Místo hlavy bomba

by October 11, 2011 8 comments
Velká, těžká, tikající, nervózní, nestabilní... asi tak teď cítím na ztuhlém krku svoji hlavu. Co že se to děje? Po měsících čekání, vyjednávání a nejistoty jsem se včera dozvěděla, že začnu pracovat - na hlavní pracovní poměr, v sedě, 8 h denně. A to prosím už od pondělka. V pátek odjíždím na soustředění, takže už mám jen dva dny na to, abych všechno uzavřela, dodělala a připravila se na soustředění a budoucí práci (a to mi ještě napsali, jaká všechna potvrzení je třeba odkud donést... tak to nestihnu, ani kdybych se přetrhla). Je to celé dost narychlo, takže od rána do večera sedím tady u klávesnice, zoufale do ní něco buším, při tom telefonuji, listuji diářem, pobíhám k tiskárně, marně hledám dokumenty v šuplíkách... a snažím se honem to všechno dohnat.
Taky jsem začala trénink podle Endurainingu. Zatím jsem skutečně spokojená, dobrý přístup mají, komunikace v pohodě, trénink vypadá taky fajn. Ale. Proč je vždycky všude nějaké "ale"? :) Možná tím stresem, nevím, zase mě nějak bolí záda. Nevím, co je špatně, ale trochu to komplikuje můj trénink. Už je mi to trapné, denně bombarduju trenéra zprávami "tak v podělí jdu nečekaně poprvé do práce a netuším, do kolika tam budu - ty dvě tréninkové fáze mi dělají trochu vrásky", "po včerejším běhu zase cítím záda, nevím, jestli bych měla jít zítra běhat", "ten denní režim, co jsme sepsali, se teď úplně změní a všechno bude jinak, začnu chodit do práce" atd. Cítím se kvůli tomu docela trapně, musím mu tím přidělávat dost práce... a to mě tedy taky štve. Připadám si jako potížista. Ale zase nepsat mu podstatné věci by vedlo k tomu, že pak bych jela úplně mimo plán a on by netušil proč (ať už proto, že to nestihnu, nebo proto, že mi to nedovolí záda). Mno zkrátka máme moc věci k řešení a nevím, jestli jsem úplně standardní zákazník. Obávám se, že spíš ne.
Ve čtvrtek půjdu zase za Michalem, snad na něco přijdeme. Ale vůbec bych se nedivila, kdyby to celé bylo z toho, že mi ta záda zkrátka tuhnou kvůli tomu stresu a zmatku. Sice mě bolí až u pánve, ale ztuhlá je mám celá, to cítím už celkem dlouho (od té doby, co jsem nevěděla, jakou práci budu mít za týden, takže už od začátku srpna). Doufám, že s nástupem do práce to celé trochu opadne a bude klid, všechno vyřešené. Ale to je asi naivní. Uvidíme :)
Vlastně se na všechno strašně těším, na soustředění, do práce, na trénink, jen ty záda mi to kazí...
Každopádně doufám, že to se mnou všichni vydrží - z Endurainingu, z práce, na soustředění, doma, tady na blogu, já sama :) I když to tak možná nevypadá, vážně se strašně snažím! Buďte prosím trpěliví :)

8 comments:

  1. Tak prvně gratulace k práci ;-) A pak, neboj, to zvládneš. Já z toho taky byla celá hotová. Najednou úplně jiný režim, nic člověk nestíhá, ale po čtrnácti dnech, měsíci si to sedne a už to bude v pohodě a ani ti to nepřijde. A vítej mezi zaměstnanými... ;-) :-) Jo a moooooc pěkný blog, taky to musím předělat :-D

    ReplyDelete
  2. SOcketko, jestli bude práce fakt na 8 hodin, tak je to totální pohoda a pravidelný režim Tě, jak Tě tak sleduju, trochu srovná.
    Špatné svědomí rozhodně mít nemusíš, řešil jsem to s Milošem a asi Tě to překvapí, ale naprostá většina klientů endu jsou lidé pracující a to i výrazně více než 8 hodin. Třeba já jsem vyžadoval plány aspoň 3 týdny předen a nechával je předělat podle každé změny v kalendáři. Nikdy s tím nebyl žádný problém. Jsou to fakt profíci, neboj, nikdo neřekne ani popel. Pozn. kdo Tě trénuje, Miloš?

