TNT, týden 1/14

by October 02, 2011 4 comments
Ani tritol, ani expresní přeprava zásilek, ale trénink na trénink :) (nebo na triatlon?) Jakože teď přes zimu natrénuju základ, abych se mohla k jaru pořádně opřít do nějakého specifického tréninku a zase se někde nepřetížila :)



Trénink

Pondělí: kolo 25 minut, plavání 50 minut - tak z kola bylo 20 minut a to jen na spinneru, a ve vodě jsem byla sice hodinu, ale nenaplavala jsem skoro nic, neboť jsem byly s Johari sami v bazénu se spoustou plovacích pomůcek a tak jsem blbly jako malé, zakončila jsem to stylově ranou do hlavy o dlaždičky, ale jen trochu .) Takže řekněme, že v průměru to je splněno :)
Úterý: 3 km volně běh - splněno, protrpěno
Středa: volno
Čtvrtek: 3 km volně ve Vibramech - splněno, běh:chůze 4:1, spravila jsem si chuť po pondělku :)
Pátek: kolo 55 min, plavání 30 min - bylo z toho jen kolo, delší, ale pomalejší
Sobota: volno - dala jsem to plavání ze včera a saunička
Neděle: 6 km běh - už jsem z toho nějak vypadla, na konci pěkně těžké nohy, ale ty raní panoramata :) :



Změny návyků

První týden se mi sice v zásadě povedlo držet tréninkový plán, ale jinak to byla poměrně krize. Krize v hlavě (jinak jsem se měla moc hezky:). Ale moc mě povzbudily a hlavně inspirovaly komentáře k předchozímu příspěvku. Díky za ně.
Velkou inspiraci mi přinesly hlavně články, na které odkazuje ve svém článku Barborka. Ty jsem si vzala k srdci a hodlám některé rady využít.
Zamýšlela jsem se nad sebou a nad tím, co mi vlastně dělá skutečné problémy a co zvládám. Uvědomila jsem si, že samotný trénink problém není. Občas přijde krize a nechce se, ale v 95% (odhad:) se k němu dokopu a téměř vždycky si ho nakonec užiju. Horší je to v současné době se životosprávou.
Stanovila jsem si tedy dva cíle, v zásadě se jedná o to, najít si čas na správné jídlo:
  1. Když budu jíst, tak budu jen jíst - žádné zprávy, články, blogy, časopisy... prostě jen jíst.
  2. Nebudu kašlat na to, si připravit zdravé čerstvé vyvážené jídlo. Žádné, že není čas a suroviny... včas si vymyslím a nakoupím, co zdravého sním.
Konkrétní postup, jak bych si chtěla zaručit, že se přesunu od keců k činům si zatím nechám na další články, ale myslím, že splňuje všechny důležité doporučované body, jak změnit nějaký špatný návyk za dobrý návyk :) Tak uvidíme, jak mi to půjde.

4 comments:

  1. Drzim palce, aby to slo... Cil je to krasny! Fotky jsou taky prima.

    ReplyDelete
  2. Prekrasny fotky!!! No musim se poucit, taky vnimam, ze bych mel neco udelat se svymi zlozvyky:). DIKY za inspiraci.. 12:)

    ReplyDelete
  3. Jo, ta předsevzetí, těch jsem si teď taky dala spoustu...
    Tak ať ti to vydrží ;o))

    ReplyDelete
  4. Diky. Mimochodem golfovy hriste obecne byvaji fotogenicka :) Obzvlaste pri vychodu slunce...

    ReplyDelete