Tyden 21-22

by July 09, 2017 4 comments
Pondeli

Spousta prace, vecer jsem zvladla prochazku, ale nic vic.

Utery

Prochazka na jogu a zpatky, takze 10 000 kroku hotovo a k tomu relaxace. Zbytek dne bohuzel prosezeny u pocitace.

Streda

Dneska jsem zase jen chodila (na metro a zpet), 10 000 kroku jsem dala. Zbytek dne zase jen prosezeny v kancelari. Kdyby to aspon k necemu bylo :|

Ctvrtek

Noc na dnesek byla fakt blba, musim zacit neco delat - tak strasne me bolely kycle. Tak jsem si dala TRX a odpoledne jsem mela objednane fyzio (osteopatii), tak jsem sla aspon zase pesky (7km celkem). Na kolo se uz necitim, ten batoh na brise zacina byt prilis velky. Musela bych si nejak zvednout riditka, ale to by neco stalo a na tech par tydnu to za to asi nestoji. Navic bych predne musela dojet do servisu, coz je 15km = nerealne.

Patek

Dneska jsem jen pracovala, varila, uklizela... zadne cviceni.

Sobota

V 8:40 rano jsem si vzpomnela, ze v komunitnim centru naproti je v sobotu rano joga. Tak jsem koukla online, kdy zacina... v 9! Takze honem zuby, prevlect a vyrazit.

Cvicitelka rikala, ze mi bude rikat, jak mam cviky modifikovat a hlavne at se ridim pocitem. To mi prislo rozumne.
Prekapive me nechala lezet na zadech pri relaxaci - lezeni na zadech nemusi kazdemu vyhovovat, protoze vaha ditete tlaci na dolni dutou zilu a kdyz ji pritlaci moc, dite ma malo vzduchu a ja z toho muzu omdlit. Ale nic se nedelo, vsechno v pohode. Akorat jsem celou dobu nervozne premyslela, jestli bych poznala, kdyby mela Zoe malo vzduchu, nebo a jestli se nemam prece jen otocit na bok. I kdyz se nic zvlastniho fakt nedelo, priste asi zvolim bok, jen pro to, abych o tom prestala premyslet.
Pozdrav slunci jsem si zmodifikovala, abych nedelala kobru a nelezela na brise, proste jsem zustala na ctyrech. Rotace mi doporucila delat na druhou stranu (takze byla hodne mensi, tak akorat, super napad). Side plank byl v pohode, stejne tak balancovani na dlanich s nohama oprenyma o tricepsy, nebo pozice stromu na jedne noze (tam jsem akorat usoudila, ze mi nesedi predkopavani nohy, protoze moc zatezuje bricho).
Na druhou stranu, treba prekvapive jednodnoduchy humble warrior me totalne odvaril, to jsem vubec nedavala. V nekterych pozach jsem se oprela o koleno misto toho, abych zustala jen ne chodidlech.
Vypila jsem celou lahev vody (bylo fakt vedro) a obcas jsem proste zalehla do pozice ditete a odpocala si. Bylo to moc fajn z pohledu, ze jsem si konecne zacvicila jogu (ne jen dechova cviceni, ale zapojila jsem svaly :).
Po lekci se mi cvicitelka sverila, ze sice jogu cvici uz 15 let, ale cvicitelka je teprve 3 roku a jsem jeji prvni tehotna :D Tak snad si to do pristi soboty zopakuje :))

Po joze jsem si dala svacinu a sla se projit. A tim muj aktivni den prakticky skoncil, protoze se udelal strasny hic zase a zbytek dne jsem se citila jako mrtvola.

Nedele

Planovala jsem umyt okna a projit se. Jenze umyt u nas okna neni tek jednoduche - polovina z nich neni z venku moc pristupna. Treba v loznici mame velke okno pres celou stenu, ale otevrit se da jen leva horni ctvrtina. Jak umyju ten zbytek?? Zkusila sem mikrovlaknovy mop na podlahu, ale jednak byl moc kratky a druhak neni na okna - akorat se to rozmazalo. Tak jsem se prosla do obchodu a koupila specialni smidlatko na tyci. Bylo docela drahy a prodavac me presvedcoval, jak je kvalitni. Bohuzel, po par vterinach z neho odpadl ten konec a zustal balancovat na venkovnim parapetu (na urovni podlahy, takze bez sance na nej dosahout a vyndat ho). D zachranil situaci a pomoci lovitka na golfove micky se mi povedlo ho dostat zpatky do bytu. Drahy a nepouzitelny kram. Umyla jsem si, co slo, zbytek mame uplne rozmatlany, zitra to jdu reklamovat :) A jak ta okna umyju, to fakt nevim.

Za zminku asi jeste stoji, ze jak jsme sla na nakup, desne me bolelo kolem pupiku. Obcas to trochu citim, ale dneska to teda stalo za to. Myslim, ze je to tim, jak se mi roztahuji svaly na brise, protoze je to tesne pod kuzi. Vetsinou pomuze si na chvili odpocinout a prejde to. Nejak jsem se pomalu doplazila domu, bylo desny horko, tak jsem ze sebe jen odkopala obleceni na podlahu (sehnout se pro kalhoty fakt neslo) a lehla do postele, abych to zahnala. A jak jsem si lehala, tak jsem citila, jak to parkrat zapraskalo a od te doby byl klid. Pripomnelo mi to, jak na fyziu obcas odtrhavaji fascie od svalu, to taky boli jako cert :) Mozna, ze je to to same, nebo podobne, ale jak se to deje samovolne, tak to jde pomalejs a holt to trva, nez se to uvolni a prestane to bolet. Aspon, ze se to nedeje moc casto :)

4 comments:

  1. Když ty nynější zápisky porovnáš se začátkem, je to naprosto skvělé, jaký jsi udělal pokrok. Prostě řešíš běžné věci a jsi v pohodě, ať se děje co se děje. A se vším se krásně dokážeš srovnat. Jen tak dál.

    ReplyDelete
    Replies
    1. :) Jj, jako kycle mi nedaji spat k ranu, ale aspon se neprespavam :D A zbytek je konecne parada a uzivam si to!

      Delete
  2. Rada ctu, jak se kazdym dnem posouvas. Tyhle iritujici 'drobnosti' jako vzdaleny cykloservis nebo technika myti nedosazitelnych oken mi desne pripominaji nase leta v NL. You are not alone! Drz se!

    ReplyDelete