Jak nedodržovat plán

by May 22, 2011 4 comments
Tréninkový plán, někým nazývaný také trenýrkový - z počátku mi to přišlo jako poměrné hloupé, protože zase tak blízko písmenky si ta slova nejsou a s trenýrkami jsem žádnou souvislost neviděla. Ale nedávno mi došlo, že právě podle počtu kusů trenýrek, které každý týden věším, poznám, zda už příteli začala tréninková (trenýrková) sezona, případně zda má zrovna odpočinkový týden. Takže se zpětně omlouvám a nezbývá mi, než tohle pojmenování akceptovat. :)
Byly doby, kdy pro mě byl tréninkový plán (trenýrky nenosím, takže u mně skutečně jen tréninkový) naprosto neporušitelný, dogma, bible. To už je ale pryč a společně s tím, jak denně improvizuji, co se týká pracovních a rodinných potřeb a povinností, je třeba improvizovat i s plánem. Momentálně ho beru jako inspiraci - typickým příkladem byl tento týden , měl být odpočinkový a to se moc nepovedlo. Ale užila jsem si ho :)
Mimochodem, tým na Bukovinu 2011 už má minimální počet členů :) Ještě se mohou přihlásit další dva úderní sportovci (když nás bude ještě víc, můžeme udělat týmy i dva:).


DenPlánSkutečnost
Pondělíkompenzační cvičení
kompenzační cvičení
13km kolo volně
1.1km plavání
14km kolo tempo
Vypadalo to, že v úterý se k tréninku nedostanu a tak jsem to hodila na pondělí. Cestou zpátky pršely mouchy, dycky nádech, projet rojem, vydechovat, bušilo to do přilby i do brýlí, honem nádech, než bude další roj... A taky jsem si přifoukla duše a jelo to skoro samo :)
Úterý
kompenzační cvičení
20min jogging
kompenzační cvičení
23min jogging
Tak nakonec jsem to stihla :) Ale alespoň si budu moct dát volno ve čtvrtek a jít nosit hole na turnaj.
Středa
kompenzační cvičení
20 min kolo volně
1.1km plavání
kompenzační cvičení
23 min jogging spíš volně
Dneska totální nestíhačka, celé dopoledne jsme zjišťovali, proč nefunguje myčka, pak jsme přišli na to, že se rozbil kohoutek s vodou a vodu zkrátka nechce pustit, takže oprava kohoutku... to bych nikdy neřekla, že se může kohoutek takhle rozbít. Mno a byla jsem ráda, že jsem si alespoň odklusala. Ještě, že jsem to v pondělí odplavala :)
Čtvrtek
kompenzační cvičení
20min jogging volně
kompenzační cvičení
5h na hřišti - nošení holí
Ačkoliv jsem se nechala na hřišti od zahradníka pokropit z hadice vodou, málem jsem se tam usmažila. Šli jsme to před pět hodin, sluníčko pálilo, nespadla ani kapka ze slibovaných přeháněk. Večer jsem odflákla strečink, protože už jsem šilhala hlady, sotva jsem stála na nohách... komu by se chtělo se ještě protahovat.
Pátek
kompenzační cvičení
1.1km plavání
kompenzační cvičení
13.5km kolo volně
1.4km plavání
13.5km kolo volně
Nějak se na to plavčo dostat musím a péct se v autě by byla vážně škoda, takže navíc trochu kola. Ale protože jsem cítila kolena poslední tři dny, vzala jsem to vážně hodně zvolna, úplně na pohodu. A možná proto se mi taky plavalo pocitově mnohem líp, i když fakticky asi pomaleji. To plavání je teď obecně nějaká bída. Dneska jsem s sebou měla ploutvičky, ale neodvážila jsem si je vzít do bazénu, když jsem viděla, jak je plno (oficiálně jsou zakázané, ale plavčík mi je povolil, když není moc lidí:). Nakonec se to ale ještě uvolnilo a tak jsem si na závěr 200m nohy s ploutvičkami dala. S nimi to najednou plave samo, úžasný :) Před odjezdem jsem ještě zachraňovala vyšokovanou cizinku, kterou píchla včelka, nebyla si schopná žihadlo vyndat a tak jsem ji statečně vedla k plavčíkovi :D A pak už honem na kole rájem alergenů, po cestě chumelil pyl a květy a všechno možný.
Sobota
kompenzační cvičení
kompenzační cvičení
generální týdenní úklid
Zase krásný letní den, jeden by hned zase frčel do bazénu, ale představa hlavy na hlavě v Podolí mě odradila a radši jsem se dokopala k úklidu. Stačilo to už včera, slečně v kondiční dráze jsem vždycky dala 2/3 bazénu náskok a stejně jsem za ní musela čekat skoro po každém bazénu. Ale nepustila mě... Vzhledem k tomu, jak pomalu plavu já, musela se její rychlost limitně blížit nule a tak si neumím vysvětlit, že vždycky doplavala nakonec a netrvalo jí to nekonečně dlouho :)
Neděle
kompenzační cvičení
40min kolo volně
kompenzační cvičení
3.4km jogging
Kolo budu mít zítra, potřebuju něco zařídit ve městě, takže jsem to zase trochu poupravila :) Kompenzační cvičení na BOSU a na podložce začíná být v tědlech vedrech skutečně záhul, jsem z toho orosená jako pivo a všechno to klouže, mno fuj. Ještě mě dnes čeká vydloubávání bodláků na zahradě, vůbec se mi do té sauny nechce.
P.S.: Dloubu bodláky, zcela koncentrovaná zírám do země a ryju, když najednou periferně vidím, jak se ke mně něco blíží. Velikostí mezi malým psem a krysou, tak nějak bez přemýšlení jsem zahalekala "Uuáá, co to je?", na naší zahradě žádné zvíře nečekám... a ještě více překvapená jsem byla, když se mi podařilo na zvíře zaostřit... byla to želva. Skutečná želva. :DDD Ukázalo se, že utekla sousedům :))
Celkem
19km kolo
2.2km plavání
7km jogging
54km kolo
2.5km plavání
10.1km jogging

4 comments:

  1. Tomu říkám "kalhotkový plán" na pohodičku! :) Harry

    ReplyDelete
  2. Krasny trenyrkovy planek!!! :)
    Moc fandim!!! 12:)

    ReplyDelete
  3. To se opravdu nedivím, žes dnes byla tak hotová!
    Jinak ta Bukovina se mi velmi zamlouvá :-)!

    ReplyDelete
  4. Harry: :D
    12Honza: Diky! :)
    johari: Ja jsem na bruslich hotova dycky... :) Nejak to na ne asi nejsem stavena, jako ostatne i na beh, kolo, plavani... :D Na Bukovine se jeste domluvime, prihlasky lze podat do konce cervna, tak by bylo skvele, kdybys dotvorila nas tym :)

    ReplyDelete