Tak jsem je tam nechala. Holt to budou muset ostatní v bazénu vydržet i v mých flekatých zpuchřelých plavkách. Ve sportu v zimě plavky zkrátka nemají - sportovci asi plavou jenom v létě a to v sexy bikinách.
Ale zpět k plavání. Podle webu jsem věděla, že je tam šest drah a tedy šest skupin podle pokročilosti. Přemítala jsem si, v jaké bych mohla být skupině. Základ techniky mám ze základky (jako malá jsem chodila na plavání pro děti), ale uplavu bazén a musím se vydýchávat jako důchodce ve čtvrtém patře. K mému překvapení jsem byla zařazena mezi úplné začátečníky. Tak alespoň se nepředřu. Po rozplavání (čtyři pětadvacítky) mě strášně bolely nohy. Tak to dneska nepřežiju, říkala jsem si. Ale pak se to najednou nějak vzpamatovalo a plavalo se mi báječně. Ostatní si na odpočinek vyplavávali prsové nohy, já musela jet celou hodinu jen kraulové a nebo znakové, na doporučení Michala. Plavali jsme s destičkama, s piškotem, s ploutvičkama, nuda to nebyla. A skutečně masité to začalo být až v posledních patnácti minutách, kdy jsme plavali skoro kraula, ale jen takové to, že jde vždycky jen jedna ruka, nejsou obě zároveň. První bazén většinou šel, ale zpáteční bazén jsem si dycky lokla. Říkala jsem si, že mám tu levou ruku nešikovnou, tak jsem to pak plavala v opačném pořadí a stejně jsem si lokla při zpátečním bazénu, takže to bude spíš únavou, než nešikovností. Zkrátka, jednu ruku před sebou, druhou ve vzduchu, u toho se nadechovat, tak to mě spolehlivě potápělo. Ale super lekce, moc mě to bavilo. Plánuju si koupit měsíční permici a chodit alespoň čtyřikrát týdně.
Taky jsem si tam utrhla mírný trapas s ploutvičkama. Prý: „Vezměte si ploutvičky...“ Tak jsem vzala ploutvičky, byly trošku větší, ale tak co. Mno a pak tam doplaval kolega a povídá, že jsem mu asi vzala ploutvičky :) Tak to nebyly erární ploutvičky...
Jedinou vadou na kráse je, že na Výstaviště (a taky zpátky) jedu nejméně hodinu a čtvrt. Takže cestou strávím 2-3 krát tolik, co plaváním. Kdybych mohla jezdit na ten Újezd, bylo by to rozhodně pohodovější. Navíc je tam polovina lidí, takže to bude rozhodně lepší... Musím to ještě nějak vymyslet.

9 comments:

  1. Já bych Davida pomalu připravovala na to, že ho jednou v budoucnosti bude tak 3x za noc budit malý vřískající uzlíček. Ať si zvyká :oD

    ReplyDelete
  2. Ses do toho moooc pěkně obula. A ten tvůj morál, ten fakt obdivuju. Já mám problém vstát před šestou, abych se během 20minut sbalila a pak strávila hodinu cestou do práce... Držím pěsti!

    ReplyDelete
  3. Pulec: Jsem mu to dala přečíst, to vtipně komentoval, ale nemůžu to sem napsat, protože bych předběhla už do další kapitoly :)

    Nikie: On je totiž velký rozdíl vstávat do práce a vstávat do bazénu :D

    ReplyDelete
  4. Já tohle úplně znám... V plavání je největší problém to, že musíš dokonale ovládat techniku, aby si plavala dobře, rychle a "bez námahy". Protože, když plavu špatně, tak se víc nadřu a efekt je špatný... :-(
    Pamatuji si, jak jsem neuplavala ani 25 metrů kraulem. Teď už uplavu i 500 metrů, jiná věc je, jak to vypadá... :-D Ono totiž soustředit se na techniku, ruku z vody, dobrý záběr, protahování záběru, efektivní kopání, uvolněný kotník, nepřekládání rukou apod., je hrozně těžký. A to jsem si myslela, že plavání bude nejjednodušší... :-) Proto hrozně moc fandím, vím, jak je to těžký a doufám, že se někdy potkáme třeba na nějakým triatlonu... ;-)

    P.S. Plavky jsem kupovala za 300 (nike) v intersportu, na vzhled jsem se musela vyprdnout - to bych nekoupila nic... :-)

    ReplyDelete
  5. Jitka: Jj, ta technika, to je nekonečně složitý :) Ale je super, jak jde z počátku to zlepšování rychle. Mně se moc líbí, jak cítím teď tu vodu a všechno mnohem líp, než právě třeba před týdnem. Když opravíš nějakou chybku, hned cítíš rozdíl. To je úplně úžasný :) A plavky už ám vyhlídnuté online z británie, snad mi sednou velikostně.. a jsou mnohem levnější i s dopravou, než všechny ty v českých obchodech :) I když tedy Nike za 300, to jsem nepotkala zatím.

    ReplyDelete
  6. s0cketka: to máš pravdu, ze začátku jde to zlepšování opravdu rychle... :-) A je to sranda - hlavně, když se sejde několik lidí. :-)
    A s těma plavkama, ze zahraničí taky vždycky něco koupíme. Třeba přítel si objednal tretry na kolo a vyjde to mnohem mnohem levněji a navíc jsme je měli do týdne.
    Tak moc držím palce a doufám, že ti to všechno pomůže - zdraví je nejpřednější ;-)
    Jíťa

    ReplyDelete
  7. Teď z tvého psaní čiší opravdová radost :o)
    Na vstávání musí být morál a je mi jedno jestli je to do práce nebo do bazénu :o)))
    A Pulec přehání :o))) protože nás syn budil jen 1x za noc a to kolem 11 hodiny večer a pak řval a řval až do 1/2 6 ráno :o) Teď se tomu mohu smát, ale tehdy nic moc :o)))))
    Ať se ti kraul zlepšuje každou návštěvou bazénu. 1bubobubo

    ReplyDelete
  8. Jitka: Díky :) Náhodou, ten plán jsi mi posílala? Zatím totiž nic nedošlo.
    1bubobubo: Díky :)

    ReplyDelete
  9. Máš ho v mailu - přiznám se, zapomněla jsem :-( ;-) Ty stranky (tvujtrenink) jsou tvoje?

    ReplyDelete