    ReplyDelete
  3. Neboj, režim si zas sedne. Měl jsem něco podobného před 4 měsíci, přechod z OSVČ na plnů úvazek a ještě s nejistou prac. dobou a do toho příprava na Doksymana. A teď, po pár měsících jsem si zas udělal své "koleje" a fičím si 10hodin tréninku týdně:)
    Nevěš hlavu,
    Vašek

    ReplyDelete
  4. :) neco mi to pripomina..:)
    Kdyz jsou zmatky nejvetsi a nejvic veci spechaji, tak se vetsinou planuje trenink a zvetsuji objemy, pripadne prechazi na dve faze. Tesi me, ze podobnymi excesy neprochazim jenom ja.. Ze by na to mela vliv skola? :)
    MSF! At se dari, to si sedne, uvidis, nelamej pres koleno.. 12:)

    ReplyDelete
  5. Diky vsem za povzbuzeni, pomaha to :)

    Jitka: Design hezky, ale neda se v nem nic nastavit, mozna jsem mela zustat u toho stareho. Ale nemela jsem cas to moc zkoumat, honem jsem ho pouzila a publikovala, asi chyba :) Ale hezky je, to jo :)

    Jecminek: Mno ta pracovni doba je prave takova, ze si ji urcuju sama, jenze ted ze zacatku budu zavisla na ostatnich a na skolenich atd., takze ji vlastne vubec nevim, bude to jedna velka improvizace :) Trenuje me Milos. Nejde o ten pocet hodin v praci, ale spis o to, ze se vsechno dozvidam na posledni chvili. Ja bych potrebovala mit plan ne 3 tydny dobredu, ale menit ho dycky pul hodiny pred treninkem :D Trochu opacna situace, nikdy porad nevim, co bude zitra, natoz za 3 tydny :) Ale tak snad to zkousne, nejde o to, jestli rekne nebo nerekne popel, proste se citim trapne, ze s tim mam porad nejaky problem :)

    Vasek: Super! :) Koukam, ze zivnostniku prechazejicich na hpp je ted nejak hodne. Coz je skoda, ale dobre pro mne - zvladli to ostatni, tak ja taky :)

    12Honza: :)) Diky. Snazim se nelamat, ale to je prave otazka, kdy je to lamani a kdy je to lenost a pohodlnost... to clovek vidi spis zpetne mi prijde :) i kdyz ani to ne mozna.

    ReplyDelete
  6. Ahojky, to půjde!!! :) Pokud budeš v práci muset být "jenom" +/- 8 hodin, tak se to dá zvládnout v pohodě, jenom je člověk pak hodně organizovaný a méně společenský mi přijde. Jako třeba večer připravit snídani do krabičky, abych ráno jenom vyvenčila psa, šla na 6:30 plavat a před devátou jsem v práci jako na koni a snídám u klávesnice ... :) Ale to zvládneš levou zadní!

    Dvě fáze? Hezky pěkně! Jsem zvědavá na detaily. Až se Ti to nějak stabilizuje, mohly bychom vymyslet nějaké to společné plavání - dělá mi fakt dobře a snad se i pomalu zrychluju. Už ze těším na to jaro!!!

    ReplyDelete
  7. Barborka: Jj, snad zvladnu, diky. Ja mozna vysiluju jen proto, ze me vyvadi z rovnovahy ta zada. Ale to Ty ted urcite znas. Drzim palce, at se noha vzpamatuje. Jinak s plavanim - urcite dam vedet :) Zatim chodim sama do Holmes place na smichove, casem budu rano chodit na ty lekce od etriatlonu. Je to bude bajo, az se to vsechno rozjede, s Tebou rano plavat, s Johari vecer spinning... :) 3x hura :)

    ReplyDelete
  8. sOc, neboj se, všechno se postupně ustálí. Pokud budeš mít pevnou pracovní dobu, tak jsi za dva měsíce v nějakých kolejích a bude čas i na dobré naplánování tréninkových hodin. Stresu je všude kolem nás hodně a tak ti přeji, aby jsi se co nejdříve se vším popasovala.

    ReplyDelete