Železných 10%

by September 19, 2011 10 comments
Všechny tři časně podzimní závody za mnou, otázka je, co dál? Hezky jsem si to promyslela a do konce roku je cíl jasný:
Tento týden ještě odpočinu - záda sice celkem nebolí, ale cítím, že dobré to ještě úplně není a taky půjdu na očkování, které mě vyřadí tak na 3 dny (loni mi po něm ani nebylo moc dobře). Takže co stihnu, stihnu, hlavně se nepředřít a přežít očkování.
A potom začnu trénovat podle rozumného plánu. Rozumného - jakože se už vopravu vopravdicky budu držet pravidla 10% - tedy nepřidávat týdně víc, než 10%. Kdybych se toho držela i v srpnu, mohla jsem teď mít klid, pravděpodobně :) Takže do konce roku si budu trénovat v klídku, nabírat vytrvalost a užívat si, alespoň z počátku, příjemně krátké tréninky a ke konci už konečně příjemně dlouhé tréninky :)
Snad mě to ochrání před dalšími nepříjemnostmi. Jinak už mě toho moc nenapadá, co dělat jinak, abych konečně držela pohromadě. Dyť ten můj trénink, to je takové "šudlání se na mělčince", oproti většině mých přátel, to bych přece měla vydržet bez problémů. Je mi jasné, že vrcholový sportovec ze mě už nikdy nebude, ale rekreační dávky sportu, to přece musím být schopná absolvovat bez zbytečných zranění a problémů. Jednou na to přece musím přijít .)

10 comments:

  1. Je otázka, co jsou rekreační dávky :o)

    ReplyDelete
  2. :) moc jsi me pobavila.. Ja si taky vzdycky po nejakem bezeckem "prusvihu" slibuju.. "ja uz budu hodny".. budu dodrzovat pravidla hry a tak:).. nekdy to vydrzi dele nekdy kratce. Ale je dobre, ze sis rekla do konce roku. To vypada nadejne:). Vzhledem k tve zelezne "uchylce" bych ty rekreacni davky zase nevidel tak nizko:). MSF!
    12:)

    ReplyDelete
  3. zapomen na to chtít dělat to co ostatní to je cesta do pekel :) klidně si řekní chci si podzim užít a makej jen 90% toho co doted a užívej si babí léto :)

    ReplyDelete
  4. To zvládneš, tohle naše sebeničení nás aspoň učí poslouchat tělo. A když si myslíme, že to trochu "ošulíme", tak ono nám to vždycky dá sežrat i s úroky :) Držím palce, to půjde! Nechceš si dát rekreačně Vokolopríglu? :)

    ReplyDelete
  5. Barborkas: na to se neda rict nez Amen! :-)

    ReplyDelete
  6. Pulec: Mno to by me taky zajimalo :)

    Honza: Jj, jak mi psala Leona mailem, mozna by stalo za to to nebrat jako trenink, ale zkratka jen jako relaxaci, nekdo chodi pravidelne na zumbu, tak ja si muzu chodit pravidelne behat atd., ale za nicim se nehnat, jen si to uzit...

    ll: jj, viz. odpoved pro Honzu :) kez by 90%.... ale snad k nim casem zase pomalu dojdu :)

    Barborkas: jj, ale ty uroky, to je poradna lichva :D Dik za tip, ale letos to zase nedam, moc dlouhy :/ Ted to budu spis fakt jen tak sudlat..

    ReplyDelete
  7. Můžeme zase dát společné tréninky, jestli Ti tedy budu stačit (podle těch posledních článků a akcích, o kterých jsi psala, máš teď dobře rozběháno :) a nebudeš-li mi utíkat. Běžel jsem naposledy před 14 dny a jinak jen cyklistika. Takže pořád začátečník. Třeba do Jíl., na stezku nebo kolem Zb.

    Harry

    ReplyDelete
  8. Harry: Tady se zda, ze si vsichni myslite, ze budu behat rekreacne desitky... ale to je bohuzel to, co ted delat nebudu, zada porad protestuji :/ zacnu hodne zvolna, na trech, peti kilacich a s temi 10% to bude trvat mesice, nez se poradne rozbeham. ale slibuju si od toho, ze mi to pak vydrzi snad a stihnu konecne neco natrenovat a ne, ze po mesici zase skoncim bolava :/ ale diky, ze jsi si vzpomnel :) jinak tento tyden vubec behat nebudu jeste, zatim se na to necitim a pozitri to ockovani, takze to budu tri delat uplny kulovy potom...

    ReplyDelete
  9. cvičit, cvičit a cvičit. Podzim je na posilku optimální. Břicho, dřepy a další radosti. Sice to tak nevypadá, ale pro záda podmínka dlouhodobě nutná. Já se už na činky docela těším. Hlavně aby začalo být hnusně, dokud svítí slunko, tak se zavřít nenechám:-). Drž se holka, bike na cestě, tak se třeba potkáme na knedlíkovi!

    ReplyDelete
  10. Jecminek: Jj, presne tak.Ono uz dneska delam skoro kazdy den v ramci fyzia na bosu cca 90-180 drepu a vypadu - ma to skely efekt, kolena tolik nekrupou, nohy jsou stabilnejsi... ale nevejdu se do kalhot :D i kdyz oni asi nepribyly jen svaly :)) Bricho taky cvicim uz od jara, to se mi taky zvetsilo .)
    Bike na ceste, hmm, super! :)

    ReplyDelete